Şehit edilişinin üzerinden 44 sene geçti. Sarı sıcak diye tabir edilen bir gün olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Beton binaların güneşten kavrulan yüzlerinden de adeta sıcaklar akıyordu. Caddenin kaldırımındaki tek tük ağaçların gölgesine sığınanlar vardı. Gölgelerin sıcaklık karşısında kendisine bile hayrı yoktu. Bu sıcak havaya karşılık birde Ankara’dan alınan haber bütün Türkiye’ye bir ateş gibi düşmüştü. Karşıtlarının bile hakkını teslim ettikleri Gün Sazak menfur bir suikasta uğramış ve şehit olmuştu. 
     Her mayıs ayının sonu yaklaştığında hatırıma hemen Gün Sazak gelir. Haberi duyduğumda bu kadarı da olmaz demiştim. Türkiye’nin başkentinde gündüz gözü ile pervasızca devletin bir bakanı katledilmişti. 
     Failler ve arkasındakilerin amaçları üzerinde yorumlar ve makaleler yazıldı. Maksat Türk’ü Türk’e kırdırmak olduğunu her vicdan sahibi biliyor. Yaratılacak kargaşadan kim faydalanacaksa fail de O’dur. Amaç Türkiye’ de bir iç savaş çıkarmaktı. Sansasyonel cinayetlerle millî direnci zayıflatmak kitleleri ümitsiz ve çaresiz bırakarak emellerine kavuşmak isteyenlerin işlediği bu cinayet hedefine ulaşamadı. Gün Bey şehit olmuştu. 
     Gün Sazak’ın arkadaşları millet arasında çıkarılmak istenen fitnenin farkındaydılar. Başta Alpaslan Türkeş ve arkadaşları olmak üzere sükûnet ve aklı selim tavsiyeleri ile milletimizi bir felaketten kurtardığını söylemek zorundayız. Ne yazık ki Alpaslan Türkeş ve arkadaşları yıllarca hapiste yatırılarak suçu olmayan bir cezaya çarptırıldılar. Güz Sazak’ı sevenler ve sevmeyenlerin birleştikleri ortak nokta sevdiği vatanını hayatında uygulayarak göstermiştir. Güz Sazak bunu hayatında ve 5.5 ay yaptığı bakanlığı sırasında uygulayan kişidir. Bunun için de hedef haline gelmiştir. Bu konuda yazılan kitaplar ve belgesel nitelikteki çalışmalar vardır. Örnek bir şahsiyetin unutturulmaya çalışılması en az bu cinayeti haklı çıkarmaya benzer. Daha verimli olacak bir zamanda 48 yaşında şehit edildi. Aradan 44 sene geçti. Örnek insan Gün Sazak’ı tanıyanlar onu mutlaka sevmişlerdir. Mütevazi kişiliği ile kendisini görenlere güven veren bir kişilikti. 
     Şehadetinin 44. Yılında rahmetle ve fatihalar ile anıyoruz.