Ligin derbi niteliğindeki maçında, Batman Petrol Spor ve Elazığspor puanları paylaşarak, şampiyonluk yarışındaki diğer takımların ekmeğine yağ sürdüler. Maça ideal kadrosu ile başlayan takımımız, maçın genelinde oyunun kontrolünü elinde tutarak iyi bir oyun çıkardı. Rakip takım Petrol Spor’un cezalı oyuncularının eksikliği fazlasıyla hissedildi.      
    Trübünlerin dolu olması ev sahibi oyuncularda baskı oluşturdu ve her şey lehimize gelişti. Seyirci baskısı ve 3 as oyuncularının eksikliğini kullanıp bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Maça iyi başlayıp öne geçsek de, ikinci golü bulamamak yada ikinci gol için gereken hamleleri yapmamak Bülent hoca için eleştireceğimiz bir husustu. İlerleyen haftalarda hatta ligin sonunda bu iki puanı çok arayacağımızı düşünüyorum.
    Peki neler yapılabilirdi? Bülent Hoca, b planı olarak Hasan-Burhan değişikliğini belli ki her hafta kafasına yazıyor. Ben de her hafta bu taktik değişikliğini eleştiriyorum. Skor olarak üstün olduğumuz bir maçta, (sakatlık hariç) defansif bir bek çıkarıp ofansif bir bek oyuncusu oyunu sokmak tabiki doğru bir hamle değil. Burhan, oyuncu özellikleri olarak skor üstünlüğünde kullanmamız gereken bir oyuncu ancak kimin yerine gireceği noktasında özellikle deplasmanlarda iyi analiz edilmesi gereken bir tercih. Rakip takımın doldur boşalt ile üstümüze geldiği bir maçta, hücum bölgesinde Burhan gibi hızlı bir oyuncu kullanmak daha doğru bir tercihti. İkinci yarıda Hasan‘ı  değil de  Beykan yada Bahattin’i oyundan alıp o bölgeye Burhan’ı monte etmek daha akıllıca olabilirdi. Ayrıca orta alanı kalabalık tutup takımı biraz daha öne çıkarıp 2. golü rahatlıkla bulabilirdik. Burhan’dan sonra, Mesut’u da oyuna alıp Burhan ve Çağrı ile araya atılacak paslarla golü bulmayı deneyebilirdik. Zira , Mikail-Yağızcan-Fatih üçlüsü ile orta alanı iyi kapatmıştık. Mesut’un araya atacağı derin paslarda Burhan ve Çağrı etkili olabilirlerdi.
    Tabiki bu zorlu deplasmanda alınan bir puanı başarı olarak görüyoruz, amacımız oynanan iyi futbolun ve alınan bir puanın kıymetini gölgelemek değildir. Lider ile aramızdaki puan farkının fazla olması ve ayağımıza gelen fırsatın yeterli oranda değerlendirilememesine üzülüyoruz. Eminim ki oyuncu kardeşlerimizde maçtan sonra bu skora üzülmüşlerdir. Elimizden kaçırdık demişlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür eder bundan sonraki maçlarda puan kaybetmeden rakiplerin takılmasını bekleyeceğiz.