2013-2014 Futbol Sezonu’nda Türkiye Süper Ligi’ndeydi Elazığspor…
2011-2012 Sezonu’nda tam 10 yıl sonra Tarihi’nde 2. kez Süper Lig’e yükselen Bordo-Beyazlı Temsilcimiz, ilk sezonunda 2012-2013’ün son haftalarında Elazığspor’un başına geçen Teknik Direktör Yılmaz VURAL yönetiminde güçlükle ligde kalmayı başarmıştı…
Tıpkı 10 yıl öncesinde olduğu gibi Süper Lig’e zorla tutunduğumuz için, artık yönetim bu durumdan “ders” alır ve içine düştüğümüz sıkıntıyı bir daha yaşamayız diye umuyorduk!
2. Yıl Yılmaz VURAL’ın gidişiyle başlayan teknik adam değişimi furyası, Elazığspor’da ilk kez teknik adamlık deneyimine soyunan stajyer Okan BURUK’la tamamlanırken, Bordo-Beyazlı Takım yine küme düşmeme mücâdelesi vermek zorunda kalmış, sıkıntılarla boğuşuyordu…
Sezon sonuna doğru takım içerisinde yaşanan sorunlar dolayısıyla, sözde “otorite” gösterisi yapan deneyimsiz teknik adam Okan BURUK, Elazığspor’un etkili ayakları Serdar ÖZKAN ile Serdar GÜRLER’i kadro dışı bırakmak için yönetime bir rapor sunmuştu.
Üstelik, kendi saha ve seyircimiz önünde oynayacağımız, küme düşmeme yolunda hayatî önem taşıyan Galatasaray Maçı öncesinde!
Elazığ Medyası, televizyonları, gazeteleri, haberleri ve yorumlarıyla Teknik Sorumlu Okan BURUK’un kararının yanlış olduğunu, 2 Serdar’ın kadro dışı bırakılmalarının Elazığspor’u cezâlandırmak demek olacağını günler öncesinden hatırlattı durdu…
Neticede, Elazığspor Başkanı ve Yönetimi’ni de uyaran çağrılar para etmedi, Okan BURUK’a “teslim” olan yönetim, Galatasaray’a mağlup olan Elazığspor’un daha sonra ilerleyen haftalarda alay edercesine iki Serdar’a sözde af çıkarmasına rağmen, takımın küme düşmesini önleyemedi?
***
Aynı yönetimle Süper Lig’den TFF 3. Lig’e düşen Elazığspor, günümüzde yine benzer sorunlar yaşıyor…
İstanbul’da oynanan Sancaktepe Maçı’nda, rakip oyuncuya kaptırdığı top gol olduğu için, genç Murathan’ı oyundan çıkaran mevcut Teknik Direktör Cafer AYDIN’ın; morâl vermek dururken “azar” mahiyetindeki sözleri kayıtta olan telefon kameralarından Elazığ’a yansıdı?..
Aynı müsabakanın bitimiyle birlikte bu kez; Galatasaray’daki MARCAO ile Kerem AKTÜRKOĞLU olayı benzeri bir vukuat yaşanan Elazığspor’da, sosyal medya farklı ve abartılı karşılasa da neticede Yiğitcan ile genç Yusuf Ensar arasındaki arbede konusunda mevcut Elazığspor Yönetimi’nin,  içinde bulunduğumuz şartlara en uygun kararı aldığını yazdım…
Netice olarak bir otorite boşluğundan kaynaklanan bu fiiliyata “kadrodışı” cezası veya “para” cezası verilmesi beklentisine karşılık, yönetim aldığı kararla, geçmişte olduğu gibi bir yanlışa düşmedi ve oyuncuları uzlaştırarak, Elazığspor’u cezalandırmadan uygun olanı yaptı!..” diye de yorumladım!..
***
Son olarak deplasmanda oynanan Nevşehir Belediyespor Maçı’nda gol pozisyonlarına giren, ama gol yapamayan genç ve yetenekli oyuncumuz, “Bizim Çocuklar”dan İzzet TOPATAR’ı 38. Dakika’da oyundan çıkaran Cafer AYDIN, görgü tanığı taraftarlarımızın (kaydı mevcut) bize yazıp da dert yandıkları gibi, genç oyuncumuza takındığı tavırla Nevşehir Taraftarı’nın bile tepkisini çekmiş!
Ardından, Hasan EKİCİ’nin bir hatası olunca Cafer AYDIN’a tribünden seslenmiş Nevşehirliler; “Hoca 23 Numara’yı (Hasan’ı) da oyundan alsana diye alay etmiş!
Sonuçta, maçtan sonra Cafer AYDIN’la Nevşehirli Taraftarlar arasında nahoş olaylar meydana gelmiş?
***
Nevşehir’den döndükten sonra kadro dışı bırakılan İzzet TOPATAR hatalı olsa da, büyük ihtimâlle Cafer AYDIN maçta ve sonrasında yaşananların tesirinde kaldı ve İzzet için bu kararı aldırdı?
Pedagojik formasyon “örnek” bir teknik adamın genç oyuncularıyla sağlıklı ve doğru ilişki ve iletişim kurmasını gerektirir…
Ve Pedagojik formasyona sâhip olmayan her teknik adam “genç takımlar”da çalışamaz!
Bugünkü yönetim kurulu da geçmişte yaşananları bilmeli ve ders çıkarmalıdır…

Geçmişte Süper Lig’deki Elazığspor için Serdar ÖZKAN ile Serdar GÜRLER ne anlam ifade ediyorsa, bugün 3. Lig’deki İzzet TOPATAR da o anlamı taşır…
Umarız aynı hataya düşmez bugünküler ve yaşananlara bakar da kendilerine ders çıkarır!