3 Aralık 1974 tarihli gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Perşembe veya Cuma Günü 2500’e Yakın Hacı Adayını Uğurlayacağız” Manşeti gazetemizde üst kısımda göze çarpıyor. Manşetin hemen altında kalın puntolarla “Hazar Turizmin HAC Kafilesi 55 Otobüs, 12 Kamyon ve Üç Taksi Olarak Hareket Edecek” bilgisine ulaşıyoruz. Kenar kısımda yazan bir notta ise hem gazetemizin, hem de Elazığ’ımızın temennisini dile getiriyoruz. “Müstakil bir kafile halinde gidecek Elazığ’lı Hacı Adaylarına Hayırlı Yolculuklar Diliyoruz.”

Elazığ’da eski zamanlarda Hacılar çok daha güzel uğurlanırlardı. Beyaza bürünmüş şekilde giyinmiş olurlar ve Şehit İlhanlar caddesinde İhsaniye Camisinin önünden otobüsle hareket ederlerdi. Önce şehrin ana caddelerinde tur atarlar, herkes el sallar ve dua ederdi. Şimdi ne yazık ki bu şekilde olmuyor. Manevi hava git gide bozulmaya mı başladı?

***

“Milli Eğitim Müfettişi Döğüldü” Haber başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor. Başlığın hemen altında haberin ana vurgusunu içeren ve kısaca özetleyen alt bilgiye ulaşıyoruz. “MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE “Bu Müfettişi Göndermeyin, Hissi Hareket Ediyor” denmesine rağmen aynı Müfettiş gönderilince olay çıktı’’

Devlet işlerinde hissi davranmak her zaman olumsuz sonuçlar doğurmuştur. Bu haberimizle bunu bir kere daha teyit etmiş oluyoruz.

***

“Erzurumdan Hicaza Giden Hac Kafilesi Dün Şehrimizden Geçti” Başlığı ise gazetemizin sol orta kısmında bulunuyor.

Kutsal yolculukları münasebetiyle ilimizden geçen yolcular hakkında bilgi veren haberimiz, eski günleri bir kere daha yad ettiriyor.

***

“Sümerbank İzmir’den Almanya’ya 60 Bin Adet Kadın Elbisesi Sattı” Haber başlığı ise gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Bu başlığın hemen altında ise daha ince ve küçük puntolarla yazılan “Türk Malları Dış Piyasalarda Çok Beğenildiği İçin Taleplerin Devamlı Şekilde Arttığı İleri Sürülüyor” Bilgisine ulaşıyoruz.

Türk Tekstil Sektörünün Avrupa’daki başarısının sırlarında birisi de kalite ve yakın olmamız münasebetiyle vaktinde teslim edilmesi; bu durum bizi geçmişte olduğu gibi bugünde avantajlı pozisyona getiriyor.

***

“Elazığ Lisesi Okul Aile Birliği Derneğinin Genel Kurul Toplantısı Yapıldı” Haber başlığı gazetemizin sol alt kısmında okuyucularımızla buluşuyor.

Okul Aile birliklerinin faaliyetlerinin daha etkin olduğu dönemleri yansıtan haberimiz, bizleri eski günlere götürüyor.

***

“Genel Bütçe Gelirleri 43 Milyar 846 Milyon Liraya Ulaştı” Haber başlığı gazetemizin sağ alt kısmında bulunuyor.

Gazetemizin yayınlandığı tarihlerdeki bütçe ile ilgili haberimiz.

***

“Yeni Yıl Bütçesinde Yatırımlar İçin 36 Milyar Lira Ayrıldı” Başlığı gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

Yine, bütçe ile ilgili bir haberimiz gazetemizde yer alıyor.

***

“Hacı Adayları 10 Lira Bağış Yapacak” Başlığı gazetemizin alt kısımda bulunuyor.

Hacı adaylarımızın, sınır kapılarından çıkış yaparken, çocuk esirgeme kurumuna bağış yapacakları bilgisini bizlere ulaştıran bir haberimiz.  Güzel ve yerinde bir bağış toplama çalışması örneği.

Selam ve Saygılarımla.