5 Eylül 1972 tarihli Gazetemiz ile bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Dün Yine Elektrikler Kesildi ve Şehirde İş Hayatı Durdu” Üst başlığı gazetemizde daha küçük puntolarla yazılmış.

Üst başlığın hemen altında, daha büyük ve kalın puntolarla yazılan başlıkta ise “Elektrik Kesiminin Şehir Suyuna Tesiri Davayı Daha Ehemmiyetli Duruma Getiriyor” Manşeti tüm dikkatleri üzerine topluyor.

Haberin daha alttaki kısa açıklama kısmında ise “Elazığ’a Hazar Santralinden Enerji Nakleden Hattın Köy Elektrifikasyonu İçin Şebeke Hattı Şeklinde Kullanılışı Buna Sebep Gösteriliyor” Bilgisine ulaşıyoruz.

Elektrik kullanımın kesilmemesi, gelişen şehirler için sürükleyici ve sürdürülebilinir olması çok önemlidir. Günümüzde bu tarz eksikliklerin giderilmiş olması sevindirici.

***

“Trabzon’da Valiler Toplantısına Katılan Kaplan Ankara’ya Gitti” Başlığı ana sayfamızın sağ üst kısmında bulunuyor.

Alt başlıkta ise “Vali Ankara’da İlimize Ait Çeşitli Hizmet Konularında İlgililerle Temaslarda Bulunacak” bilgisine ulaşıyoruz.

Elazığ Valisi’nin çalışmaları ile ilgili bilgileri, Gazeteniz TURAN’ın okuyucuları ile buluşturan bir haberimize daha, tarihin tozlu sayfaları arasında ulaşmak gurur verici…

***

“Yasaklara Riayet Etmeyen 22 Şahıs Cezalandırıldı” Başlığı ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Gazetemizde kendine yer bulan bu asayiş haberinde, o günlerdeki olaylarla ilgili bilgiye ulaşıyoruz.

***

“Belediye Tarafından Halk İhtiyacı Olarak Dağıtılan Odunların Satışına Başlandı” Başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor.

Maddi durumu müsait olmayan vatandaşlarımızın faydalanması için düşünülen ve uygun fiyatla kullanıma sunulan yakacak hakkındaki bilgiler haberimizin içeriğinde kendine yer buluyor. 

***

Resimli haberimizde ise “VW Ahırının En Güzel Atı” Başlığı göze çarpıyor.

Günümüzde olduğu gibi yetmişli yıllarda da güzel otomobilleri ile öne çıkan Alman Endüstri Devi VW, farklı modellerini dünyanın her yerinde tanıtma işini oldukça iyi yapıyor.

***

“Elazığspor Mardinden Puansız Döndü” Başlığı, gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

1972-1973 Sezonu’nda çıkmış olduğu ikinci maçta Elazığspor’umuzun 1-0 mağlup bir şekilde, Mardin’den döndüğünü öğreniyoruz. Bu yenilgi sonrası diğer maç için hazırlıklara başlayan Elazığspor’umuz her zaman ilgi ile izlediğimiz sevdamızdır.

***

“Elazığ’ın Geleceği Bakımından Önem Taşıyan ve Halen Askıda Bekleyen Bir Hizmet Sorununun Halledilmesi Öngörülüyor” Başlığı gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

Daha kalın puntolarla yazılan alt başlıkta ise “Yetkililerin Kesin Taahhütlerine Muvazi Olarak Elazığ Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Elektrik Bölümünün Hizmete Açılması Öngörülüyor” Ön bilgisine ulaşıyoruz.

Elazığ’ın gelişmesi için bir başka haberimizde yine karşılaşıyoruz.

***

Gazetemizin alt kısmında bulunan bir diğer başlıkta ise “Hayvancılığın Gelişmesi İçin Tarım Bakanlığı Yeni Tedbirler Alıyor” Bilgisine ulaşıyoruz.

Alt başlıkta “Dünya Bankasından 10 Milyon Dolarlık Kredi Temin Edildi” Kısa bilgisi okuyuculara ulaştırılıyor.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için, üreticinin desteklenmesi, ürününün değerlendirilmesi ve çağın gerektirdiği şekilde verimli üretim yapması olmazsa olmazımızdır.

***

“Feyzioğlu: {Türkiye Refah Ülkesi Haline Gelebilir} dedi” Bilgisi, bu başlıkla okuyuculara ulaştırılıyor.

Turhan Feyzioğlu’nun yapmış olduğu bu söylem günümüzde de geçerliliğini devam ettirmektedir.

Önceki dönemlerde, Türkiye Barolar Birliği başkanlığı yapan Metin Feyzioğlu’nun dedesi olan Turhan Feyzioğlu, Türk siyasi hayatında iz bırakmış bir siyasetçidir.    

Selam ve Saygılarımla.