Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

Tasarruf tedbirleri mi yoksa parasızlık mı?

Kamu kurumları ellerindeki gayrimenkulleri ve arsaları satışa çıkarmaya başladı.

Elazığ Belediyesinden sonra Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Elazığ’da 32 arsayı ihale usulü ile satışa çıkardı.

Kamu kurumlarının bünyesinde bu kadar boş arsa varsa neden alınmış?

Yetkililer, bir araştırma yaparak kamu kurumlarının elinde bulunan arsa ve kullanılmayan binaların çetelesini tutsunlar ve gerekeni yapsınlar.

****       ****     ****     ****

İyi ki Milletvekili Gürsel Erol var…

Milletvekili Erol, Elazığ sorunlarını yazdığı bir mektupla Cumhurbaşkanına bir kez daha ulaştırdı. Bir kez daha diyorum çünkü bu ikinci mektup oluyor.

Sayın Erol, Ankara’da müdür atamalarıyla uğraşmıyor… Sayın Erol, kendini ziyarete gelenlerle hatıra fotoğrafı çektirmiyor. Sayın Erol, biryandan Elazığ’ın sorunlarına eğilirken diğer yandan da çeşitli platformlarda Elazığ’ın tanıtımını yapıyor.

****       ****     ****     ****

Gazetemiz Turan hariç Elazığ medyası gün geçtikçe Elazığ’ın sorunlarına kulak tıkamaya başladılar.

İki haftadır manşetimize “Şeker’de Usulsüzlük” konusunu gündeme taşırken, bizim mahallenin basın mensupları, haberlerine alakasız konuları taşımaya başladılar. Sanki bu arkadaşlar Elazığ’da yaşamıyorlar. Laf aramızda çoğu medya yayın yönetmenleri hep ya il dışında ya da yurt dışında turistik gezilerde…

Gazetecilik mesleği dışında her konuya parmak atan kalemşörler ise, çuvaldız ancak kendilerine batınca gazetecilik oynuyorlar.

****       ****     ****     **** 

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete de yayımlandı.

Keşke bu tasarruf tedbirleri Sivil Toplum Örgütleri için de yayınlansa…

Mesela Türkiye ve Odalar ve Borsalar Birliği’nin Ankara’da düzenlenen 80. Mali Genel Kuruluna 81 il ve ilçelerden yüzlerce oda ve borsa yetkilileri katıldı. Bu insanların Ankara’da ağırlanması ve konaklandırılması binlerce lirayı tutmuştur. Harcanan bu para yine bu milletin cebinden çıkmıştır. Hiçbir başkan kendi cebinden masraf etmemiştir. Yol paraları bile bulundukları Oda’ya fatura edilmiştir.

Sonuç, oda ve borsa başkanları bol bol hatıra fotoğrafı çekip sosyal medyalarında paylaştılar.

****       ****     ****     ****

Bedri Yücel Ağabeyimiz ciddi ciddi araba almayı kafasına takmış…

1995 model Şahin marka arabasıyla Elazığ’ı karış karış gezen Bedri Yücel Ağabey, arabadaki ufak tefek arızayla bazen yolda da kalıyor. Son bir yıldır sıfır arabaların fiyatlarını takip eden Bedri Yücel Ağabeyimiz, oto satıcılarına bir teklifte bulunuyor;

“Eğer kampanya yapisez adam gibi bir kampanya yapın millet araba hayalini gerçekleştirsin. Mesela araba fiyatının tamamına 36 veya 48 ay sıfır faizle kredi kullandırın herkes araba alabilsin. Benden teklif!

Ne zaman bu şartlar da sıfır araba verirsez, o zaman gelir alırım. Ne var yani siz bizle eglenisiz ya siz…  Durun biraz da ben sizle eglenem!”

****       ****     ****     ****

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu Türkiye'de açlık sınırı 17 bin 756 TL. oldu. Asgari ücretle geçimin zorlaştığı tescillenmiş oldu.

Biz ise hala kocaman kocaman başlıklarla Güzellik Merkezlerinin haberlerini okuyalım. Bu memleketin güzel şeylere de ihtiyacı var.

Geçim derdinden dolayı içip de güzelleşelim.