2001-2002 Futbol Sezonu’nda tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Elazığspor, ilk sene 2002-2003 Sezonu’nda son maçta Diyarbakır’da tutunduğu ligden, ertesi sezon 2003-2004 Futbol Sezonu’nda son maça kalmadan haftalar öncesinden düşmeyi garantilemişti…
Küme düşmüş olsa da borç miktarı çok büyük olmadığı için yıkım yaşamayan ve TFF 1. Lig’de 2004-2005 Sezonu’nda yarıştığı Sivasspor’un Şampiyon olarak tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükseldiği grupta ligi 6. Sıra’da tamamlayan Elazığspor, ne yazık ki günümüzde uygulanan Play-Off oynama imkânı olmadığı için Süper Lig’e yeniden yükselme şansını kullanamamıştı.   
Garip bir tesadüf olsa gerek ki tam 10 yıl aradan sonra bu kez 2011-2012 Sezonu’nda tarihinde 2. kez Süper Lig’e yükselen Elazığspor, ilk sene 2012-2013 Sezonu’nda yine son haftalarda tutunabildiği ligden, yine ertesi sezon tam 10 sene sonra 2013-2014 Futbol Sezonu’nda ve son maça kalmadan haftalar öncesinden küme düşmeyi garantilemişti!..
2013-2014 Sezonu’nda 2. kez Süper Lig’den düşerken bu defa tarihindeki en ağır borç miktarıyla âdeta batağa sürüklenmiş olan Elazığspor, sportîf başarısızlık yaşamış olsa da aslında idârî ve mâlî yetersizlik dolayısıyla toplumdaki karşılığını kaybetmiş, iflas etmiş tüccar misâli kulübün îtibarı sarsılmış, imajı zedelenmişti! 


***
Elazığspor’u tarihinde ilk kez 35 yıl özlem duyduğu Süper Lig’e yükselten sportîf başarı, kesinlikle idâri ve mâlî disiplin sonucu sağlanmış, başarının temelleri istikrarı sağlayan yönetimler tarafından bilinçli olarak atılmıştır…
Elazığspor’un 10 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselişi bu kez 2011 Yılı değerleriyle 28 Milyarlık borçla gerçekleşirken, bugün yaşanan ekonomik sorunların temeli de maalesef o dönemde ve devamında Süper Lig’de yaşanan transfer hovardalığıyla 4 yılda 120 transfer yapılarak atılmıştır!

Elazığspor’un en büyük şanssızlığı Süper Lig’de yer aldığı dönemlerde gelir kalemlerinin miktarı ve oranının fazlalığına rağmen, alt kategorilerde sağlanan idâri ve mâli başarının yakalanamayışı, Süper Lig’in süper gelirlerinin kulübe aktarılamayışı ve tâbiri câizse çar çur edilişidir!
2011-2012 Futbol Sezonu’ndan beri şampiyonluk yaşayamayan ve sportîf başarıya hasret kalan Elazığspor, neticede küme düşe düşe Süper Lig’den 3. Lig’e gerilemiş, geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’e düşmekten son maçta ve 2’li averajla kurtulmuştur!

Elazığspor’un küme düşmesi bir sonuçtur!

***

Şimdi Kütahya’da uğranılan yenilgiye birlikte bugün son 3 haftada alınan 3 mağlubiyete bakıp kıyamet koparanlar var?
Geçmişte Süper Lig’de kulüp kötü yönetilirken kimsenin sesi çıkmıyordu?

Elazığspor 3. Lig’e düştü ve kıyâmet koptu!
Elazığspor’un kötü idâre edilişi ya da ekonomik sıkıntıların yönetim tarafından giderilemeyişi nedeniyle kıyâmet koparılmadı ki?
Dikkât edin! Ülkemizde olduğu gibi Elazığ’ı yönetenlerin de toplumun da tek ölçüsü var...
Sportîf başarı varsa sorun yok, sportîf başarısızlık varsa şâyet, ortalık toz duman!..
Oysa, bir spor kulübünün yönetiminde aranması gereken vasıfların öncelik sıralaması sonucu belirler.
İdâri başarı, mâli başarı, sportîf başarı...
Geçen sezon son maçta 2’li averajla ligde kaldığımızda; “Bu daha fragman!” diye elde edilen sportîf başarıya dikkât çekenler, bu sene izlemeye hazırlandığımız “film” yerine yine “fragman” mı hazırlıyorlar?

***
Oluşturulan güçlü yönetimle Bordo-Beyazlı Kulübün mevcut borcu kapatılmaya çalışılmadığına göre, Elazığspor’da bugün de yapılmak istenen maalesef; idâri ve mâli başarıyı sağlamadan sportîf başarıyı elde etmeye çalışmaktır!
Elazığspor’u Süper Lig’den 3. Lig’e sürükleyen en büyük sebep de idâri ve mâli alanlarda yetersiz kalan bir yönetimin, sportîf alanda başarı kazanmaya çalışırken oluşturduğu borç ve sebep olduğu yıkımdır!..
Elazığspor, idâri ve mâli alanlarda yeterli güçte bir kurumsal yapıya sâhip olmadığı için, hep birilerine el açmaya ve sâhiplenilmeye muhtaç bırakılmıştır...
Geçmişten beri bu boşluğu doldurmaya çalışan siyâsiler de hem propagandalarını yapmış, hem de hakir gördükleri Elazığspor’a üstelik kamu kaynaklarından sağlanan kırıntı misâli destekleri “büyük lütuf” saymış, ancak olan bitene müdâhil olmayarak aslında kulübe en büyük kötülüğü yapmışlardır!..
Bugüne bakacak olursak, “fragman” olarak adlandırılan icraat; geçen sezon ligde kalmakla elde edilen “sportîf başarı” yani günü kurtarmaktır!
Sonuç olarak sorun belli, “Elazığspor’a çözüm” ise; “film” olarak niteleyeceğimiz, elde edilecek idâri ve mâli başarıyla mevcut borçtan kurtulmaktır!