ÇIPLAK AYAKLI SANATÇI

Elazığ’ın mizah açığını kapatma görevini üstlenen Dındik ekibi olarak soluğu Müfit Can Saçıntı’nın ‘İtiraz Ediyorum’ adlı mizahi oyununda aldık. Yanımıza bir zamanlar sanatçımızla ‘Seksenler’ dizisinde beraber çalışan set amiri Elazığlı Ercan Demirtaş’ı da alıp güzel bir programı zevkle izledik. Ben yine köşeme malzeme peşindeydim. Bir yandan programı izlidim bir yandan da kafamda notlar alidim. Olaya tam vakıf olmadığım için aklıma birkaç soru takıldı. Mesela şehrin tepesindekiler yoktu, yerel Televizyon Kanalları yoktu, STK’lar dan da pek kimse yoktu. Sebebi bizi bağlamaz ama gördüklerimi yazmak zorundayım. Halkın orda olması doya doya alkışlaması güzel bir olaydı.

Yazıma başlık bulmak için çok dikkatli izledim ve başlığı hemen buldum, Çıplak Ayaklı Sanatçı…

Zira sanatçımız sahneye çıplak ayakla çıkmıştı. Bu konuyu çok merak edip kendisine sormayı planlarken, benim sormama gerek kalmadan oyun içerisinde bizzat kendisi açıkladı ve ‘’Bu dünyaya çıplak ayakla geldik çıplak ayakla döneceğiz” dedi. İnşallah bu olayı abartıp sokaklarda da çıplak ayakla gezmidir. Allah korusun böbreklerini üşütebilir.

Çok güzel bir programı zevkle izledikten sonra yanına gidip Dındik Dergimizi ve benim Gındırlanik Gidik adlı kitabımı imzalayıp hediye ettik. Elazığ da bir mizah dergisi ve mizahi bir kitap görünce şaşırdı ve tebrik etti. En ilginç yorumu ise şu oldu, ‘’Siz esnafsınız ve mizahla uğraşıp dergi, kitap çıkarisiz he’’ dedi. Biz de he vallah dedik. Gerçekten muhabbet ve fotoğraf faslı çok keyifli geçti. Kendisini ertesi gün çedene kahvesi içmeye davet ettim ama sabah uçağı olduğu için gelemeyeceğini belirtti. Sözünü aldım bir daha ki sefere uğrayacak. Şehri gezdiğini Harput’ta kebap yediğini de belirtti. Buradan değerli sanatçımıza bizlere göstermiş olduğu ilgi ve samimi muhabbetine teşekkür ederiz. Mizahi bir geceydi. Eh bizim işimiz de zaten mizah!

****       ****     ****     ****

BASKİL YOLU

Baskilliler Dernek Başkanı Fırat TV’de Furkan Dilaver’in konuğuydu. Laf dolandı Baskil yoluna geldi ve Başkan Şubat’ta yolun yapılmaya başlanacağını söyleyip Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’a teşekkür etti. Furkan Dilaver ise biraz duraklayıp, ‘’İdris Alan mı yaptırdı?’’ diye sordu. Dernek başkanı da STK başkanı olarak İdris Alanı’n da desteklerinin olduğunu söyledi. Buradaki önemli nokta bir ilçenin acilen genişletmesi gereken yolu için STK’nın desteğine gerek duyulması. Çok ilginç bir durum. Beş sene önce ben de Poyraz Köyü’ndeki, Keban Karayolu’nun geçtiği bir köprünün kenarlarına çelik bariyer yapılması için KGM’ye eski muhtarımızla müracaat da bulunmuştum. Dilekçem bende duri ve halen yapılmadı. Acaba ETSO Başkanı İdris Alan beye rica etsem bizim köyün girişindeki köprünün de çelik bariyerlerini yaptırtabilir mi? Zira önemli bir yer ufak bir dalgınlıkta oradan arabaların aşağı uçma ihtimali çok kuvvetli. Ben de ilgili kişileri bizzat ziyaret edip devreye hatırlı kişileri soktum ama halen beklik. Hadi be İdris başkanım sana zahmet bizim işi de hallet.

****       ****     ****     ****

KES HIZINI, ÜZME EL KIZINI!

Şehir içindeki trafik kazaların da önemli bir artış var. Tahminime göre bunun en büyük sebeplerinden biri hız…

Bu benim tespitim!

Bunu önlemenin tek yolu meskun mahaldeki hız sınırlarına uymak. Dikkat edim de öyle hızlı araç kullanıli ki sanki paşaya kelle yetiştirecekler. Bu acele niye Gardaş?

Adam alt geçide bir giri 120 Km hız ile…

Bazen araçların rüzgarı beni kenara savuri!

Gideceğin yere, şehir merkezinin bir ucundan öbür ucuna 15 dakikada gidersin. Hatta Elazığ Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü’nün önüne koskoca levha koymuş “Fethi Sekin Şehir Hastanesi 13 dakika’’ işte alın size ispatı. Altınızdaki arabanın neyine güvenişiz? Kaza yapan araçlara bakim aynı karton kutu, konserve kutusu gibi ezilmiş gitmiş. Lafın özeti hız sınırına uyulursa evinize çağa çoluğunuza sağ salim kavuşmanızın oranı çok yüksek olur. Sadece bir tarafın yavaş gitmesi işi çözmez karşılıklı tüm araçların yavaş gitmesi şart.

HAFTANIN FOTOĞRAFI:

(Çıplak ayaklı sanatçı Müfit Can Saçıntı…)