12 Eylül 1972 tarihli Gazetemiz ile bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize devam ediyoruz.

“Cumhuriyet Senatosu ve Millet Meclisi Genel Kurulları Dün Ayrı Ayrı Toplandı” Başlığı gazetemizde sol üst tarafta, kalın puntolarla yazılarak dikkatleri üzerinde topluyor.

Üst başlığın hemen altında, daha küçük puntolarla yazılan alt başlıkta ise “Parlamento, Aralıksız Çalışmalarına Devam Edecek” Bilgisi, Gazeteniz TURAN aracılığıyla okuyucularına ulaşıyor.

Siyaset geçmişimizde karşılaşmış olduğumuz, yoğun geçen bir yasama yılı haberi, bizlere tarihin tozlu sayfalarından tekrar ulaşıyor.

***

“İstanbul AP. İl Kongresinde Önemli Bir Konuşma Yapan Genel Başkan, Dün de Edirne İl Kongresinde Konuştu” Başlığı ana sayfamızın sağ üst kısmında bulunuyor.

Alt başlıkta ise “Demirel, Genel Seçimlerin Vaktinde Yapılmasının Anayasa Hükmü Olduğunu, Millet İradesinin Dışında Bir Başka Şekil Düşünülemeyeceğini Belirtti” Bilgisine ulaşıyoruz.

Demokrasi serüveninde yıllara meydan okuyan, Türk Siyaset tarihine unutulmaz izler bırakan Rahmetli Süleyman Demirel’in konuşmalarının konu edildiği haberimize denk geliyoruz.

Halkın iradesinin, hukukun üstün tutulduğu; Demokrasinin tüm kurumları işler halde olduğu bir yönetim sistemi ortak hedefimiz olmalıdır. Türkiye’miz Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak bu yolla ulaşabilecektir.

***

“Şehir İçinde Seyreden Vasıtaların Trafik Kurallarına Uymadıkları Görülüyor” Haberi ana sayfamızın orta kısmında kendine yer buluyor.

Alt başlıkta ise “Sık Sık Kontrollerin Yapılması Halinde Bu Anormal Durumun Önlenmesi Mümkün Olacaktır” Bilgisi bizlerle paylaşılıyor.

Trafik kültürünün o yıllardan günümüze kadar yol aldığını söylemek gerçekçi olmayacaktır. Aradan geçen yıllar boşa geçti diyebiliriz. Kural tanımazlık ve saygı kavramlarının yerleşmesi için herhalde daha çok zamana ihtiyaç var.

***

“Kalkantepe (Tilek) Köyünde 20 Eylülde Tapulama Çalışmalarına Başlanıyor” Başlığı gazetemizin orta kısmında bulunuyor.

İlgili kurum tarafından yapılan çalışmalar o gün için sevindirici olsa da ne yazık ki günümüzde merkez mahallelerde de benzer sorunlar (şuyulandırma) olmuş ve sorun yakın zamanda çözülmüştür.     

***

Gazetemizin orta kısmında küçük puntolarla yazılan bir diğer haberimiz ise aslında bir duyuru niteliğinde, “Ellerinde Odun Sertifikası Bulunan İhtiyaç Sahiplerine Cumartesi ve Pazar Günleri Satış Yapılmayacak” Bilgisi okurlara ulaştırılıyor.

Belediye Başkanı Şükrü KACAR tarafından yapılan yazılı açıklamada, hafta sonu dolayısı ile memur ve işçilerin odun kömür alabilmeleri için böyle bir uygulama gerçekleştirilmiş.

***

“Özel Sektör Ekonomik Bakımdan Hükümete Yardımcı Olacak Mükemmeliyete Gelmiştir” Başlığı, gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

Özel sektörün günümüzdeki performansı düşünüldüğünde; gururlanmak bir yana devletin sırtında olan birçok yükü aldığını açıkça görmekteyiz. Yeter ki iyi niyet kaybolmasın.

***

“Merkez Bankasının Bankalara Açtığı Kredi Miktarı 16 Milyar Lirayı Aştı” Başlığı gazetemizin alt kısmında bulunuyor.

Bankalara desteği ile yardımda bulunan Merkez Bankası, aynı zamanda ekonomik piyasa dengeleri açısından da güçlü ve oyun belirleyici rolü ile Devletimizin güzide bir kuruluşudur.

***

“Trafik Çalışmaları” Başlığı altında ise ilimiz genelinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili kısa haber notları okuyucularımızla buluşturulmuş…

Selam ve Saygılarımla.