Bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize 29 Ağustos 1972 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Şehrin Su İhtiyacı İçin Cumartesi Günü Belediyede Bir Toplantı Yapıldı” Spotu üst başlık olarak gazetemizde daha küçük puntolarla yazılmış.

Küçük başlığın hemen altında, daha büyük ve kalın puntolarla yazılan başlıkta ise “MUNZUR SUYUNUN ŞEHRE GETİRİLMESİ İÇİN BİR DERNEK KURULMASI İSTENİYOR” Manşeti tüm dikkatleri üzerine topluyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, su sıkıntısı yaşayan şehrimizde, bu sıkıntının çözülebilmesi için sunulan alternatiflerin birisinin de Munzur Suyu’nun, Elazığ’a getirilmesi seçeneği olmuş. O günün şartlarında ciddi ve zor olan bu proje aslında günümüzde uygulanabilirlik açısından hâlâ bir alternatif olarak önümüzde duruyordu. Hamza Bey Barajı’ndan ilimize yapılan proje sonrasında, Munzur Suyu’nun şehrimize getirilmesi bir başka bahara kalsa da, aziz şehrimiz Elazığ’ın susuz kalmaması çok daha önemli.

***

“Yarın 30 Ağustos Zaferi’nin 50.’nci Yıldönümü’nü Kutluyoruz” Başlığı ana sayfamızın sağ üst kısmında bulunuyor.

Alt başlıkta ise “Şehrimizde Yapılacak Törenle İlgili Hazırlıklar Tamamlandı” Bilgisine ulaşıyoruz.

Milli Bayramlar’ımızın bayram gibi yaşandığı yıllarda şevk, heyecan ve bayram havası bir başkaydı. Günler öncesinde yapılan hazırlıklar, okullardaki o tatlı telaş hâlâ hafızalarımızdadır. Toplumu bir arada tutan milli değerler, bayramlarla pekiştirilir; gelecek nesiller ülkemizin nasıl kazanıldığını ve o ruh halini yaşayabilirlerdi. Mesele sadece askerlerin geçişi, törene katılan devlet erkânının konuşmaları ve akşam yapılan fener alayından ibaret değil, o günün anlam ve öneminin yaşanabilmesiydi.

***

“Elazığ Askerlik Şubesi Bir Bildiri Yayınlayarak 1953 Doğumlu Mükelleflerin Son Yoklama Tarihini Açıkladı” Başlıklı haberi ise ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Toplumumuz tarafından kutsal kabul edilen, Peygamber Ocağı diye nitelendirdiğimiz Asker Ocağı ve Askerlik görevi için yapılan bir çağrı; gazetemizde yer bulmuş. Ne mutlu bu kutsal görevi layıkıyla tamamlayanlara.

***

“Bilumum Esnaf Çöplerini Ağzı Kapalı Madeni Kutularda Muhafaza Edecek…” Başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor. Haberin alt başlığında ise ‘’Yayınlanan Bildiride, Buna Riayet Etmeyenlerin Şiddetle Cezalandırılacakları Açıklandı” bilgisine ulaşıyoruz.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre şehrimizde artan sinek, kötü koku vb. rahatsız edici hadiselerin artmasına istinaden, Belediye Meclisinden özellikle esnaf vatandaşlarımızın çöplerini kapalı madeni kutularda muhafaza etmesini buna aykırı davrananlarında cezalandırılacağı bilgisine ulaşıyoruz.

***

“Tripoli Liman Tevsi İnşaatı İhalesini Bir Türk Firması Kazandı” Başlığı ise gazetemizin orta kısımlarında bulunuyor.

Türk Müteahhitlerinin ülke dışında büyük çaplı işler aldığına dair ilk haberlerden belki de biri olan haberimizi görünce, bugün nerelere geldiğimizi daha iyi anlayabiliyoruz. Tevsi kelimesinin anlamını merak ettiğimde ise, kelimenin yeni bir inşaat olmadığı, mevcut bir yapıya ilave vb. şekilde bir çalışma olduğunu öğrendiğimde şaşırdım. Günümüzde çok büyük projelere imza atan iş adamlarımızı, müteahhitlerimizi tebrik ediyorum.

***

“Ticaret Bakanlığı İhracatçıların Tescil Beyannamelerini Doğru Olarak Doldurmalarını İstiyor” Başlığı, gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, İhracatçılarımızın doldurmuş oldukları belgelerdeki eksiklikler, işleyiş açısından sıkıntılara neden olduğu için daha dikkatli olmaları istenmiş. Dikkatli olmakta fayda var sözü boşuna söylenmemiş…

Selam ve Saygılarımla.