Profesyonel liglerin son kademesinde olan Elazığspor, bulunduğu grupta var olma savaşı veriyor.

Yıllar sonra Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın gayretleriyle kaldırılan transfer engelinin ardından kadrosuna 15 yeni oyuncu takviye yapan bordo beyazlı takımımız, 1954 Kelkit maçı öncesinde yeni oyuncularıyla çıktığı 2 maçtan sadece 1 puan alırken, alt sıralara maalesef bağımlı kaldı.

Karaman Belediyespor maçının ardından kamuoyundan büyük tepki alan teknik direktör Cafer Aydın’ın Elazığ’a gelindikten sonra yapılan görüşmeler neticesinde gönderilişi ve ardından da B planı olmayan Elazığspor’un bazı hoca görüşmeleri, alınan olumsuz cevaplar, Levent Eriş derken, ardından zorlu Kelkit maçının yaklaşmasıyla Alaattin Tutaş’ın üzerine kalan hocalık sonrasında kaybedilen zaman, takımın konsantrasyonu oldukça bozdu, gerdi.

Oysa hocasını bulmuş, zamanını iyi kullanmış bir Elazığspor, Kelkit maçına çok daha iyi şartlarda hazırlanabilirdi, olmadı.

Maç öncesinde yansıyan tek olumlu iş bilet fiyatlarının 1 ₺’den satışa sunulmasıydı ki; bunun olumlu yansımasını tribünlere gelen yaklaşık 2 bin kişinin katkısıyla oluşan tribün yansımasıydı.

Hakem Burak Yücetağ; daha önce de Elazığspor’un bu sezon içerideki Belediye Kütahyaspor maçını yönetti.

O gün de kötü yönetti, bugün de…

Hatırlayın o maçı, 2-2 beraberlikle sona eren karşılaşmada 4 gol, oyuncu değişiklikleri sakatlık ve diğer oyun durmalarına rağmen maç sonuna sadece 3 dakika eklemiş, o dakikalarda baskılı oynayan Elazığspor’un muhtemel bir galibiyetine de engel olmuştu.

Bizler programlarımızda anlattık, spor yazarları köşelerinde yazdılar, ancak Elazığspor cephesinden o gün ne TFF nezdinde ne de ulusal medyada bir itirazını göremedik.

O gün TFF’ye MHK’ya yapılacak tepkilerin ardından bu hakem bir daha kolay kolay Elazığspor maçlarına atanmazdı.

Elazığ Karakoçan takımımızın deplasmanda oynadığı ve 1-0 mağlup olduğu Siirt Öİ maçında da golü atıp yerlerde yatarak vakit geçiren ev sahibi takımın kazanması için elinden geleni yaptı ve başardı.

Tepkiler olmayınca yeniden Elazığspor maçına atandı Burak Yücetağ

Kötü niyetini daha maçın başlarında sergileyince, işimizin kolay olmayacağını da anladık zorlu maçta.

Sahada futbolcuların, tribünde seyircilerin iyice gerildiği maç, bir final niteliğine dönüştü ve ilk yarı olmasa da, ikinci yarı adeta tek kale oynayan temsilcimizin üstünlüğü ve baskısıyla geçerken, beraberliği de yakalamamız, bayram havasına dönüştürdü Doğukent Hıdır Bilek stadyumunu…

Ama 1 puana bile razı olan 1954 Kelkit takımı oyuncularının yerden bir türlü kalkmamaları bir yana, kenardan hocalarının tribünleri tahrik eden tavırlarına da seyirci kalan, maçın son bölümlerinde ceza alanındaki kritik 2 pozisyonumuza devam diyen hakem Yücetağ, sadece 5 dakika oyuna ekleyerek, yeni bir senaryoyu uygulamanın başrol oyuncusu oldu adeta sahada.

İstediğini elde eden hakem Burak Yücetağ, ikinci defa Elazığspor’un 3 puanını adeta gasp ederken, yayınlanan kınama mesajı da ne yazık ki istenilen neticeyi getirmeyecek;

Yazılan raporlar neticesinde en ağır cezalar yine Elazığspor için beklenecek…