Lig’in sonu yaklaştıkça şampiyonluk mücadelesi büyük heyecanı ile devam ediyor. Taraftarın oldukça ilgi gösterdiği müsabakada rakibi Sapanca Gençlik Spor’u 2-1 yenen Elazığspor, Karşıyaka’nın da berabere kalması ile lig ikinciliğini garantileyerek son haftaya az da olsa umutlu girdi.

    Maça, ideal kadrosuna yakın bir tertip ile çıkan takımımız, Batman’dan gelen erken gol haberi ile motivasyon kaybı neticesinde tutuk bir görüntü sergiledi. Haftalardır sakatlığına rağmen oynayan Yağızcan’ı dinlendirerek yerine Fatih Kıran ile başlayan Bülent Hoca, 22. maçından da yenilmeden ayrılarak taraftarını mutlu etti. Yağızcan’ın eksikliğinde orta alanda pas yapmakta ve oyun kurmakta zorlandık. Maçın zorluk derecesi düşük olsa da stres yükü fazlaydı. Kolay görünen maçı, konsantresi bozulan ekibimizde keyifsiz hale getiren unsur, gol pozisyonuna giremememiz ve basit top kayıplarımız oldu. Futbol da altın kural, rakibini küçümsememek ve her maça tam konsantrasyon ile çıkmaktır. Orta saha ve hücum arasındaki bağlantıyı kurmakta zorlanan takımımız, Çağrı’nın bireysel gayretleri ile maçı kazanmayı bildi. Çağrı ve Hasan’ın faydalı oyunları haftalardır üstüne koya koya artıyor. Averaj hesabının yapıldığı haftalarda kısır bir maç oynamanın yanında en önemli hücumcularımızın (Bahattin, Mesut, Beykan) etkisiz kalması stadı dolduran taraftarının sahadan buruk bir sevinç ile ayrılmasına sebep oldu.

    Son haftalarda oyuna sonradan dahil olan Burhan ve Murat Torun’un skora katkı sağlayamamaları Bülent Hoca’nın keyfini kaçırdığını düşünüyorum. Zira bu oyuncuların, verilen şans ve tanına krediyi hovardaca harcamaları olası Play-Off’larda aklımıza soru işaretleri oluşturması kaçınılmaz. Ben asıl problemi Batman’dan erken gelen gol haberinin oluşturduğu moral bozukluğuna bağlasam da seyircimizin karnaval havasında bir maç izlemelerinin hakları olduğunu düşünüyorum. İçerde dışarda desteğe devam eden şanlı taraftarımızın lig sonunda mutlu olacağına inanıyorum ve takımımızı galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum.

    Bir diğer temsilcimiz 23 Elazığ FK takımımızın lige tutunmak için gösterdiği gayreti de unutmamak gerek. Deplasmanda çok zor olan Çankaya maçından puan ile dönerek son haftaya avantajlı girdi. Son haftada oynayacağı maçı kazanması ya da rakiplerinin kaybetmesi durumunda lige tutunacak olan temsilcimize gönülden başarılar dilerim.