Play-Off finalinde 52 Orduspor FK’yı 3-0 yenen Elazığspor, TFF 2. Lige yükseldi. Şampiyonluğu sonuna kadar hak eden takımımızı tebrik eder bir üst ligde şimdiden başarılar ile dolu müsabakalar dilerim. Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese gayretlerinden ve desteklerinden dolayı şehrimiz adına teşekkür ederiz.
    Maça klasik kadrosu ile başlayan takımımız, oldukça zorlandı. Rakibin on kişi kalması, penaltı golü ile öne geçmemiz, final gecesindeki şansımızdı. Maça tutuk ve heyecanlı başlayan oyuncularımız, ilerleyen dakikalarda oyunun kontrolünü ele alsa da, kalesinde iki tehlikeli pozisyon verdi. Kaleci Hakan’ın köşeden kurtardığı şut pozisyonu ve Metin’in kaleden çıkardığı top da, yüreğimiz ağzımıza geldi. Oyunun genelinde topun kontrolü bizdeydi ancak, Fatih Kıran’ın gereksiz topla oynamaları, Beykan’ın temposunun çok düşük olması ve Bahattin ile Çağrı’nın formsuz olmaları zorlanmamızdaki etkenlerdi. Kaleci Hakan, Mehmet Eksik, Hasan ve Yağızcan maçın genelinde çok faydalı oynadılar. İlk beş dakika dışında Metin, özellikle ikinci yarıda Mikail, son yarım saatte Murat Torun ve Çağrı iyi oynadılar. Bahattin’in maçın genelinde tutuk olması ve Beykan’ın anlamsız sakinliği gol yollarında kısır kalmamıza sebep oldu. Asıl sorun, 1-0 öne geçtikten sonra kesin kazanıyoruz havası ile oynamamızdı. 1-0 gibi riskli bir skor ile devam ederken aşırı geri pas ve üçüncü bölgede yavaş kalmak, taraftarlarımızı fazlasıyla gerdi. İşte tam da bu kaos ortamında Bülent Hoca, çok zor bir karar ile Bahattin- Murat değişikliğine gitti. Murat Torun, en faydalı oyununu oynayarak farkın açılmasında büyük pay sahibi oldu ve hocasının güvenini boşa çıkarmadı. 1-0’lık skor, oyuncu değişikliklerinde Bülent Hoca’nın kararsız kalmasına sebep oldu. Zira, Mesut ve Mehmet Ablay’ı daha erken oyuna alamamasının altında büyük bir riskin olduğunun farkındaydı. Fatih Kıran diri ve istekli olmasına rağmen verimsiz oynuyordu ama oyundan çıkarmak ciddi riskti. Takımın oyun lideri Beykan, takımın temposunu çok düşürüyordu ama en önemli silahımızdı. Geç kalınsa da Mesut ve Mehmet Ablay oyuna girince gol yollarında etkili olmayı başarıp iki gol daha bulduk. Murat Torun, Burhan ve Mesut hücum yollarında etkili olunca Bülent Hoca yine gözümüzde kahraman oldu. Oyuncu grubunun saha içerisinde çaresiz kaldığını gören kenar yönetimimiz, ekip olarak çok doğru müdahaleler ile maçı koparacak son vuruşu yaparak bence maçın adamı oldular.
    Bu şampiyonlukta şehrimizin birlik beraberliği, en çok göze çarpan etkendi. Belediye Başkanı’mız sn. Şahin Şerifoğulları, Milletvekillerimiz, Ak Parti İl Başkanı’mız takımı hiç bir zaman yanlız bırakmadılar. Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kulüp Başkanı’mız Serkan Çayır, yönetim kurulu üyelerimiz, kulüp çalışanlarımız hep oyuncuların yanında oldular. Kendilerine kocaman bir alkış gönderiyoruz. Tabi cefakar fedakar taraftarlarımızı da asla unutmayacağız. Takımlarına inandılar ve hep desteklediler. Onların emeği de büyük.
    Artık şampiyon olduk ve önümüzdeki sezona bakmalıyız. Bu takımın hücum bölgesine mutlak transfer ihtiyacı olacaktır. İskelet kadro korunmalı ve nokta transferler ile daha güçlü bir takım oluşturulmalıdır. Berşan, Metin, Mehmet Eksik, Burak, Hasan, Mikail, Yağızcan, Fatih Kıran, Beykan, Burhan, Çağrı, mutlaka takımda kalmalıdırlar. Bahattin ve Murat Torun, transfer politikasına göre mutlaka  desteklenmelidir. En önemlisi daha güçlü bir yedek kulübesi mutlaka oluşturulmalıdır.
    Son bir parantez de, teknik ekip için açmak da fayda vardır. Bu ekibin Bülent Hoca başta olmak üzere mutlaka takımda kalması sağlanmalıdır.
    Unuttum sanmayın!!! Takımın gizli kahramanları Eyüp Yıldırım ve Mehmet Deliorman , oluşturulan yönetim de futbolun içinden gelmiş isimler olarak çok ciddi fayda sağlamışlardır. Oyuncu grubu ve yöneticiler arasındaki bağı sağlam tutup teknik ekibe ciddi destek vermişlerdir. Kendilerine de şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum.