5 Kasım 1974 tarihli Gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Belediye Başkanvekili Gürbüz Şenkal Tahsisli Odun Konusunda Bir Açıklama Yaptı” Başlığı gazetemizde üst kısımda manşet haberi üst bilgisi olarak okuyucularla buluşuyor. Başlığın hemen altına kalın ve büyük puntolarla yazılan “Tahsisli Odunun Önümüzdeki Günlerde Getirilerek Halka Belediye Aracılığı ile Satılacağı da Belirtildi” bilgisine ulaşıyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımızın faydalanması için, piyasa fiyatından biraz daha uygun fiyatla satışa sunulan yakacak satışı hizmeti, güzel düşünülmüş bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Belediyemizin kontrolünde yapılması ise daha isabetli bir hamle olmuş. Türk Milletinin; Sosyal Devlet anlayışının sergilendiği ve benzerleri günümüzde de uygulanan yerinde bir uygulama.

***

“Kızılay Haftası Başladı” Başlığı, gazetemizin orta kısmında büyük puntolu harfler ile dikkatleri üzerine topluyor. “Kızılay Başkanı Bu Konuda Bir Bildiri Yayınladı” alt bilgisi ise haberin içeriği ile ilgili ön bilgiyi okuyucularına iletiyor.

Elazığ Kızılay Şube Başkanı Dr. Orhan Kantarcı’nın hazırladığı, Kızılay’ın önemi ve faaliyetleri ile ilgili bilgileri okuyucularına sunan yazı, Turan Gazetesi okuyucularını aydınlatıyor. 

***

“Valilik Hac Konusunda Bir Bildiri Yayınladı” Başlıklı yine gazetemiz ana sayfasında üst kısımda bulunan, ancak daha küçük puntolarla kendine yer bulan bir diğer haberimiz.

Yaklaşan Hac dönemi ile ilgili bilgileri, okuyucularına ulaştırıyor.

***

“CHP Genel Başkanı, Hükümetin Kurulmasıyla İlgili Çalışmalarını Sürdürecek” Başlığı ise gazetemizin orta kısmında bulunuyor. Daha büyük puntolarla yazılan alt başlıkta ise “Demirel’in Hayır Cevabından sonra Ecevit, Yeni Bir Ortak Bulma Çabasında” bilgisine ulaşıyoruz.

Hükümeti kurma görevi verilen Ecevit’in, bu konudaki çalışmalarını, okuyucularımızla buluşturan bir diğer haberimiz.

***

“Elazığsporun Pazar Günkü Maçından 70.000 Lira Hasılat Elde Edildi” Başlığı gazetemizin orta kısmında, küçük puntolarla yazılarak okuyucularımızla buluşuyor. Haberin alt başlığında ise “Bu Hasılattan Elazığspor’a Düşen Hisse 45.420,88 Kuruş” bilgisine ulaşıyoruz.

***

“Belediye Başkanvekili Dün de Esnafı Denetledi” Başlığı gazetemizde alt kısmında bulunuyor. Haberin alt başlığında ise daha büyük ve kalın puntolarla yazılan “Şenkal, Satışa Arz edilen Maddelerde Mutlaka Etiket Bulundurulmasını İstedi” bilgisine ulaşıyoruz.

Belediye faaliyetleri ile ilgili haberimizde, Başkan vekili Şenkal’ın yapmış olduğu denetimler ve denetim sonunda dile getirdiği malların etiketleri ile ilgili açıklaması bulunuyor.

***

“Elazığ Veteriner Fakültesi 1974-1975 Ders Yılına Başlarken Dekan Prof. Dr. Mustafa Temizer’in Konuşmasının Tam Metni” Başlığı ise gazetemizin sağ alt kısmında bizlere ulaşıyor.

Rahmetli Mustafa Temizer, hocamızın ders yılı açılışı nedeniyle yapmış olduğu konuşmanın metni, değerli Turan okuyucuları ile buluşuyor.

***

“Elazığspor’un Galibiyeti Memnuniyet Uyandırdı” Başlığı gazetemizin alt kısımda bulunan bir başka haber başlığımız.

Geçmiş tarihte de olsa, bugün de olsa her Elazığlı gibi, Elazığspor’un başarısı bizi mutlu etmeye yetiyor.

***

“Odalar Birliği İç Anadolu Bölge Toplantısı Eskişehir’de Yapılacak” Haber başlığı ise gazetemizin sağ alt kısımda bulunan bir haber başlığımız.

Elazığ dışında gerçekleşen bir faaliyeti okuyucularımızla buluşturan bir diğer haberimiz.

Selam ve Saygılarımla.