Yıllardır Elazığ’a yakışmayan yerlerde ve şekilde icra edilmeye çalışılan fuar organizasyonları vardı…

Elazığ Belediyesi’nin inşa ettiği ve Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu rahmetli ağabeyimiz Ahmet Tevfik Ozan’ın adının verildiği Fuar ve Kongre Merkezi ilk sınavını verdi.

Yapılmış olan güzel şeyleri takdir ederken, eksikliklerini dile getirmek kendine gazeteci diyen her vatandaşın görevidir. Gazeteci olmasanız dahi görmüş olduğunuz yanlış, eksik veya hatalı bir eylem ya da işi, mutlaka muhatabına bildirmeniz gerekmektedir.

Sokağınızda yapılan bir çalışma size göre hatalı ise, “aman bana ne!..” dememeli, yapılan eksik veya hatalı işlemin düzeltilmesi için gerekli çabayı göstermeliyiz.

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde eleştirilecek bayağı eksiklik göze çarpıyor…

En büyük sıkıntı otopark diyebiliriz. Çok fazla kalabalık olmamasına rağmen, park yeri sıkıntısı çeken vatandaşlar kendini belli ediyordu. 

Zar zor park yeri bulup, ana giriş kapısına yöneldiğinizde ise bir başka gariplik sizi karşılıyor…

Kongre merkezinin içinde kaba tabir ile monte edilen Elazığ Belediyesi Nikâh Salonu’nu kullanan vatandaşlarımız çıkışı biraz garip bir durum oluşturuyordu. Belediye bu kadar hizmet yanında şehrin vitrini sayılabilecek Nikâh Salonunu, Kültür ve Kongre Merkezinin içinde arka tarafta bir yerlere sıkıştırmıştı. Bağımsız ve modern bir binada Elazığ Belediyesi Nikâh Sarayı inşa etmek herhalde mevcut projelerden sonra gerçekleştirilecek diye düşünüyorum.

Yeni ve modern bina, şehrin önümüzdeki birkaç yılı düşünülerek iyi yapılmış diyebiliriz, ancak tek salonda gerçekleşen fuar zamanlama ve organizasyon hatalarını ziyaretçilerine hissettirebiliyordu. Binanın tamamlanma tarihi tam netleşmemişken ve fuar takvimleri organize edilirken biraz değil çok geç kalmıştık.

Acele edildiği ise fuar için seçilen isimlerin yeterince popüler olmaması ve hatta bazılarının sıkıntı yaratabilecek isimlerden olması dikkat çekici idi…  

Büyük ve popüler yayınevleri, fuarda stant açmamıştı…

Bütün bu eksikliklerin zaman içerisinde giderilip, Elazığ’a yakışır ve ekonomik olarak değer katıcı fuarların düzenlenmesini arzu ediyoruz.

Elazığ’ın hedefinin küçük tutulmasından her Elazığlı gibi rahatsızlık duyuyorum!

Komşu şehrimiz Malatya, 2028 yılında düzenlenecek olan EXPO fuarına ev sahipliği yaparken; biz Elazığ olarak çıtayı bir üst noktaya taşımalı ve bu bakış açısı ile daha büyük düşünmek zorundayız. Bir kişi olarak her şeye yetişemeyebiliriz, ancak birlik olursak gücümüz her zorluğun üstesinden gelmeye yeter. Aynı kural çevrenizdeki insanlar ve ekibinizle de ilgilidir.

Malum şeyh uçmaz onu müritleri uçurur!..