33

15 Mart 1990 tarihli Gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Diyanet Arşiv Semineri Harput’ta Başladı” “Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından 71 İlde Görevli Şeflerin Bilgilendirildiği, Harput Eğitim Merkezindeki Seminer 3 Gün Sürecek” Manşet haberi olarak gazetemizin sağ üst köşesinde bulunuyor.

Haberimizin içeriğinde, yeni yayınlanan arşiv yönetmeliğine uygun olarak yapılacak çalışmalar için görevli şeflere ayrıntılı bilgi verildiğine değinilmiş.

Arşivler kurumların, işletmelerin ve daha büyük kapsamda düşünürsek devletlerin hafızasıdır. Geçmiş devlet yönetimleri oluşturdukları arşivleri ile çalışma ve işleyişlerini bizlere aktarmış, bu konudaki tecrübelerinden faydalanmamızı sağlamışlardır.

Verdiği kısa bir aradan sonra tekrar yayın hayatına başlayan gazetemiz TURAN, yayınlandığı ilk günden bugüne kadar oluşturduğu arşiv ile Elazığ’ımızın kısa dönemdeki hafızası olmuştur. Yaşanılan birçok hadiseyi, gelişmeyi tozlu sayfaları arasında saklayan, bu konuda Elazığ’ımızın faydalanabilmesi için oluşturduğumuz TARİHTEN BİR YAPRAK köşemizde siz değerli hemşerilerimize aktarabiliyorsak ne mutlu bize…

***

 

“Elazığ’da Kan Bağışı Kampanyası Sürüyor” “Yıl Sonuna Kadar Yaklaşık 3 Bin Ünite Kan Bağışı Hedefleniyor” Başlığı ise ana sayfamızın sol üst kısımda göze çarpıyor.

 

Daha önceki haftalarda da değindiğimiz, bir kamu kuruluşunun katılım sağladığı kan bağışı kampanyalarının devam ettiğini haberimizin içeriğinden öğreniyoruz.

Bu konunun ne kadar hassas ve önemli olduğuna değinmiştik; TURAN gazetesi olarak haberlerimiz ile de bu konuya destek vererek toplumsal duyarlılık noktasında faydalı olduğumuza ve bundan sonra da olacağımıza inanıyorum.

***

“TKİ’den Tunçbilek Düşük Kükürtlü Kömür Projesi” Ana sayfamızın orta kısmında yer alan bir haberimiz.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, ithal kömürlerde sıkça karşılaşılan bir sorun olan yüksek kükürt olayını, hem çevreye daha az zarar vermesi hem de daha verimli olabilmesi için bir takım işlemlerden geçirilmesi gerekliliği neticesinde, TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) tarafından bir proje geliştirilerek bunun uygulamaya geçirileceği bilgisi verilmiş.

Kullanmış olduğumuz fosil kaynaklı yakıtların çevreye vermiş oldukları zararın en aza indirilmesi artık bir zorunluluktur.

Kaynak olarak kısıtlı olan ve çevreye zararları ister dolaylı ister dolaysız olsun, bu enerji kaynaklarından vazgeçip; yenilenebilir, çevreci ve sınırsız bir şekilde kullanacağımız enerji kaynaklarına yönelmek zorundayız.

***

 

“Elazığ-Baskil Projesinin de Bulunduğu 16 Yerleşim Merkezinin İçme Suyu İnşaatı İhaleleri Sonuçlandı” Haberimiz ise yine ana sayfamızın orta kısmında bulunuyor.

İçme suyu projeleri gibi büyük çaplı projelerin, İller Bankası tarafından, tek bir merkezden ve devlet destekli olarak gerçekleştirilmesi, özellikle gelir sıkıntısı yaşayan ilçe belediyeleri için gerçekten yerinde ve güzel bir çalışma.

Son günlerde ilimiz için de önemi çok yüksek olan, altyapı yenileme çalışmaları için, bu yönde atılacak adımları dikkatle takip ediyoruz. İlimizin yıllardır süregelen bir sorunu olan, içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve yağmur suyu toplama şebekesinin belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek projeleri arasında olması; işlemlerin tamamlanma ve ihale aşamasına geldiğinin duyumlarına ulaşmak bizleri Elazığ’da yaşayan insanlar olarak çok mutlu ediyor.

*** 

 

“Millî Eğitim Akademisi Kuruluyor” Haberi ana sayfamızın orta alt kısmında küçük puntolarla sunulan bir başka haberimiz.

Haberimizin içeriğinde, dönemin Millî Eğitim Bakanı tarafından kurulması düşünülen ve görevde olan öğretmenlerimizin eğitimlerinin devam ettirilmesi adına planlanan bir çalışmadan bahsediliyor.

Eğitim konusunda öğretmenlerimizin kendilerini yenilemeleri ve geliştirmeleri konusuna tamamen katılan bir insanım.

İnternette yaptığım ufak bir araştırmada 12 Mayıs 2009 tarihli bir habere ulaştım. Haberde “MEB, Millî Eğitim Akademisi Kuruyor” başlığını tebessümle okudum. 1990…2009…

***

Köşe yazısında ise Mehmet GÜLSEREN düşüncelerini bizlere “TSE Bir Firma mı?” başlığıyla aktarıyor.

***

 

“Harputlu Şairin Şiir Köşesinde” “Baharla Gel” Adlı şiiri ile Niyazi YURTÇU hocamız gazetemize ayrı bir renk katıyor.

Selam ve Saygılarımla.