2023-2024 sezonunu grubunda 2. bitiren Elazığspor, Play-Off’a kalarak ligin ikinci yarısında gösterdiği üstün performans ile gönüllerde taht kurdu. Lig’in zayıf takımlarına puan kaybetmesinden ziyade Batman’daki müsabakada uzatmalarda yediği gol ile bir üst lige çıkma fırsatını Play-Off’lardan önce kaçırmış oldu.

    Sezona çok kötü başlayan takımımız, teknik direktör değişikliğinden sonra hiçbir maçtan mağlup ayrılmayarak 58 puan topladı. Sezonun ilk beş maçında 2 mağlubiyet, 3 beraberlik ve tek gol ile, kabuslar yaşasa da Bülent Yenihayat Hoca ile adeta küllerinden doğdu. Aynı futbolcular ve aynı takımlar ile, bu kadar fark yaratan Bülent Hoca, bir takım için teknik direktörün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Oyuncu tercihleri ve dizilişi, disiplin ve ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu net görmüş olduk.

    Lig’in son haftasına girilirken, futbola yakışmayan ve en masumane tabiri ile isteksiz oyuncu performansları, kirli birliktelikler, dolaplar, tezgahlar, futbol heyecanına gölge düşürmüştür.

    Aslında merak edilen en önemli konu; Elazığspor’un Play-Of’ta ne yapacağıdır. Play-Off’a kalan takımlar ve olası 1. gruptan gelen rakiplerimize baktığımızda en favori takımın Elazığspor olduğunu söyleyebilirim. Kendi grubumuzdaki olası rakibimizin Karşıyaka, 1. Gruptan gelecek takımın da Aliağa FAŞ olacağını düşünüyorum. Bu iki zorlu maçlardan sonra bir üst lige çıkacağımıza olan inancım tamdır. Hesapta olmayan sakatlıklar en korktuğumuz etkendir. Ayrıca ligi 2. bitirmenin avantajını kullanırken uzun süre maç oynamayacak olmamız bizim için dezavantaj olabilir. Bülent Hoca’nın bu arayı verimli kullanacak tecrübede olduğunu bildiğimizden mutlaka doğru planlama yapılacaktır.   

    Play-Off stresini kaldırabilecek olgunluktaki oyuncu sayımızın fazlalığı, Türkiye’nin her tarafından ki taraftar potansiyelimiz, görevini yapan bir yönetim, hepimizin güvendiği bir teknik kadro ve performansı tavan yapmış oyuncu grubu gibi avantajlarımızı da hesaba katarsak, Elazığspor Play-Off’tan çıkacak net ilk takımdır.

    Bir diğer ekibimiz 23 Elazığ FK Takımımız, son 4 haftada topladığı 10 puan ile son nefeste ligde kalarak hepimizi sevindirmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür eder, teknik ekip ve oyuncularımızı tebrik ederim.

    Yazılarımızı siz değerli okuyucularımıza ulaştıran, Cumhuriyet tarihinin ve Elazığ’ın en köklü yayın kuruluşlarından biri olan Turan Gazetesi’nin 95. Yaşını kutlar, başarılı nice yeni yaşlar dilerim.