Tarihten Bir Yaprak Köşemize 29 Ekim 1974 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Cumhuriyetin 51 inci Yıldönümünü Kutluyoruz” Başlığı gazetemizde üst kısımda manşet haberi olarak ve büyük puntolarla ilk başta gözümüze çarpıyor. Manşetin hemen alt tarafında bulunan kısa başlıkta ise “Bu münasebetle ilimizde de bir kutlama merasimi yapılacak” bilgisine ulaşıyoruz.

Türk Milleti, nice büyük badirelerden sonra kazanmış olduğu Kurtuluş Savaşından sonra yönetim şekli olarak da Cumhuriyet seçilerek taçlandırılmış ve ilelebet yaşayacak milli şuur ve gurur ile donatılmıştır. Kula kul olmaktan kurtarılan Türk Milleti, Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmıştır. Bizlerde bu büyük ve muazzam eserin değerini bilmeli; onu içeride ve dışarıda bulunan düşmanlarına karşı korumalıyız. Çok yaşa Türk Milleti, çok yaşa Cumhuriyet!…

***

Elazığ Lisesi Tarih Öğretmeni “Abdulbaki ÖREN” günün anlam ve önemine istinaden yazmış olduğu, “51 Yıl Önce Cumhuriyetin İlanı” başlıklı yazısı ile bizlere bu önemli gün hakkında kısa tarihsel notlar iletiyor. Bu yazısı ile bizlere bilgi veren, öğreten ve eğitim hayatımıza sayısız katkıları bulunan, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vefat etmiş öğretmenlerimize Cenabı Allah’tan rahmet; hayatta olanlarına sağlık ve esenlikler diliyorum. 

***

“Elazığ Et Kombinasında Perşembeye Kadar Kesim Yapılmayacak” başlıklı haberimiz, gazetemizin sağ kısmında göze çarpıyor.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resmî tatil ilan edilince ve Elazığ Kombine Müdürlüğü 31 Ekim tarihine isabet eden Perşembe gününe kadar kesimleri durdurmuş bilgisi haber içeriğinde okuyucuları ile buluşuyor.

***

“Belediye Başkanı Cuma Günü Şehrimize Dönecek” Başlığı ise gazetemizin orta kısmında bulunuyor. Belediye Başkanımız Adnan ORAKÇIOĞLU’nun il dışına gerçekleştirmiş olduğu bir dizi temasları ve gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında Elazığ’a dönüşünü bildiren bir diğer haberimiz.

***

“Milli Selamet Partisi Elazığ İl Kongresi Önceki Gün Yapıldı” Bilgisi ise gazetemizde manşet haberinin sağ alt kısmında kalın puntolarla dikkatleri üzerine topluyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre İl İdare Heyetinin seçildiği kongre, kalabalık bir katılımla ve olaysız bir şekilde sonuçlandırılmış.

***

“Dün Şehrimizde Bayilere Filtreli Sigara Verildi” Başlığı gazetemizde orta kısmında bulunuyor.

Üretim kapasitesinin düşük olduğu yıllarda, filtreli sigarayı vatandaş ile buluşturan bir diğer farklı haberimiz. Vatandaşın, özellikle de tiryaki vatandaşlarımızın bu haberi dikkatle okuduğu tahmin etmek zor değil…

***

“Besin İş Sendikası Elazığ Et Kombinasında Grev Kararı Aldı” Başlıklı haberimiz ise gazetemizin orta kısmında bizlere ulaşıyor.

Elazığ Et Kombinasında çalışan işçilerle idare arasında gerçekleştirilen toplu İş görüşmelerinden bir sonuç alınamayınca ortaya çıkan, ‘Grev kararını’ okuyucusuna buluşturan bir haberimiz.

***

“Oleyiş Üç Lokanta ile Toplu Sözleşme İmzaladı” Başlığımız ise, Gazeteniz TURAN’ın orta kısımında yer alan başka bir haber başlığı.

İlimizde, Özel sektör çalışanları ile sendika haklarının buluştuğunu hatırlatan nostaljik bir haberimiz.

***

“Turhan Ataol Isparta Etibank Müdürlüğüne Atandı” Haber başlığı yine ise orta kısımda bulunan bir haber başlığımız. Hemşerimize verilen görevi, okuyucularımızın bilgisine ulaştıran bir diğer haberimiz.

Selam ve Saygılarımla…