27Tarihten bir yaprak köşemize 2 Şubat 1990 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Keban Gölü Belediyeleri Ulaşım Birliğince Kendi Tersanelerimizde Yapılan 700 Ton Kapasiteli Feribot Nisan Ayında Hizmete Girecek”  manşet haberi gazete logomuzun hemen  altında büyük puntolu harflerle dikkatleri üzerine topluyor. 

Keban Baraj gölünün oluşması ile 4 ilçe ile 210 köyün Elazığ ile bağlantısının koptuğunu haberimizin içeriğinden öğreniyoruz. Bu kadar fazla yerleşim yerinde yaşayan insanların bir şekilde Elazığ ile bağlantılarının sağlanabilmesi için başta özel sektör olarak küçük kapasiteli feribotlar hizmete girse de, ilerleyen zamanlarda daha yüksek kapasiteli feribotlar hizmete girmeye başlamıştır. Bunun ilk örneklerinden birini haberimizden öğreniyoruz.

Haberimizi de 3 kuşak temsilcilerinden Eşref Turan’ın hazırladığını belirtmek istiyorum.​

***

“Alay Etmenin de Bir Sınırı Vardır!.. Emekli Sandığının 21.12.1989’da Gönderdiği Protez Ücreti Henüz Alıcısına Ulaşmadı” başlığı yine manşet haberimizden birini oluşturuyor.

Haberin içeriğinden öğrendiğimize göre emekli olan memurun ihtiyacı olan tıbbi malzemelere ulaşmada yaşadığı sıkıntılar dile getirilmiş. Bunların çözümü noktasında önerileri olan yazarımız, bu konuda güzel bir sıkıntıya değinerek çözüm noktasında önerileri ile yardım etmek istemesi takdire şayan.

Haberimizi yayına hazırlayan Rahmetli Şeref TAN hocamızı da bu vesile ile rahmet ve saygı ile anıyoruz.

***

“Mitinge Çağrı” ana sayfamızın orta kısmında büyük puntolarla göze çarpıyor.

Siyasi arenamızda faaliyet gösteren bütün partilerin ortak açıklaması olarak yayınlanan bu çağrıda; Yaşasın Hürriyet ve İstiklal için mücadele veren Milletler... Kahrolsun İnsan Haklarını Çiğneyen Sömürgeci Devletler... sloganları ile bütün halkımız düzenlenecek olan mitinge davet ediliyor. 

Tarih boyunca, tüm ezilen toplulukların yanında olan ve bütün haksızlıklara karşı çıkan Türk Milleti, bir kere daha bir araya gelerek sesini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyor.

3 Şubat 1990 Cumartesi günü saat 12:00 de Belediye Meydanında düzenlenecek olan Zülmü TEL’in mitingine bütün halkımız davet edilirken, o gün düzenlenen mitingin coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleştirildiğini ve benim ve arkadaşlarımın da katıldığını hatırlıyorum. Millî birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  

***

“Adana’da Bu Yıl 34.5 Milyon Fidan Dikilecek” haberi ana sayfamızın alt kısmında yer alıyor.

Ülkemizin ağaçlandırılması noktasında güzel bir hedef belirleyen Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nün, diğer illerimizde bulunan Müdürlüklere örnek alması gerekiyor. Ülkemizin ağaçlandırılması millî bir mesele olarak algılanmalı ve bu noktada özenle çalışmalıyız. Geç kalmış olsak da, zararın neresinden dönersek kârda olduğumuzu unutmamalıyız. 

***

“Her Köye Bir Televizyon” başlıklı köşe yazımızı Rahmetli Şeref TAN hocamız kaleme almış.

Cep telefonları ve sosyal medyanın günümüzdeki kadar yaygınlaşmadığı zamanlarda, Televizyon ile dünyaya bağlanan köylerimiz, dünya ile entegre olma çabalarının yazılara döküldüğü bir köşe yazısı olarak gazetemizde yer alıyor. 

***

Harputlu Şairin Şiir Bahçesinden şiir köşemizde, Kalma Ayrı adlı şiiri ile Niyazi YURTÇU hocamız yine güzel mısralarıyla gönül sazımızın tellerine dokunuyor.

Selam ve Saygılarımla.