Yaklaşan seçimler ile ilgili muhalefetin cumhurbaşkanı adayı ve milletvekili isimleri belirsizliğini kısmen devam ettirse de, tüm kamuoyu yoklamaları Millet İttifakı’nı önde gösteriyor.

Vatandaşlar, devletinin başında yeni bir yüz, yeni bir bakış açısı görmek istiyor.  

20 yıldır iktidarda olan yönetim, artık tüm seçeneklerini değerlendirmiş, yapabileceği tüm hamleleri yapmış ve kullanım süresini halkın gözünde doldurmuştur. Bunun en bariz örneği, kameralar karşısında anlamını sadece ekonomistlerin bilebileceği terimleri kullanarak, milletin kafasını daha da karıştıran bakanın açıklaması ve diğer bürokratların artık kontrolden çıkan ekonomi başta olmak üzere diğer birçok konuda yapacak bir şeyleri kalmadığını yaşayarak öğreniyoruz.

Ülkemiz, freni boşalan kamyon misali yokuş aşağı son hız ilerlemektedir…

Şoförün yapabileceği bir şey kalmamış. Gidişatın nerede ne şekilde duracağı ise tamamen belirsizdir. Üst idare, ülkede her şeyin normal ve yolunda olduğunu, ücretlerin yeterli olduğunu, fakir ve fukaranın olmadığını kameralar önünde dile getirmekten çekinmemektedir. Ekonominin gözlerdeki ışıltı olduğunu söyleyen sayın bakanın, Pazar alışverişi sonrası evinin yolunu tutan vatandaşın gözlerine bakması aslında iyi bir kamuoyu araştırması sonucu olacaktır.  

İktidar halen parayı betona gömme zihniyetinden kurtulamamıştır. Bu zihniyetin dışa vurumu geçenlerde Ak Parti Genel Başkanı tarafından açıklanan, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi olarak halka duyurulmuştur. Allah aşkına bunun yerine tüm ülke çapında üretim seferberliği ilan edilip, her ile bir fabrika ve bin istihdam şeklinde bir hamle yapılsaydı daha güzel ve elzem olmaz mıydı? İnsanlar bir şekilde barınma sorununu çözebilmektedir. Ancak iş bulma sorunu ve artan işsizlik artık milletin canına tak etmiştir. 

Millet konut borcunun ödemesini nasıl yapacak? Bu çözülmeyi bekleyen çok önemli bir sorundur.

Önerim bu idarecilerin asgari ücret ile 2 ay geçinme deneyine alınmalarıdır. Bu deneyden çıkan şahıslar eğer yine aynı şeylerden bahsediyorlar ise kendilerini hastaneye sevk etmek için uygun bir doktora yönlendirebilirim.

Yaklaşan seçimler sonrasında ülke idaresine gelecek olan kadroların son derece hassas davranmaları gerekmektedir. Büyük ve zorlu bir fırtınadan çıkmış gemi misali tüm ülke hızlı bir şekilde ayağa kaldırılmalıdır. Yıpranan kurumların, kaybolan güvenin yerine getirilmesi elzemdir. Liyakatin ön planda tutulması gerekirken, bu sürecin olası etkilerinin hep birlikte karşılanması gerekmektedir. Toplumun bir kısmından fedakârlık beklerken, günlük masrafları milyonları bulan devlet binaları acilen tasarrufa yönlendirilmelidir. 

Yaklaşan seçimler Türkiye’miz için çok önemlidir…

Bu öneme istinaden halkın iradesinin sandığa yansıması gerekmektedir. Ülkesini ve vatanını seven her vatandaşın sandığa giderek oy kullanması ve ülke geleceği için kullanmış olduğu oyuna sahip çıkması gerekmektedir.