Bu haftaki “Tarihten Bir Yaprak” köşemize 5 Temmuz 1989 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Doğu-Koop (Doğu Kent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği) Genel Kurul Toplantısı Yapıldı” Manşeti gazetemizin üst kısmında ilk olarak göze çarpıyor.

Şehrimizin doğu kısmında bulunan ve bilinen adıyla Doğukent Mahallemizin kurulması sürecinde yaşanılan gelişmelerin konu edildiği haberimiz; bizlere birlik ve beraberlik ile ne güzel işlere imza atacağımız fikrinin somutlaşmış bir örneği olarak bugün karşımızda durmaktadır.

İlimizin, bu beraberlik ruhu ile nice güzel ve kalıcı eserleri meydana çıkaracağından asla şüphem yoktur. Yeter ki bir olalım. Diri olalım. İri olalım.  

***

“Elazığ Müftülüğü Yaklaşan Kurban Bayramı Dolayısıyla Bir Duyuru Yayınladı” Başlığı ana sayfamızın üst kısmında bulunuyor.

Haber yazısının içeriğinde, Müftülüğümüz tarafından halkı bilgilendirme amaçlı dokümanlara ulaşabiliyorsunuz. Kurban Bayramı’na yaklaştığımız şu günlerde güncelliğini yitirmeyen bir haberimize denk gelmek güzel bir tesadüf. Malum her otuz üç küsur yılda bir yine aynı aylara denk gelen bir takvim sistemi kullanmaktayız. Yaklaşan Kurban Bayramımız Mübarek olsun.

***

“İshalli Hastalıkların Kontrolü Proğramı” Haberi ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Haberimizin içeriğinde salgın hastalıklarla mücadele noktasında UNICEF ile gerçekleştirilen bir salgın kontrol mekanizmasının çalışması hakkında bilgiler veriliyor.

Salgın hastalıklardan korunma noktasında uluslararası dayanışma her zaman verimli sonuçlar doğurmuştur.  

***

“Misli Ovasına Sulama Projesi” Başlığı ana sayfamızın orta kısmında yer alıyor.

Gazetemizin ulusal haberleri arasında bulunan bu haberde ise Niğde ilinde bulunan Misli Ovası’nda gerçekleştirilecek sulama projesi ile ilgili bilgilere yer veriliyor.

***

“Son 5 Yılda Yapılan Grevlerde 42 Yıl Kayboldu” Haberi ana sayfamızın orta alt kısmında bulunuyor.

Haber içeriğinde ise son 5 yılda gerçekleşen grevlerde meydana gelen ekonomik kayıplar anlatılıyor.

İş dünyasında emeği ile para kazananlar her daim en ezilen kesim olmuştur. Her büyük işletmenin tasarruf planında, işçinin hakkından, emeğine verilecek ücretten para törpüleme adeti değişmeyecek gibi gözüküyor. Oysa emek, alın teri, çok değerli olan soyut bir varlıktır. Bu değeri para ile ölçmeye çalıştığınızda; ya da küçümseyip değersizleştirdiğinizde aslında topluca kaybetmeye mahkûm olmuşuzdur.

***

“Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. Taksiti Temmuz’da Ödenecek” Haberi ise yine ana sayfa haberlerimizden.

Vergi konusunda bir hatırlatmanın geçtiği bu haberimiz güncelliğinden bir şey kaybetmemiş... Temmuz ayı motorlu taşıtlar vergisinin 2. taksitini ödeme ayı lütfen hep birlikte unutmayalım.

***

“Türksat Uydusu İçin Batılı Firmalar Devrede” başlığı ise yine gözlerden kaçamıyor.

Ülkemizin gerek yayıncılık ve gerekse iletişim alanında ciddi anlamda katkıları olan TÜRKSAT uydularının ilkinin gönderileceği haberi, bizleri o günlere götürerek, ilk heyecanı yaşadığımızı ve sevincimizi tekrar hatırlattı.

Uzaya ilk Türk astronotunun gönderilme sürecini yaşadığımız şu günlerinde ileride bir gün tarih olacağını bilmek ve yıllar sonra birilerinin bu yazıyı okuyarak belki de yorumlamasını düşünmek gerçekten heyecan verici... 

***

Harputlu Şairin Şiir Bahçelerinden Adlı köşesinde Gözden Uzak Olanlar adlı şiiri ile Niyazi YURTCU hocamızı saygı ile anıyoruz.

***

Mutlu Bir Evlilik İftiharımız can kardeşimiz YAVUZ ile SÖNMEZ ailesinden SUZAN 03.07.1989 günü hatırlarda yaşayacak güzel bir tören ile hayatlarını birleştirmişlerdir.

Genç çiftlere yuvalarında ömür boyu mutluluklar dileriz.

TURAN, TAN ve ER AİLELERİ

Çok değerli merhum ağabeyim Yavuz Selim Turan ile Yengem Suzan Sönmez’in düğünlerinin gerçekleşmesinden birkaç gün sonra yayınlanan, bu mutlu temenni ve tebrik yazısını görmek bana büyük bir sürpriz oldu. Yıllar çok hızlı geçiyor. Bu vesile ile ağabeyime tekrar rahmet diliyorum.

Selam ve Saygılarımla.