37

12Nisan 1988 tarihli Gazetemiz ile Tarihten bir yaprak köşemize devam ediyoruz.

“9 Ay Sonra Demirel Elazığ İstasyon Meydanında Mahşeri Bir Kalabalığa Hitap Etti”, ”İki Ay İçerisinde Enflasyonun Düşeceğini Söyleyenlerin Böyle Bir Hünerleri Varsa Yükseltmesinlerdi”  Manşet haberi gazetemizde dikkatleri üzerine topluyor.

Gazetemizin içeriğinden öğrendiğimize göre, 10 Nisan 1988 günü Elazığ’ımızı ziyaret eden Süleyman Demirel, o günlerde iktidarda bulunan Turgut Özal yönetimini kendine has üslubuyla eleştiri bombardımanına tutuyor.

Havaalanından Elazığ’a gelirken yerel gazetecileri otobüsüne alan Demirel, kendisine yöneltilen sorulara kısa, öz ve vurucu açıklamaları ile gündemi oluşturan açıklamalar yapıyor.

İstasyon Meydanında mahşeri bir kalabalığa hitap eden Demirel, iktidar ile ilgili eleştirilerini, Elazığ halkına seslenerek gerçekleştiriyor.

Siyasilerin, ziyaret ettikleri illerde özellikle yerel basın ile samimi bir şekilde soru cevap şeklinde diyalog halinde olması, kendi siyasi gücünün arttırması yönünde büyük bir katkı sağlamaktadır. Halkın kafasında oluşan soruları basın mensupları aracılığı ile cevaplandırma şansı yakalaması gerçekten büyük bir hadise. Günümüzde siyasilere basın mensuplarının istediği soruları sorması zor olmakla birlikte, bazı durumlarda yaklaşabilmek bile ciddi anlamda imkânsız olabiliyor.        

***

“İl Kongresi Sonucunda” “Doğru Yol Partisi Elazığ İl Başkanlığını Avukat Orhan Pekel Kazandı” Başlığı ana sayfamızda sağ orta kısımda gözümüze çarpıyor.

Haberin içeriğinden öğrendiğimize göre Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’in ziyaret gününe denk getirilen İl Kongresi, öğle sonrası partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiş ve kongre sonunda Avukat Orhan Pekel, İl Başkanı olarak seçilmiş.

İl teşkilatları, parti çalışmaları için büyük önem arz etmektedir. Delegelerin tercihlerinin sandığa yansıması ile gerçekleştirilen kongreler Demokrasi serüvenimiz için güzel kazanımlardır.    

***

“Elazığ Ortaokulunun Büyük Başarısı” “Merkez İlçe Ortaokullar Arasında Birinci Olan Elazığ Ortaokulu İl Genelinde de Bu Başarısını Sürdürdü” Ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre, İl içerisindeki ilçelerin katılımıyla gerçekleştirilen Bilgi Yarışmasında başarı kazanan Elazığ Ortaokulu, bu başarılı çıkışını, merkezdeki ortaokullar arasında düzenlenen diğer bir yarışmada da devam ettirmiş.

Öğrencilerimizin bilgilerinin sınandığı bu tarz yarışmaların faydalı olduğu düşüncesindeyim. Günümüzde de benzer yarışmaların yapılarak hem gençlerimizin bilgilerinin tazelenmesini sağlayabilir, hem de gençleri bu konuda çalışmaya teşvik edebiliriz. 

***

“Profesör Fahrettin Kırzıoğlu Elazığ’da Konferans Veriyor” Haberi ana sayfamızın sol alt kısmında yer alıyor.

Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu üyesi olan Prof. Dr. Fahrettin Kırzıoğlu tarafından verilecek olan, konusu “Sibirya’dan Tuna Boyları ve Dicle’ye kadar bir Türk Uluğu” olan bu konferanslar ülke genelinde ve tüm halkımızın davet edildiği faaliyet olarak gerçekleştiriliyor.

Halkımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen bu tarz konferanslar genel kültürümüzü ve bilgi ağacımızı genişletmek için bulunmaz fırsatlardır.  

***

“Elazığ İzci Ormanı” Başlığı ise ana sayfamızın alt kısmında bulunuyor.

Haberimizin içeriğinde; Elazığ’lı İzci ve Yavrukurtların katılımıyla 8 Nisan günü başlayan ağaç dikme ve “Elazığ İzci Ormanı” tanzim çalışmaları bugün (12 Nisan) sona ermiş. Elazığ’daki izci ve yavrukurtların katılımıyla gerçekleştirilen faaliyet sonucunda çok sayıda fidan toprakla buluşmuş

Ağaç dikimi ve ormanlarımızın genişletilmesi için bu tarz çalışmaların geleneksel hale getirilmesi ve kurumlar bazında yaygınlaştırılması gerekmektedir.

***

‘’Merhamet Et Allah’ım’’ Adlı şiiri ile Elazığ Halk Sağlığı’nda Tekniker olarak görevli Ali ARMUTÇUOĞLU ağabeyimiz yazmış olduğu bu güzel şiir ile gazetemizin kültürel anlamdaki zenginliğine değer katıyor.

Selam ve Saygılarımla.