Değerli okurlar bu yazımızda özellikle son günlerde ilimiz genelinde artmaya başlayan intihar ve ölüm vakalarına değinmek isterim. İnsanlarımızın günümüzde strese dayalı bir ömür sürdüğü aşikâr olmakla beraber vatandaşlarımızın, birçok sorununa gerek kendi hayatına ve gerekse başka insanların hayatına son vererek, çözüm bulmaya çalışması da bizler açısından oldukça üzücüdür. Zira bu sebeptendir ki;  şehrimiz intihar ve ölüm vakalarıyla kamuoyunda anılmaya başlandı. 
Sürekli ateşli silahlarla ile ölüm ve intihar haberleriyle gündeme gelmeye başlayan Elâzığ’ımızdaki temel problem nedir? Yasal olmayan silahlanmanın altındaki gerekçelerle beraber, ateşli silahlar yasal olmayan yollardan nasıl tedarik edilmektedir? Diye düşünmeden edemez olduk. Ya da mesleği gereği bu silahları bulunduranların özel meselelerinde beylik silahlarını kullanmaya başlamasındaki temel etmenler nelerdir? Huzurlu bir şehir için bu suallerin beyin fırtınası metoduyla cevaplanmasında yarar vardır.
Naçizane bu suallere cevap niteliğinde evvela ateşli silahların tedarik edilmesindeki kolaylığa değinmek isterim. Vatandaşlarımıza silah satışının yapılması için sadece bir sağlık raporu istenmesi doğru olmamakla beraber kanaatimce bazı testlerin uygulaması artık zaruridir. Peki, nedir bu testler; birincisi psikolojik ikincisi ise nöropsikolojik testler olmalıdır. Sadece o gün yapılan testlerle de yetinilmemeli ve belli zaman aralıklarıyla ateşli silah kullanan bütün vatandaşlarımızdan bu testlerin tekrarı istenmelidir. İlaveten silah ruhsatı alımlarında hadi gidip, bir silah edinelim anlayışı oldukça yanlıştır. Hangi amaçla kullanılacağı ilgili kurumlara çok net bir şekilde yazılı olarak ifade edilmelidir. Taşıma durumuna göre bulundurma diye alınan bir silahı bir bakıyorsunuz beylik tabancası gibi sırtında taşıyan bir güruh var bu şehirde. Ve bu güruh insan hayatını tehdit etmekle kalmıyor, ölümüne de sebep oluyor. Bu minvalde emniyet müdürlüğümüze ciddi iş düşmektedir. Bütün alınan silahların takibi yapılmalı, görev gereği alınan silahların görev bitimi teslimi istenmeli, kaçak yollardan ateşli silah edinenler ise yakalandıktan sonra yargı tarafından caydırıcı cezalarla cezalandırılmalıdır.
Değerli okurlar unutmayalım ki insan hayatı kutsaldır. Bu sebeple edindiğimiz bütün silahlar ruhsatlı olmalıdır. Unutmayalım ki ruhsatlı olduğu sürece yasal edinim açısından kanunlarımıza uygun düşer. Bunun yanı sıra kaçak silahlardan uzak durmalı ve kaçak silah satanları emniyetimize ihbar etmeliyiz. Sadece emniyetimizin çalışmalarını kâfi görmemek gerekir. Bir vatandaş olarak üzerimize düşeni tereddüt etmeden yerine getirmeliyiz. Bu sayede kaçak silah satımının önüne geçebilir ve bir hiç uğruna vatandaşımızın hayattan koparılmasına engel olabiliriz. 
Sağlık ve esenlikle kalınız.