Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor...

Geçen hafta yazdığımızı doğrularcasına, Elazığspor’da yeni yönetim şekilleniyor.

Ne yazmıştık?

Serkan Çayır’ın üzerine düşeni yaptığını ve Mustafa Şerifoğulları başkanlığında yeni bir yönetim oluşursa şaşırmayın demiştik.

Bu yazımız yayınlandıktan sonra Elazığspor’un kongreye gideceği açıklandı. Elazığspor Başkanı Serkan Çayır’da kongre kararının açıklanmasından 4 gün sonra aday olmayacağını açıkladı. Çayır bu açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı.

Tribünlere döneceğini açıklayan Çayır, “Gerçekten bu süreç içinde çok yoruldum. Yıllarca peşinden koştuğum bu takıma üç yıl başkanlık yapmanın şerefini ve onurunu yaşadım. Artık türbinlere yeniden dönme vakti. 22 Haziran’da yapılacak olan Olağan Mali ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurulda Başkanlığa aday olmayacağım.” dedi.

Gözler 22 Haziran’a çevrildi. Edindiğim bilgilere göre, yeni yönetim hemen hemen şekillenmiş gibi… Şimdi açıklasam olmaz. En iyisi beklemek. Siz en iyisi geçen haftaki yazımı yeniden okuyunuz…

****       ****     ****     ****

Elazığ Ruhsatsız Silah cenneti…

Hemen hemen ayda bir defa Elazığ’da huzur operasyonu yapılıyor. Ve her operasyon sonunda onlarca ruhsatsız silah ele geçiriliyor. İşte en son yapılan operasyonda 19 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.

Elazığ’da ya silah pazarı kurulmuş ya da korsan silah fabrikası var. Herkesin belinde silah var. Bir tek bizimkilerde mi, yabancı uyruklularda ufak tartışma esnasında silaha sarılıyorlar. Eski Amerikan kovboyları gibi…

Bence Elazığ geneli bir tarama yapılmalı… Emin olun ev ve işyerlerinde de ruhsatsız silahlar vardır.

****       ****     ****     ****

Hüseynik’te tarihi konaklarımız var. Bu konakları tescillemişiz, restore edilmesini bekliyoruz.

Elazığ merkezde de sivil toplum örgütlerinin koltuklarında oturan bazı miladi dolmuş tarihi şahsiyetler var. Onların restoreye ihtiyacı yok ama tescillenmelidir.

O tarihi şahsiyetler oturdukları koltuklara yapışmıştır. Kazılarak da çıkarılabilir ama en iyisi koltuklarıyla birlikte tescillendirelim…

****       ****     ****     ****

Atamayla veya seçilerek bir makama gelen kişileri haftalarca tebrik ederiz.

Odası çiçeklerle doludur. Gelen ağam giden paşam misali…

2 hafta bilemedin 3 hafta sonra bu merasim töreni sona erer.

Tebrikleri kabul eden vatandaş unutulmaya yüz tutar.

Bu seferde o başlar iadeyi ziyaretlere…

İadeyi ziyaretlerde biter. Vatandaş koltuğuyla baş başa kalır. Başlar kâğıttan uçak yapmaya ya da şeyiyle yani bilyesiyle oynamaya.

Bu vatandaşı ara sıra ziyaret edin. Görevinin birinci ayını tebrik ediniz. Olmadı seneyi devriyesini kutlayınız. Onu ilgiden pohpohlamadan mağdur bırakmayınız. Yoksa bunalıma girer. O makama niye oturduğunu unutur.

****       ****     ****     ****

Elazığ’ı yılanlar istila etti. Son günlerde ilçelerde görülen yılanlar insanları ürkütmeye başlattı.

Boynuzlu yılan mı deseniz uzun kalın yılanlar mı deseniz, çeşit çeşit yılanlar Elazığ’da görülmesi hayra alamet değil.

Gerçi Elazığlılar yılan tipli, yılan dilli ve zehrini saçan yılanlara alışıktı. Asıl bu yılanlarda korkmak gerek.

****       ****     ****     ****

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bire bir görüşen ve tokalaşan sayısı 2 kişi oldu.

Elazığ AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’dan sonra bu kez de Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık da tokalaşma fotoğrafını yayımladı.

Sayın Nazırlı görüşmesinde Elazığ’ın sorunlarını aktardığını açıklamıştı. Sayın Akbıyık da bir medya mensubu olarak acaba Elazığ’ın sorunlarını aktara bilmiş midir yoksa sadece hatıra fotoğrafı mı çektirmiştir.