30

Bu haftaki Tarihten Bir yaprak Köşemize 23 Şubat 1990 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“İller Bankası 12. Bölgeden Anlamlı Kan Bağışı” Manşet haberi gazetemizin sol üst köşesinde gözümüze çarpıyor.

İhtiyacı olan hastalar için kan, hayati bir materyaldir. Tek kaynağı gönüllü bağışçıları olan insanlardır. Muhafazası zor, kullanım süresi kısıtlıdır. Gerektiğinde hayat kurtarmada önemli bir konumdadır.

Elazığ’ımızda günlük 80 ila 90 ünite kan ihtiyacı olduğunu belki de pek çok okurumuz bilmemektedir. İhtiyacı bu kadar fazla hissedilen ve bulunması da sadece gönüllü insan bağışçılar olan kan için çok daha duyarlı olmamız gerekmektedir.

Haberimizin de başlığından anlayacağınız gibi, ilimizdeki kamu kuruluşlarından biri olan İller Bankası 12 Bölge Müdürlüğü bu konuda örnek bir duyarlılık sergileyerek, personelleri ve idarecileri ile birlikte gönüllü olarak bir kan bağışı kampanyası düzenlemişler. Bu konuda Kızılay Elazığ Şubesinin de gayretlerini takdir etmemiz gerektiğinin altını önemle çiziyorum. Kızılay ekiplerimiz günümüzde de belli aralıklarla gerek kurumlarda gerekse şehrin merkezi noktalarında düzenlenen etkinliklerle kan bağışını istenilen seviyeye ulaştırabilmek için çaba sarf ediyorlar. Kışın ortalama günlük 50-60 ünite toplanabilmekteyken, yazın bu oran günlük 80-90 üniteye ulaşabiliyor. Tüm hemşerilerimizi kan vermeye davet ediyorum.

***

 

“Emniyet {Huzur Toplantıları} Devam Ediyor” “24 Şubat Cumartesi Günü Maden İlçemizde Yapılacak Olan Toplantıya Basın Mensupları Davet Edildi” Başlığı ana sayfamızın sağ üst kısımda dikkatimizi çekiyor.

Emniyet güçlerimiz ile halkımızın koordineli çalışması, halkımızda var olan asker ve polis sevgisinin daha da perçinlenmesi için, emniyet ile halkın toplantı yapıp bir araya gelmesi, karşılıklı diyalogların arttırılması çok ince düşünülmüş bir çalışma olarak ortaya çıkmaktadır. Bu toplantıların faydası göz önüne fazla gelmese de faydaları sayılamayacak kadar çok olmuştur. 

***

 

“Polis Okullarına Girmek İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar Yeniden Belirlendi” Ana sayfamızın orta kısmında kendine yer bulan bir haberimiz.

Polislik mesleği, her yıl istihdam alanında oluşan ihtiyaçtan ötürü, cazibesini devamlı bir şekilde önde taşıyan mesleklerin başında gelmektedir. Gençlerimizin bu meslek grubuna her zaman ilgileri olmuştur ve bu ilgi günümüzde de devam etmektedir. 

***

 

“Yapı ve Kredi’de Personel Krizi” Haberi ana sayfamızın alt kısmında yer alıyor.

Yapı ve Kredi Bankasında yaşanılan ve kurumsal bir kriz haline gelen personel sıkıntılarının dile getirildiği bu haberimizden öğreniyoruz. 

***

 

“50’ler Çarşısında Gece Âlemi” Başlığı ile aktarılan haber yazısı sayfamızın alt kısmında bulunuyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, günümüzde de halen faal durumda olan 50’ler çarşısındaki bir işyerinden gelen seslerden rahatsız olan çevre sakinlerinin ihbarı ile olay yerine gelen emniyet kuvvetlerimiz, çarşı içerisinde meydana gelen içkili eğlenceyi sonlandırıyor.

***

 

‘’Harputlu Şairin Şiir Bahçesinden’’ Adlı şiir köşesinde Niyazi YURTÇU hocamız ‘’Dünya Dönüyor’’ Adlı şiiri ile bizlere ulaşıyor.

 

‘’Kültür ve Sanat Çıkmazımız’’ Adlı başyazısı ile Günerkan AYDOĞMUŞ hocamız da bizleri değerli görüşleri ile bilgilendiriyor.

Selam ve Saygılarımla.