Kıymetli TURAN Gazetesi okurları, öncelikle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, ülkemiz insanlarına ve tüm Müslümanlara iyilikler getirmesini temenni ederim.

Malumunuz 2023 seçimlerine az bir süre kaldı, partili adaylar ve bağımsız adaylar tabiri caizse gaza bastılar. Geçmişten günümüze kadar biatçı olup uzun zamandır da iktidarın nimetlerinden en üst düzeyde faydalananlar seçim afişlerinde üstünlük sağlamaktadır. Halkımızın afişlere ve görsellere çok kanmadığını, aslında gönlünde geçen aday veya partiye oy verdiğini de biliyoruz. Gerçek sonucun terazinin hakkı ile ölçüm yaptığında ortaya çıktığını biliyoruz.

Bugünkü yazı başlığımızdan konumuzu en iyi şekilde anladığınızdan eminim. Maalesef insanlar hırsları, egoları ve bencillikleri ile bazen partili görünüp başka siyasi partiye destek vermektedir. Karakter bozukluğunun her geçen gün arttığı toplumumuzda insanlar her seçim döneminde gizlenerek kime destek verdiğini veya oy verdiğini açığa vurmamaktadır.

Sadece siyasi parti seçimlerinde değil hemen hemen tüm seçimlerde benzer durumları görmekteyiz. Üniversitelerde yaklaşık 4 yıl önce Rektörler Üniversitelerde Dr. Öğr. Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarında bulunan akademik personellerin oyları bir sıralamaya tabi olurlardı ve Cumhurbaşkanı YÖK’ün sunmuş olduğu bir liste ile Rektörü atardı. Üniversitedeki üst düzey akademik personeller bile çoğu zaman renklerini yani oy vereceği Rektör adayını belli etmez ve her Rektör adayına ışık yakardı. Hatta çocuklarının üzerine yemin edip başka adaya oy veren akademik personelleri de duyardık.

İşte bu çürümüşlüğün içinde hala daha siyasi partili görünüp kendi partisine oy vermeyen üstelik aleyhine çalışan insanları da görüyoruz. Yozlaşmanın son demlerini yaşadığımız bu günlerde sosyal medya hesaplarında hem parti yetkilisi olup hem de kendi partisinin ve genel başkanın aleyhine yazılar yazan insanlara da şahit oluyoruz.

Bu seçimin kalan son 20 gün ile bitmeyeceğini hemen hemen herkes biliyor ama bencil insanlar her nedense bilmiyorlar. Yarın ülkemizi ne tür sıkıntılar bekliyor, umutsuzca ve üzgün bir şekilde günlerin dolmasını bekleyen insanlarımızın sayısı oldukça fazla. Bugün elini taşın altına koymayanlar yarın da elini taşın altına koymasın. Daha önce bir tarafta para diğer tarafta vatan diyen insanların da çok çabuk bir şekilde paraya döndüklerini de görüyoruz.

Yapacaksanız bir işi temiz yapın, her işinizde kalite olsun ki ülkemiz de kaliteli yönetilsin. İkiyüzlülük, riyakârlık nereye kadar? Yarın Allah’ın huzuruna çıktığınızda yaptığınız kötülüklerden ve ruhunuzdan geçen tüm kötü niyetlerden bile sorgulanacağız.

Biatçı olmayınız, kötüye kötü, iyiye de iyi demesini biliniz. Yoksa bu toplum düzelmez. Toplum olarak parayı sevdiğimiz kadar vatanımızı sevmiş olsaydık emin olunuz ki çok daha iyi yerlerde olabilirdik.

Saygılarımla,

ESEN kalınız…