24 Haziran 1986 tarihli Gazetemizle Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Rektörler Komitesi Toplantısı 22 Haziran Pazar Günü Fırat Üniversitesinde Yapıldı”

Manşeti, gazetemizin sol üst kısmında ilk haber olarak göze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre YÖK Başkanı Prof. Dr. İhsan DOĞRAMACI başkanlığında toplanan rektörler komitesi, üniversitelerin eksiklikleri konusunda yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuşlar.

Üniversitelerimizde eğitim kalitesinin yükselmesi için yıllar içinde yapılan çalışmalar zamanla sonuç vermeye başlasa da her ile bir üniversite açarak bu anlamda kalitenin pek de istenilen seviyeye ulaşmadığını; uluslararası derecelendirme kuruluşlarının raporlarına bakarak görebiliriz. Mesele çok üniversitemiz olması değil, kalitesi dünyaca onaylanan ve topluma hizmet edebilen üniversite oluşturabilmektir.

***

“33 ncü Üniversiteler Arası Kurul Kemal Güriz Başkanlığında Fırat Üniversitesinde Toplandı”

Başlığı ise yine ana sayfamızın sağ üst kısmında göze çarpan bir başka haberimiz.

Önceki satırlarda da bahsettiğimiz Rektörler Komite Toplantısının, Fırat Üniversitesinde olmasının ve bir araya gelmeleri de fırsat bilerek; Rektörlerimiz, Üniversiteler Arası Kurul Toplantısını da gerçekleştirmişler. Gündemde olan sorunlarla ilgili çalışma yapan rektörlerimiz, bu arada Fırat Üniversitesi Yeni Rektörlük Binası ile Tıp Fakültesi Eğitim Binalarının da açılışlarını gerçekleştirmişler.

Eğitim ile ilgili gelişmeler bizleri gerçekten mutlu ediyor. Eğitime yapılan yatırımlar bir ülkenin geleceğine yapılmış yatırımlardır.

***

“Erdem: Enflasyon Yüzde 10’a Düşecek”

Başlığı ana sayfamızın orta kısmında bulunan bir başka haberimiz.

Haberimizin içeriğinde ise dönemin Başbakan Yardımcısı Kaya ERDEM’in açıklamalarına yer verilmiş. Bu açıklamada, enflasyonun yılsonuna doğru yüzde 25 düzeyine düşeceği ve hatta bu düşüşün yüzde 10’lara kadar olacağını belirtmiş. Bu ülke seçmeni, takım tutar gibi siyasi parti tutma geleneğini bozmadığı sürece, bizler daha çok, enflasyonun düşeceğini vaat eden siyasetçi haberi okuruz. 

***

“Gima İstanbul Pazarına Göz Dikti”

Başlığı ise, perakende sektörü haberini biz TURAN okuyucularına iletiyor.

Haberin içeriğinde, hizmet kalitesi ve çeşit bolluğu ile vatandaşın daha kaliteli hizmet almasını hedefleyen mağaza yöneticileri, İstanbul’daki mağaza sayıları daha da arttırmayı hedeflemişler, bilgisine ulaşılıyor.

Bir dönem çok gözde olan, ucuz ve kaliteli malzemeleri vatandaş ile buluşturan GİMA Mağazası, Elazığ’da Öğretmenevi Karşısında bulunan Parkın arka kısmında hizmet veriyordu.

***

“Türk Kadınlar Birliği Aileleri Tutumlu Olmaya Çağırdı”

Başlığı, kalın puntolarla gözlerden kaçmayacak bir şekilde ilk sayfada kendine yer buluyor.

Toplum içerisindeki tüketimin büyük bir kısmının gerçekleştiği Aile düzeni içerisinde, kadının bilinçlendirilerek, bu tüketimin azaltılmasının hedeflendiği bir haber yazısı ile karşılaşıyoruz.

Tüketimin sınırlarının zorlandığı; ihtiyacımız olsun olmasın her türlü malzemeye kolayca ulaşabildiğimiz bir dönemde bu habere denk gelmemiz gerçekten çok anlamlı oluyor.

Dinimiz israfı haram olarak nitelendirmiş ve bizleri bu konuda uyarmıştır.

Halkımızı; ekonomik şartların çok zorlaştığı şu günlerde, tasarrufun önemini tekrar hatırlatıp, tutumlu olmaya davet ediyoruz. 

***

“Ankara Metrosu 1 Milyar Dolara Çıkacak”

Haberi ise ana sayfamızın alt kısmında bulunuyor.

Haberin İçeriğinde, önümüzdeki 30 yılda tamamlanması düşünülen ve ana hatları açıklanan metro sistemini günümüzde faal olarak görmek gurur verici…

***

“Resmi İlan Tarifesi Yeniden Belirlendi”

Başlığı ise bizlere Resmi ilan tarifeleri ile ilgili bir bilgi veriyor. Vatandaşların, Resmi kurumların çeşitli alım, faaliyet vb. uygulamaları ile ilgili bilgilendirilmesi noktasında çok yararlı olan Resmi ilanlar, gelir noktasında da yerel gazeteler için çok önemlidir.

Selam ve Saygılarımla.