Elazığspor için ilk yarının zorlu 7 haftasına girildiğini ve bu 7 final maçtan 8 ila 10 puan toplanmasının 2. Yarı için umut olacağını belirtmiştim, hatırlarsanız…

Gelinen süreçte serinin ilk maçı olan Erbaaspor karşısında bordo beyazlı takımımız 3-0 gibi net bir mağlubiyet aldı.

Ahmet Ormanoğlu’nun gereksiz yere yaptığı tehlikeli hareketin sonucunda rakibe adeta hediye edilen penaltı golü sonrasında maç boyunca sadece Fırat Ergün’ün kaçırdığı gol pozisyonunun dışında pozisyonu da yok Elazığspor’un…

Elazığspor’un genç oyuncularının geriye düştükleri anda gösterdikleri kırılganlığı zaten biliyoruz.

Bu nedenle özgüven eksikliğinin de ortaya çıkmasıyla seyirci baskısını da gören genç oyuncuların toparlanmaları da mümkün olmuyor deplasman maçlarında.

Cafer hoca, geçen sezon Cengizhan Akgün’e yaptığını bu sezon İzzet Topatar üzerinde deniyor.

Hatırlayın, Cengizhan Akgün disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılmış, kısa bir süre sonra da affedilmişti.

Aynı gerekçelerle bu sezon da İzzet Topatar kadro dışı bırakıldı.

Gerekçe doğru; uygulama yanlış…

Çünkü kadro derinliği olmayan, bu nedenle alternatifi de olmayan Elazığspor’un bu tür yanlış uygulamaları denememesi gerekir.

İlla ceza verilecekse bu para cezası olmalı.

Ne verirsen onu alırsın tabi ki…

Bu da madalyonun bir diğer yüzü…

Birbirinden zorlu ilk yarıdaki 6 haftaya girilirken, elimizdeki silahları susturmak; rakibe cesaret verir, bizi ise bitirir

***   ***   ***

Elazığ Karakoçan takımının haftalar sonra deplasmandan galip ayrılmasıyla sevinmiştik.

Zorlu bir grupta mücadele eden temsilcimizin alacağı her puan play-off için umut olurken, Yomraspor gibi vasat bir takıma son saniye golüyle mağlup olması; Elazığ Karakoçan takımımızın planlarının bozulmasına neden oldu.

Gol için umutlarını İlhan’a bağlayan Elazığ Karakoçan takımımız, bu oyuncunun da maçlarda iyi marke edilmesiyle bundan böyle alternatif çözüm üretmelidir.

Üçüncü bölge diye tabir edilen hücum bölgesinde fazla görünse de, son vuruşları yapabilecek İlhan gibi bileklerine hâkim futbolcusunun dışında oyuncusunun olmaması; bir eksiklik mavi-beyazlı takımımız için.

Kaptan Kaan Güdü’nün İlhan’a daha yakın oynaması bu eksikliği bir nebze olsun giderebilir ancak, devre arasında mutlaka vuruş tekniği çok iyi olan oyun kurucu bir oyuncuya her zaman ihtiyacı var Elazığ Karakoçan’ın…