29

Bu hafta16 Şubat 1990 tarihli Gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Güzelyalı Köyünde Bayram” ”Devlet – Vatandaş İşbirliği ile Gerçekleştirilen Sağlık Ocağı Vali Muharrem Göktayoğlu Tarafından Bugün Hizmete Açılıyor ” Manşet haberi gazetemizde, büyük puntolarla göze çarpıyor.

Devlet – Vatandaş işbirliği ile yapılan projeler 90’lı yıllarda bayağı güzel bir hizmet olarak tekrar aklımıza geliyor. Devlet yapmak istediği projesini vatandaşının desteği ile daha kolay yapabilirken, vatandaşta desteğini vererek hem hizmetin yerinde ve kendisine faydasını görüyor, hem de hayır yapmanın manevi hazzına ulaşıyor.

İmkânı müsait olan ve gücü yettiğince hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız, devlet kanalıyla bu arzusuna çok daha rahat ulaşabiliyor.

Günümüzde de bu tarz teşviklerin olmasını; hayırsever insanların gerçekten ihtiyaç olan hizmetlerin hayırla desteklenmesi ve vatandaşlarımızla buluşturulması dileğiyle...

***

“Doğu’da Çocuklarda Kalça Çıkığı Yaygın” başlığı ana sayfamızın sağ tarafında, çerçeve içerisinde gözümüze çarpıyor.

Haberimizin içerisinde Erzurum Atatürk Üniversitesinden Doç. Dr. Cahit KARAKELLEOĞLU’nun açıklamaları mevcut. Doğu’da özellikle kışın kapanan köy yolları sebebi ile sağlık kuruluşlarına ulaşamayan anne adaylarının mevcut şartlar dâhilinde doğum yaptıklarını ve bunun sonucu olarak da bebeklerde kalça çıkığı vakalarının arttığı belirtiliyor. Dr. KARAKELLEOĞLU’nun bu durumda olan ailelerin çocuklarının üç yaşına kadar tespit edilmeleri halinde tedavi olabileceklerini belirterek bu konuda çok önemli bir ayrıntıyı vatandaşlarımıza ulaştırıyor.

***

“Başbakan Yıldırım Akbulut’u Bugün Ziyaret Edecekler” “ATO’dan Hükümete Rapor” Ana sayfamızın orta kısmında büyük puntolarla göze çarpıyor.

Haberimizde Ankara Ticaret Odası Başkanı Ahmet ÇAVUŞOĞLU ve beraberindeki heyet, Başbakan Yıldırım AKBULUT’u ziyaret ederek kendilerine yüksek enflasyon, vergi tasarısı, kit zamları ve kredi faizleri ilgili sıkıntılarını dile getirip çözüm önerilerini ileteceğini öğreniyoruz.

Sanayi kuruluşları ve bunların bir araya gelerek oluşturdukları yapıların, hükümetler ile diyalog halinde olmalarının devletin ve sanayicilerin menfaatleri açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Asıl olan devletimizin kazancıdır.

***

“Çimento Grevi 27 Şubat’ta” Haberi ana sayfamızın alt kısmında yer alıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, özel sektöre ait 22 çimento fabrikasında grev kararı alınmış. 10220 işçiyi kapsayan ve geçtiğimiz Ocak ayında başlayan görüşmelerden bir netice çıkmayınca bu noktaya gelindiği anlaşılıyor.

Çalışan insanların mağdur edilmeden, insanca yaşamaları için makul bir ücret belirlenerek bunun ödenmesi gerekmektedir. Haberimizdeki gibi tatsız durumların tekrar etmemesi dileği ile...

***

“Otobüslerde Koltuk Sigortası 18 Şubat’ta Başlıyor” Başlığı ise gazetemizin alt kısmında kendine yer buluyor.

Güzel bir hizmetin başlangıcına haberimizle tanık oluyoruz. Uygulama günümüzde de devam etmektedir.

***

‘’Gurbet Mektubu - Coğrafya Pek İyi, Ya Planlı Kalkınma?’’ Başlığı ile Yusuf KOÇ bizlere Kütahya’dan seslenerek değerli fikirleri ile gazetemize renk katıyor. 

***

‘’Harputlu Şairin Şiir Bahçelerinden’’ köşemizde ‘’Kaderden Yankılar’’ adlı şiiri ile Niyazi YURTÇU büyüğümüz bizlere duygularını yansıtıyor.

Selam ve Saygılarımla.