Piyasalarda gündem Borsa İstanbul…

Yatırımcı güvenilir liman olarak adlandırılan hisselere yönelmeye devam ediyor.

Genel ekonomik ortamda bu güveni sağlayan unsur, faizlerde artışın devam edemeyeceği ve şuandaki cari faizlerin enflasyonun altında kaldığını gören yatırımcılar BİST yatırımlarını artırmakta.

Genel çekince yerel seçimlerden sonra alınacak ekonomik tedbirler dolayısıyla BİST’te durgunluk olacak mı soruları ile yükselişten faydalanamayanlar da bulunmaktadır.

Alınan ekonomik tedbirler ve alınacak tedbirler, genel ekonomik düzenin yeniden tesisi amaçlı olduğu için ve olacağı için şimdiden ön alımlar devam edecektir.

İsveç’in NATO onayı ile Batı peykini güçlendiren bir Türkiye, ekonomik yapısını normale dönüştürecektir. Bu süre zarfında Ülke ekonomik notlarında artışlar olacaktır, doğrudan yatırımların yeniden artacağı, yabancı fonların sermaye piyasalarında aktifleşeceği günler göreceğiz.

Halen yabancı gözüyle 300 dolar seviyesinde olan BİST, 3 defa 500 doları gördüğü yere gelememiştir. Bu tedbirlerde gevşeme olmazsa yakın zamanda 500 doları geçebilir.

Fonlar ile işlem yapanlar, bireysel emeklilik yatırımı yapanlar ve Bist yatırımcıları mutlaka Uzmanınızdan danışmanlık almalısınız, enflasyonun devam ettiği bir ortamda duygusal hareket ederseniz trende uyum sağlamamış olursunuz.

Para piyasası işlemleri öyle bir teknolojik imkanlar sunmuş ki, işlemler dünyaya açık olduğu için fiyatlanmalar çok sert olmaktadır. İşlem yapmak isteyenlerin teknik analiz eğitimi almaları gerekmektedir. Teknik analiz, işlemler için tek başına bir veri olmasa da ve her üründe uygulama sağlamasa da yine de öğrenmenin faydası olacaktır. BİST 3 defa 500 doları aşamaması bir teknik göstergedir ve 4. Denemede çok kolay kıracaktır.

Haftalık Göstergeler:

Dolar işlemcileri için dirençler: 30,91-32 

Destekler ise: 30.60-30,45

Euro dirençler: 33,50 -34,30

Destekler ise: 32,90-32,40

ONS Dirençler için: 2013- 2031-2053

Destekler: 1994- 1970

Üniversiteli yıllarımızda kantinde bir masada 6-7 kişi bir araya gelir, ‘ülke ekonomisi nasıl düzelir?’ diye istişare ederdik. O kasvetli ortamda sessiz bir tartışma ile çözüm üretmeye çalışırdık. Muzip bir arkadaşımız vardı, kendisi şu an İstanbul’da Yeminli Mali Müşavir bu arada. Bu arkadaşımız yanımızdan geçerek, ‘’Hey Kamucular dün Türkiye’yi kurtarmıştınız bugün neyi kurtarıyorsunuz?’’ derdi. Yıllardır enflasyon ile büyüme modelinde değişen bir şey olmamış maalesef, şu an alınan ve alınacak tedbirlere bizim neslin pek uyum sağlayacağını zannetmiyorum. Çünkü bu model ile bir yaşam stili oluşturmuşlar ve enflasyona karşı yatırımlarını koruma tercihlerini geleneksel yatırım araçlarında ve mevduatta değerlendirmişlerdir. Gençlerin bunu örnek almadığını ve yeni ekonomik modele destek verdiklerini görüyorum. Evde, sokakta, sosyal medyada gençlere engel olmayın bu enflasyonu onlar yok edecek. 2 sene içinde onların dünyası kurulacak. BİST genç yatırımcı sayısı 4 milyon civarında ve teknolojik hizmet sunan aracı kurumu çok iyi biliyorlar. Ebeveynler geçmişten bir türlü kurtulamadılar, statükolarında onları da tutmaya çalışıyorlar maalesef…

Hayırlı haftalar hayırlı yatırımlarınız olsun…