Kâğıt üstünde kolay görünen Velimeşe maçı, eksik oyuncularımız ve dirençli rakip etkenleri ile çok zor geçti. Muhteşem seyircimizin sahaya hükmeden baskısı, hakemi etkileyen coşkusu üç puanın mimarıydı. Zira attığımız gol öncesi net faulü göremeyen hakemler maçın sonucuna etki eden hatalar yaptılar.

    On kişi kaldıktan sonra rakibin baskısı, direklerden dönen toplar şanslı bir günümüzde olduğumuzun açık göstergesiydi. Çağrı’nın sakatlığı, Burak’ın da cezalı olması takımımız olumsuz anlamda etkilemişti. Burak’ın yerine Mehmet Eksik, Çağrı’nın yerine de Burhan ile başlayan Bülent Hoca, ikinci yarıda yaptığı değişiklik ile yine maça damgasını vurdu.

    İlk yarıda rakibine oranla daha iyi oynayan Elazığspor’du. Berşan ile çok net bir gol pozisyonu kaçırsak da oyunun kontrolü bizdeydi. Orta alanda pas yapan, zaman zaman Burhan ile sağ kanatta iyi ataklar geliştiren takımımız, bir duran top dışında rakibine pozisyon vermedi.

    Velimeşe takımı, dirençli bir oyun ortaya koyarak bizleri şaşırttı. İyi bir savunmaya ve kaleciye sahip olan rakibimiz, gol yollarında zayıf kalınca kısır ve dengeli bir maç izledik. 

    Elazığ adına muhteşem taraftar ve zemin, görsel anlamda büyük zevk verdi. Stadı büyük ölçüde dolduran taraftarlarımız alınan galibiyette büyük bir emeğe sahip. İkinci yarıdaki Burhan-Mesut değişikliği daha ilk pozisyonda meyvesini verdi. Aslında riskli bir değişiklikti ama Mesut’un tecrübesi ile araya attığı asist, maç boyunca durgun olan Bahattin’e ve takımımıza hayat verdi.

    Beykan ve Bahattin’in tutuk oyunları skor üretmekte zorlanmamıza sebep oldu. Mikail ve Yağızcan’ın bitmeyen enerjileri, Metin ve Berşan’ın iyi mücadeleleri ve kaleci Hakan’ı hatasız oyunu pozitif anlamda dikkat çeken detaylardı.

    Sezonun en iyi maçını çıkaran Hasan’ın tecrübesizliği neticesinde gördüğü kırmızı kart mücadelesine gölge düşürdü. İlk sarı kartı doğru yerde doğru bir hamle ile yiyen Hasan, ikinci sarı kart pozisyonunda topu taca ya da kornere atmalıydı.

    Mehmet Eksik, Burhan ve Fatih Kıran vasat bir maç çıkardılar. Sezon başından beri en dikkat çeken eksikliğimiz hücum oynayan kanat oyuncularımızın beklerine yardıma yeterince gelememeleri bu maçta çok daha göze çarptı.

    Orta alan üçlüsü bu açığı kapatıyor görünse de ilerleyen maçlarda, Beykan, Çağrı veya Burhan gibi kanat oyuncularımızın daha savunmaya yardım edici rol üstlenmeleri gerekiyor diye düşünüyorum.

    Yenilmezlik serisini devam ettiren takımımız, Silifke maçında da yenilmeyecektir. Play-off hattının iyice karıştığı sıralamada her hafta heyecan artarak devam ediyor. Bu havanın bozulmaması için takımıza sahip çıkıp destek vermeliyiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.