YAKIŞIR BABA YAKIŞIR

Her şeyi okumaya meraklı biriyim ya geçenlerde önüme bir yazı düştü ve okumaya başladım…  

Yazıda Brezilyalı bir futbolcu hocasına, ‘’Hocam öbür gün ülkem Brezilya’da Rio Karnavalı var, müsaade edin de gideyim’’ diyor.  Hocası ise futbolcuya, ‘’Bir şartla bırakırım sen gol at takım maçı alsın ve seni göndereyim’’ diye cevap veriyor.  Futbolcu çıki maça ilk on dakikada iki gol ati ve maçı aliler, hocası da sözünde durup futbolcuyu ülkesine yolli. Bu yazıyı okuyunca yav dedim bu yazı benim ne işime yarayacak? Acaba niye okudum? Bu haberi okuduktan birkaç gün sonra, sosyal medyada Elazığspor şampiyon olduktan sonra, ‘’İstanbul’da bir mekânda çılgınca eğlenmiş’’ başlığı ile yazılan yazıları okuyunca işte bu Rio Karnavalı’na giden futbolcu yazısı aklıma geldi. Şundan emimim ki Elazığsporlu yöneticiler de futbolculara sezon sonunda Şampiyon olun dileyin bizden ne dilersez demişlerdir ve sezon sonunda da takım şampiyon olunca futbolcuları götürüp eğlenmişlerdir. Dünyanın her yerinde bu adet vardır. Hem sezon başı değil sezon ortası değil. Lig bitmiş unu eleyip eleği duvara asmışlar. Herhangi bir iş adamı sponsor olmuş ve götürmüş takımı eğlendirmişler. Gidilen yerde eğlence mekânı. Sanki takım elenmiş de ondan sonra mı keyif yapiler. Elazığspor’un kasasından çıkan bir parayla bu iş yapılsaydı valla ben de kızardım. Aklıma Elazığlı sanatçımız Bülent Serttaş’ın bir şarkısı geldi; ‘YAKIŞIR BABA YAKIŞIR…’

Elazığspor’u şampiyon yapan kadroya bu şarkı hediyem olsun.

FATİH ÇAKAR

Onu Elazığ’da tanımayan yoktur herhalde. Sizi bilmem ama ben onu mikrofon elinde sokaklarda dolaşarak vatandaşlarla yaptığı röportajlarla tanıdım. Çok emek çekip ilginç kişileri bularak efsane röportajlar yapardı ve biz de gülerek keyif alarak izlerdik. Kısaca o da bir mizah adamıydı. Yaptığı iki röportaj vardı ki bugün bile canım sıkıldığında izler moral bulurum. Bir tanesi vatandaşın birine saydırmaya çalıştığı Dört Halifenin adı. Vatandaş üç ismi doğru bilip dördüncüyü bir türlü bilmeyip yanlışlıkla Hz. Davut demesi ve sonuna kadar da Hz. Davut’tan vazgeçmemesiydi. Halen daha içimde bir şüphe var acaba o vatandaş Hz. Davut’ta ısrar ederek Fatih Çakar ile kafamı buldu yoksa? İkinci röportajı ise Motorcu lakaplı Kazım Abe ile yaptığı röportajdı. Kazım Abeyi iyi tanırım. Biraz asabi görünüşlü ama muhabbetçi ve değerli bir ağabeyimizdi. İşte motorcu Kazım Abeyi yakalayan Fatih Çakar ona voleybol maçlarıyla ilgili sorular sorup keyifli bir muhabbet gerçekleştirmişti.  Bu iki röportaj halen daha sosyal medyada yayınlanıp izlenmektedir.

Elazığspor maçlarında da anons işlerini Fatih Çakar yapınca son Efeler 09 maçının anonsları ve çaldığı mahalli müzikleriyle tüm Türkiye’ye yayılan Haydi Söyle türküsü eşliğiyle Elazığspor taraftarlarına tribün şov yaptırıp şampiyonluk yolunda büyük bir başarıya daha imza attı Fatih Çakar. Duyduğum kadarıyla İstanbul da ki Rams Park’ta oynadığımız final maçında anonsları yapmasına müsaade etmemişler ve bu işe üzülen Fatih, müsaade etselerdi Tüm Türkiye’ye mahalli müziğimizi dinletip tanıtırdım demiş. Canın sağ olsun Gardaş!

Biz seni bilik ya gerisi teferruat.

Emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

 EKOLOJİK DENGE

Harput’tan Şüşnaz’a giden yolun sağında, hemen dağın yamacında baraj manzaralı çok güzel bir bahçesi vardı babamın arkadaşının. İsmini yazmayacağım ki oralarda yaşayanlar ürkmesinler. Mevzumuz yılanlar olacağı için aklıma o rahmetli geldi. Nasıl yaz olup, kirazlar değmeye başlayınca rahmetli arkadaşlarını toplar bahçeye kiraz yemeye götürürdü. Kiraz yiyen arkadaşları, ‘’Yav Gardaş otların arasından bir hışıltı geldi otlar yatmaya başladı’’ dediklerinde, ‘’Korkmayın korkmayın! Bizim koca oğlan buralarda gezi’’ derdi. O zaman koca oğlanı merak edip soran arkadaşlarına, ‘’Benim bahçenin yılanı koskocaman iki üç metre uzunluğunda iri bir yılan’’ diye anlatırdı. Bende bu olayı duyunca yav rahmetli de amma abarti deyip koca oğlan diyecek kadar büyük yılan Elazığ’da ne ari diye düşünürdüm. Gelelim bugünlere…

Ha bire sağdan soldan koskoca yılan görüntüleri sosyal medyada dolaşıp duri.

Hatta Ağın’da ki bir yılanın görüntüsünü çekip atmışlardı gerçekten koca oğlan. Up uzun ve iri bir yılan ağacın tepesine çıkmış. Hatırlarsaz geçmiş yılların birin de kocaman bir yılanın ölüsü ağacın üstünde bulunmuştu. Anlattıklarım iri ve uzun yılanlar. Birde bunların yanı sıra zehirli ve ender görünen yılan türleri de bu sene sıkça görünmeye başladı. Eskiler yağışlar çok olunca yılan da çok olur demişler. Lütfen dikkatli olalım ve mümkün olduğu kadar öldürmemeye çalışalım. Bilisiz işte ekolojik denge meselesi.

HAFTANIN FOTOĞRAFI:

D S D A S D A D S

Meşhur Badem Şekerimizin 2024 modeli çıktı…