23 şubat 1999 turan

Tarihten Bir Yaprak Köşemize 23 Şubat 1999 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“DYP Elazığ Milletvekili Mehmet AĞAR: Genel Başkanlıkta Gözüm Yok” Manşeti, gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor.

İrfan ARSLAN imzalı haberimizin içeriğinde, 18 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler öncesinde Elazığ’ı ziyarete gelen Milletvekilimiz Mehmet AĞAR’ın, karşılanışı ve kısa açıklamalarına yer verilmiş.

Elazığ ve Elazığlının yanında yer alan, görev aldığı her dönemde elinden gelen bütün gayreti sergileyen AĞAR, açıklamalarında değindiği konular hakkında uzun uzun yazılar yazıla bilinir. Elazığ’ın sahipsizliği konusunda kendini yalnız hissetmediği, nadir dönemlerden biri olan AĞAR dönemi, hafızlarda tazeliğini korumaktadır. Ankara’da, Elazığ’ın gerektiği ilgi görmesini sağlayan siyasetçiler, bu güzide ilin en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Bu bilinç ile hareket ettiğimiz zaman Elazığ sevdalısı hemşerilerimizi TBMM’de görmeye devam edebiliriz.

***

“ANAP Milletvekili Adayı İŞBAŞARAN: Tutamayacağımız Vaatlerde Bulunmayacağız ” başlığı gazetemizin sağ orta kısmında dikkatleri üzerinde topluyor.

Hüseyin KESKİN imzalı haberimizde milletvekili adayı Feyzi İŞBAŞARAN’ın açıklamalarına değinilmiş. Normal şartlarda olması gereken durumu özetleyen İŞBAŞARAN, aslında her milletvekilinin, vatandaşa karşı sorumluluk noktasında hassas davranması gerektiğini hatırlatıyor.

Milletvekili adayı yapacağı işleri taahhüt etmeli, yapamayacağı sözleri vermemelidir. Seçim tamamlanıp, Ankara’ya gittikten sonra seçmenlerinden ve halktan kopan siyasetçiler,  bu memleketin, Elazığ’ın bu hale gelmesinin tek suçlularıdırlar. Şimdi Elazığ’ın ne hali var? Elazığ’a ne olmuş? Diyenlerin; (deprem öncesinde) komşu şehirleri ziyaret ederek oluşan farkı gözlemlemelerini tavsiye edebilirdim.  

***

“MHP’nin Listesi Belirlendi ” başlıklı haberimiz, gazetemizin sol orta kısmında bulunuyor.

İrfan ARSLAN imzasını taşıyan bu haberimizde, MHP Elazığ  İl Başkanlığınca gerçekleştirilen aday listesi ön seçim sonuçları, okuyucularımız ile paylaşılıyor.

Elazığ’ımızda büyük bir oy potansiyeli bulunan MHP’nin, bu şekilde bir ön seçim yaparak, yaklaşan seçimlerde elini kuvvetlendirmesi akıllıca bir hamle olmuştur. Partide ve halkta karşılığı olan isimlerin, milletvekili adayı olarak vatandaşın tercihine sunulması doğru bir harekettir.

Siyasi tarihimizde bu tarz örnekler geçmişte yaşansa da, günümüzde Genel Merkezlerin kararı bu konuda daha etkili olmaktadır.

***

“DSP İl Başkanı Ataman: İddiamızı Arttırıyoruz ” başlıklı haberimiz, gazetemizin orta alt kısmında kendine yer buluyor.

Yaklaşan seçimlerle hareketlenen siyasi arena, partilerden gelen açıklamalarla daha canlı bir hal alıyor. Bu yönde açıklama yapan siyasi parti yetkililerinin görüşlerine yer veren bir haberimiz daha değerli Turan okuyucularıyla buluşuyor.

***

Hüseyin KESKİN ağabeyimiz, Keskince adlı köşesinde, “Düşmanın Hali” başlıklı yazısıyla, fikirlerini cesurca kaleme alarak, Gazetemizin kültürel anlamda zengin olmasına katkıda bulunuyor.  

***

''Siyasi Barometre'' adlı köşesinde, ağabeyimiz İrfan ARSLAN,AĞAR’IN KARARI” başlıklı yazısı ile, değerli görüşlerini, TURAN okuyucuları ile paylaşıyor.

Selam ve Saygılarımla…