Tarihten Bir Yaprak Köşemize 19 Kasım 1974 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Hükümet Proğramı Üzerinde Çalışmalara Başlandı” Başlıklı haberimiz Gazetemizde üst kısımda, büyük puntolarla, okuyucularla buluşuyor. Bu başlığın hemen altına küçük puntolarla “Başbakan Irmak, Yeni Hükümetin Meclisten Güven Oy’u Alacağına İnandığını Belirtti” bilgisine ulaşıyoruz.

Demokrasi serüvenimizde yine yeni bir hükümet ve yine bir güvenoyu çalışması. Ülkenin gelişmesi için başarılı çalışmalara imza atan Hükümetler olmazsa olmazlarımızdır.

***

“Karakoçandaki Öğrenci Olayları Dosyası İle Valilik Bir Açıklama Yaptı” Başlıklı haberimiz ise gazetemizin sağ üst kısmında dikkatleri üzerine topluyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Karakoçan yatılı okulu pansiyon kısmında çıkan ve yaralı öğrencilerin olduğu olay yatıştırılmış ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmış.

***

“Cumartesi Gününden Beri Elazığ Kebanın Elektriğini Yakıyor” Başlığı ise gazetemizin sol kısmında bulunuyor. Başlığın hemen altında “Bu Hafta Sonunda Hazarın Devreden Tamamen Çıkarılacağıda Söyleniyor” başlığı da bize haber hakkında kısa bilgi veriyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre inşası tamamlanan Keban Barajı’nın devreye alınması ile ilgili gelişmeler bizlere ulaşıyor.

***

“Belediye Başkanı Ankara’dan Döndü” Haber başlığı ise gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Belediye Başkanı Adnan Orakçıoğlu’nun, Ankara’daki temaslarını konu alan bir haberimiz.

***

“Elazığ Genç Takımı Malatya Genç Takımını 1-0 Yendi” Başlıklı Spor haberimiz ise gazetemizin orta kısmında, küçük puntolarla yazılarak okuyucularımızla buluşuyor.

Malatya’da oynanan karşılaşmayı kazanan gençlerimiz, halkımızı mutlu etmişler…

***

“Hemşehrimiz Cahit Dalokay Şehrimizde” Haber başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor.

Dünyaca ünlü hemşehrimiz Mimar Cahit Dalokay’ın ilimizi ziyareti ile ilgili haberimiz, yine okuyucularımızla buluşuyor.

***

“Pazar ve Pazartesi Günleri Sis Yüzünden Uçak Seferleri İptal Oldu” Üst bilgisi ise gazetemizin sağ orta kısmında bizlere ulaşıyor.

Başlığın hemen altında ise “Sisten Ovada Görüş Mesafesi 100 Metre” Bilgisi okuyucularımızla buluşuyor.

Mevsim şartları ve güncel olayları halkımızla buluşturan bir diğer haberimiz.

***

“Belediye Encümeni Kaloriferli Otellerin Yataklarına 150 Kuruş Zam Yaptı” Başlığı gazetemizin sağ alt kısımda bulunan bir başka haber başlığımız.

***

“Dün, Taş Kömürü Dağıtımına Devam Edildi” Haber başlığı ise gazetemizin alt kısımda bulunan bir diğer haber başlığımız.

Daha önceki haftalarda, gazetemizde kaleme alınan haberlerimizin devamı niteliğinde olan bir diğer haberimiz.

***

“Selami Celiloğluda Bir Açıklamada Bulundu” Başlığı altında “Çarşamba Günü, Yetkililer ve Basın Huzurunda Hesapları Devretmeye Hazırım Dedi” açıklamasının hemen altındaki bir diğer açıklamada “Beşiktaş Özel Karşılaşmasından Kulüp Zarar Etti” bilgisine ulaşıyoruz.

Spor kulüplerinin başarısı ile başarısızlığı arasında ince bir çizgi bulunmakta; bunun neticesinde de yönetimler değişebiliyor… Spor tarihinde sık karşılaşılan haberlerden bir tanesi daha…

***

“CHP İlçe Seçimlerini Orhan Asar Grubu Kazandı” Başlığı ise haberin içeriğini okuyucularımıza bildiriyor.

***

Gazetemizin sağ alt köşesinde bulunan MİZAH kısmında, Vatandaş, Hükümet, İstikrar konularına değinilerek farklı bir bakış açısıyla yorumlanan güncel gelişmelere ulaşabiliyorsunuz.

Selam ve Saygılarımla.