Tarihten Bir Yaprak Köşemize 2 Mart 1999 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“FP Milletvekili A. Cemil TUNÇ: Türkiye’nin FP’ye İhtiyacı Var ” Manşeti, gazetemizin üst kısmını tamamen kaplıyor.

Hüseyin KESKİN imzalı haberimizin içeriğinde, yaklaşan 18 Nisan seçimlerinde FP’nin milletvekili Ahmet Cemil TUNÇ’un açıklamalarına yer veriliyor.

TUNÇ açıklamalarında “yaklaşan seçimlerde Elazığ’da 5 milletvekilliği kazanacaklarını, Belediyenin zaten kendilerinde olduğunu, halkın bu hizmetlerden çok memnun olduğunu, Türkiye’nin FP kadrolarına ihtiyacı olduğunu” belirterek, seçim öncesi düşüncelerini dile getiriyor.

Türkiye ve Elazığ’ın gelişmesi için yapılacak işleri gerçekten çok fazladır. Bu noktada vatandaşa çok büyük görevler düşmektedir. Oyunu kullanan vatandaş, hissi davranmayıp, işi ehline teslim etmesi hayati önem arz etmektedir.

***

Hüseyin KESKİN imzalı bir diğer haberimizde “Nurullah Camii Yardım Bekliyor” Başlığı gazetemizin sağ orta kısmında bulunuyor.

Ülkemizde ve ilimizde yapılan ibadethanelerimiz büyük çoğunlukla halkın bağışı ile tamamlanmaktadır. Geçmişte bütçesi kısıtlı olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, günümüzde bu sorunu aşsa da, Camilerimiz yine hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile yapılmaktadır.

***

“Ayşe Güllü ERGİN Adaylıktan Çekildi” başlıklı haberimiz, gazetemizin sol orta kısmında bulunuyor.

İrfan ARSLAN imzasını taşıyan bu haberimizde, ilimiz DYP 3. sıra milletvekili adayının, Genel merkezinde oluruyla, Mehmet AĞAR’ı desteklemek ve onun lehine çalışmak üzere adaylıktan çekildiği bilgisine ulaşıyoruz. Sıralamadaki diğer adayların birer sıra öne geldiği listede, yeni bir ismin yer alacağı da haber içeriğinde vatandaşa bildiriliyor.

Siyasi olaylar ile ilgili gelişmeler, halkımız tarafından ilgi ile takip edilmektedir.

***

İrfan ARSLAN imzalı bir diğer haberimizde “DYP Milletvekili Adayları 6 Mart’ta İlimize Gelecekler ” başlığı ile karşılaşıyoruz.

Haberimizin içeriğinde seçim çalışması için ilimize gelecek olan milletvekilleri hakkında bilgi veriliyor. Elazığ Halkı sadece seçim çalışmalarında yoğun olarak gördüğü vekillerini, normal zamanda da sık sık aralarında görmek istiyorlar. Bizim duyduğumuz ve isteğimiz budur.

***

“Baskil Belediyesi 11.5 Milyar Borç Ödedi” başlığı ise gazetemizin orta alt kısmında yer alıyor.

Mustafa TİMURKAAN imzalı haber içeriğinde, ilçe Belediyelerimizin yaşadığı borç sarmalına bir örnekle denk geliyoruz. Gelirleri kısıtlı olan bu Belediyeler, harcamalarına dikkat ederek, mevcut borçlarını ödeyebilme imkânına kavuşabiliyorlar.

Belediyelerin mali yönden güçlendirilmesi ve sıkı bir biçimde denetlenmesi, halka ulaşan hizmetlerin kalitesinin ve sayısının artmasında önemli bir etken olacağını unutmamamız gerekir.

***

Hüseyin KESKİN ağabeyimiz, Keskince adlı köşesinde, “Meclisi Toplantıya Çağırmak” başlıklı yazısıyla, fikirlerini cesurca kaleme alarak, Gazetemizin kültürel anlamda zengin olmasına katkıda bulunuyor.  

***

‘Siyasi Barometre’ Adlı köşesinde, ağabeyimiz İrfan ARSLAN,SEÇMEN TARTMAYA BAŞLADI” başlıklı yazısı ile, değerli görüşlerini, Turan okuyucuları ile paylaşıyor.

Selam ve Saygılarımla…