Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ’da şeytanın bacağını resmen kırıyor. Uzun yıllardır hafızalara yer edinen CHP fikri sabitini yıkan, toplumun her kesiminin övgüsünü kazanan Elazığ Cumhuriyet Halk Partisi Teşkilatı ve Milletvekili Gürsel Erol, Geçtiğimiz hafta ilimizi ziyaret eden Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Elazığ için büyük bir şans olabilecek sözü kürsülerden kaptı!

Genel Başkan Kılıçdaroğlu; ‘’İktidara geldiğimiz takdirde Elazığ’a bir bakanlık vereceğim’’ sözü tüm törene damgasını vurdu.

Bu söz inanın ki Elazığlıların çok uzun zamandır duymak istedikleri, adeta hasret kaldıkları bir söz idi… Yaklaşık yirmi senedir iktidarda olan Ak Parti yönetimi bu süre zarfında Elazığ’a bir Bakanlık vermemiştir. Hatta Elazığ’ı birçok noktada diğer illerin gerisine düşürmüştür.

Elazığ’dan her seçimde silme süpürme oy toplayan iktidar, son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir milletvekili kaptırınca işin rengi değişmeye başladı. Elazığ ve Elazığlı farkı bu kadar bariz beklemiyordu. Çevre illerdeki gelişmeleri görme imkânı olmayan Elazığ seçmeni, artık bu çerçeveden değil de, dışarıdan bir gözle bu olaylara bakmaya başladı…

Bunda şüphesiz Elazığ’ı yüreğinde ayrı bir yere koyan ve çok önem veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’unda katkısı azımsanamayacak kadar çoktur.

Elazığ için muhalefetteyken bu kadar fark yaratan bir muhalefetin, bir veya iki vekilin, iktidarda olduğu zaman ve bir de yanında bir bakanlık aldığı zaman ilimize kazandıracaklarını düşünebiliyor musunuz?

Ben Elazığ’ın kazanmasından, Elazığ’ın karlı çıkmasından yanayım. Gönlünde Elazığ sevdası yatan tüm hemşehrilerimizin de aynı duyguları taşıdığını hissedebiliyorum. 

Birilerinin sırf milletvekili olma egosunda veya siyasi bir zırh peşinde koşmaları, kendi şahsi menfaatlerini ilin kazancından önde tutmaları bu şehre zarar vermektedir.

İmkânlarınız çerçevesinde mümkün olduğunca en azından çevre illere gitmeniz, oralara yapılan yatırımlarla ilimize yapılan yatırımları karşılaştırmanız daha vicdani ve ahlaki olacaktır. Bunu gözlerinizle gördüğünüz zaman Elazığ’a yapılanları daha iyi anlayacaksınız.

Ayrıca çok önemli bir konuya da değinmeden yazımı sonlandırmak istemiyorum. Bu konu yazımda da bahsettiğim gibi CHP Genel Başkanı’nın ilimize verdiği öneme istinaden, partisinin ‘Haftalık Grup Toplantısını’ Elazığ’da yapması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 24 Ocak Depremi sonrasında ilimizde inşa etmeye başladığı Gazi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Temel Atma Töreni’ydi. Okulun temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol; okulun ilimize kazandırılması noktasında desteklerini esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ak Partili ve MHP’li üyelerine de defalarca teşekkür ettiler!