Değerli okurlar her seçim döneminden geriye ne hazindir ki ülkemizde muazzam bir çöp yığını hatıra olarak kalır. Bütün yollar ve ağaçlar bu çöp yığınından bir parça taşımakla kalmaz, bu görsel kirliliğin bir parçası durumuna gelir. Dünyada hiçbir seçim döneminde ülkemizdeki görsel kirliliğin eşi yoktur.

Elâzığ’ımız da en basitinden bir merkeze çıkın göreceğiniz tek şey ağaçların bile reklam panosu görevi üstlendiğidir. Bu kadar kirliliğe ne gerek var. Sizce bu tür reklamlarla insanları etkileyebilmenin gücü nedir? Neden bu görsel kirlilik adaylar arasında bir rekabet yarışına dönmüştür? Niye sanal dünyayı ve bilişim sistemlerini reklam aracı olarak kullanmazsınız da çevreyi kirletmekle oy alabileceğinizi düşünürsünüz? Yeter yeter… Çöp kovalarına bile afiş yapıştırmışlar. Ne oluyo hemşerim, gerekçeniz ne? Herkesin kendine göre bir görüşü elbette. Bu görüşü yapılan afiş, flama, ilan ile değiştirilebileceğini mi düşünüyorsunuz?

Elâzığ’ın herhangi bir mahallenin bütün muhtar adaylarının abartısız orta refüjde afişlerini görür olduk. Onunla da yetinilmiyor elektrik panolarına kadar yapışkan afişleri görüyoruz. Değerli arkadaşlar sizler topluma örnek olmak zorundasınız. Bu boyutta çevre ve görüntü kirliliğine ne gerek var. Bir önceki seçimden kalan bazı kirlilikler bile kaybolmadı yahu. Velhasıl kelam seçim biter iş emekçi arkadaşlara kalır ama tam anlamıyla temizlemek güçtür. Sizden ricamdır çevremizi lütfen ama lütfen kirletmeyiz artık! Bu olgunluğa ulaşın artık zor değil. Tekraren tavsiyemdir; insanlar en fazla sanal âlemi kullanıyor, mümkünse sosyal medya veya internet gazeteleri üzerinden afiş ve ilan gibi ihtiyaçlarınızı giderin çevremizi kirletmeyin.

Kalın Sağlıcakla…