34

22 Mart 1990 tarihli Gazetemiz ile Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Belediye’den Toplu Taşımacılığa Rahat Nefes”, “Elazığ Belediyesi Yaklaşık 400 Milyon Liraya Mal Olan Fiat Tipi 5 Otobüs Aldı” Manşet haberi olarak gazetemizde göze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Belediyemize bağlı mahallelerin ücra köşelerindeki vatandaşlarımıza da hizmet götürme noktasında alınan yeni otobüsler, büyük araçların girmekte zorlandığı yerlere daha rahat ulaşım için düşünülmüş ve hayata geçirilmiş güzel bir hizmet.

Belediyeler, şehir merkezindeki ulaşım hizmetleri noktasında olmazsa olmazımızdır. Son günlerde yaşamış olduğumuz akaryakıt zamları neticesinde birçok şehrimizde kontak kapatan, özel sektör ve şahıs kökenli taşıma hizmeti verenler dışında, belediyelerin böyle bir şansı yoktur. En nihayetinde bir kamu hizmeti verilmektedir. Bizlerin vatandaş olarak bu noktada, belediye otobüslerini kendi öz malımız gibi görüp kullanmamız, yolcu sayısının düşük olduğu saatlerde bu seferlerin gerektiğinde azaltılmasına destek vermemiz gerekmektedir. 

***

“Kültür Müdürlüğü Tarafından 26. Kütüphane Haftası Kutlanıyor” Başlığı ise ana sayfamızın üst kısımda kendine yer bulan bir diğer haberimiz.

“Hafta dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde Kitap Sergisi açılacak” bilgisi haber içeriğinde bulunmakta.

Kütüphaneler, Kültür ve Eğitim hayatımızda önemli bir yer tutan mekânlardır. Kimisinin ders çalışmak, kitap okumak, kimisinin bir konu hakkında araştırma yapmak için uğradıkları; sessiz olmanın ana kural olduğu, kitap kokusunu sevenlerin farklı bir his duyduğu, toplumu bilgi yönünden besleyen yerlerdir kütüphaneler.

Son zamanlarda, özellikle Belediyemizin yapmış olduğu Semt Kütüphanelerini görmenizi isterim. Gençlerimizin çalışma ortamları bizleri gururlandırıyor.

Üniversitemiz içinde yeni yapılan kütüphane ise çok daha muhteşem bir eser olarak bizleri karşılıyor. Buranın da ders çalışan öğrencilerimizle dolu olduğunu belirtmek isterim.

***

“Yönetmen Rıdvan Dağlar Yönetiminde Türkiye’de İlk Kez”, “Elazığ Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tarafından Sergilenen {Ahşap Konak} İlgi Gördü”  Başlığı, ana sayfamızın orta kısmında yer alan bir haberimiz.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, Necip Fazıl Kısakürek’in, “Ahşap Konak” adlı eserinin sahnelendiği tiyatro gösterisi, tiyatro severler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı.

Belediyemiz tarafından desteklenen Şehir Tiyatrolarının sahnelediği bu yapıt, kapalı gişe olarak seyircileriyle buluşmuş.

Elazığ’da sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sayılarının artması gerekliliğine inanan bir insanım. Bu konuda idarecilerimizi göreve davet ediyorum.

***

“Emekli Öğretmenlere {GAP} Gezisi”  Haberimiz ise ana sayfamızın alt kısmında bulunuyor.

Haberimizin içeriğinde, Millî Eğitim Bakanlığı’nın, Elazığ’daki 100 öğretmene, 18-25 Mart tarihleri arasında, Güneydoğu Anadolu Projesi’nin tanıtımı noktasında, bir gezi düzenleyeceğini öğreniyoruz.

Yeni nesillerin eğitim ve öğrenimleri noktasında, katkıları tartışılmaz ve unutulmaz olan öğretmenlerimiz için güzel düşünülmüş bir etkinlik örneğine daha şahit oluyoruz. Gönül arzu eder ki, bu tür faaliyetlerin daha sık ve kapsamı daha geniş tutularak gerçekleştirilebilmesi…

Japonya’da her yıl öğrencilerde ulusal birlik ve bilinç kazanabilmeleri için, 2. Dünya Savaşı’nda Atom Bombası atılan Hiroşima ve Nagazaki kentlerine tur düzenlenmektedir. Bizler de bunun kat be kat ulusal bilinç verebileceğimiz, tek bir örnek saysak Çanakkale Şehitliği’ne, öğrencilerimizi götüremez miyiz? Bunun hakkında düşünmemiz gerekmektedir.

*** 

Köşe yazısında ise “Gurbet Mektubu” ile Yusuf KOÇ, Kütahya’dan, düşüncelerini bizlere “Sana Ne?” başlığıyla aktarıyor.

***

“Koşma” Adlı şiiri ile Niyazi YURTÇU hocamız ise gazetemize ayrı bir renk katıyor.

Selam ve Saygılarımla.