35

Tarihten Bir Yaprak köşemize bu hafta 29 Mart 1990 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Ramazan Ayı Öncesinde Elazığ’da Sağlıklı Fiyat Denetiminin Yapılması İçin Belediye Başkanımız H. Behçet SUSMAZ Mersin ve Adana’da Hallerde İncelemelerde Bulundu”  başlığı ana sayfamızın üst kısmında manşet haberi olarak gözümüze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, o gün görevde olan başkanımız gerçekleştirdiği uygulama ile bir farklılık oluşturmuş, ürünlerin Elazığ’ımıza geldiği kaynaklardan direkt fiyat kontrolü yaparak sorunu yerinde tespit etmiştir.

Belediye Başkanının çalışmaları, o şehirde yaşayan insanların hayat standartlarının yükseltilmesinde önemli bir rol oynar. Başkanın özverili ve titiz çalışmaları karşılığını halkın memnuniyeti ile kendisini gösterecektir. Samimiyetten uzak, gösteriş ile yapılan hizmetler hem israfa yol açacak, hem de halkın gözünde ve gönlünde değer kaybına yol açacaktır.

***

“Vergi Denetimleri İçin Uçak Filosu Kuruluyor”  başlığı ise ana sayfamızın alt kısmında kendine yer buluyor.

Haberin içeriğinden öğrendiğimize göre, Maliye ve Gümrük Bakanlığının daha etkin vergi denetimi gerçekleştirmesi için 2 adet uçak almayı planladığını öğreniyoruz. Özellikle son dönemlerde artışa geçen kuyumcu esnafın uçak alımları ve bunların takibinin gerçekleşmesi için gerçekleştirilmesi planlanan bu hizmetin pek verimli olacağına pek ihtimal veremedim. Devletimizin her zaman en iyisini düşündüğünü biliyorsak bu konuda devlet büyüklerimizin en iyisine karar vereceklerinden eminiz.

***

Ayışığı köşesinde, Orucun Şartları ile Ramazan öncesinde din kardeşlerimizin bilgilerini tazeleyen Zülfükar AKAR ise değerli bir görevi yerine getiriyor.

***

“XXVI Kütüphane Haftası” 26 Mart-1 Nisan 1990 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 26. Kütüphane haftası ile ilgili yazıyı, Elazığ İl Halk Kütüphanesi Müdürü M. Sırrı SARIKAYA, konuyla ilgili yazı ile bizleri bilgilendiriyor.

Kütüphanelerimiz eğitim hayatımızda önemli bir yer tutan kurumlarımızdır. Gençlerimizin özellikle son yıllarda ders çalışmak için ziyaret ettikleri bir yer olan kütüphanelerin yaygınlaşması bizleri sevindiriyor.

***

Tek Sığınak adlı, tek dörtlük halinde olan şiiriyle, Fuat AZGUR gazetemize renk katıyor.

***

Harputlu Şairin Şiir Bahçesinden adlı köşesi ile Niyazi YURTÇU, Kader Denizi adlı şiiri ile gönül telimize dokunmaya devam ediyor.

                Selam ve saygılarımla…