Sahasında ders niteliğinde futbol oynayan Elazığspor, bu hafta da Bulvarspor maçında izleyenleri mest etti. Savunmadan ayağa paslarla oyun kuran, sabırlı bir şekilde rakibin boşluğunu yakalayıp kanatlardan yada göbekten pozisyon üreten, özgüvenli ne yaptığını bilen bir oyun anlayışı ile 3. Lige fazla olduklarının resmini çiziyorlar adeta.
    Cezası biten Metin’i tekrardan stoperde kullanan Bülent Hoca, haftalardır formsuz olan Fatih’in yerine de Mesut’u monte ederek, iskelete çok dokunmadan formda oyuncularla yine takdir topladı. Efeler maçında yaptığı bireysel hatalar ile formasını Mehmet Eksik’e kaptıran Burak, yedek kulübesini hak etti. Mehmet Eksik, geriden oyun kurarken isabetli pasları ve diri görünüşü ile maçın yıldızlarından biriydi. Takımımız ilk yarı maçın tek hakimi idi. Rakip Bulvarspor ilk pozisyonunu 43. dakikada bulabildi. Elazığspor ‘u çok iyi analiz eden rakip takım hocası, özellikle adam adama markajları ile doğru bir strateji uyguladı. Mikail ve Mesut’u birebir adam markajı ile durdurup orta alan hakimiyetini alıp, kalesinde tehlike görmeden orta alanda işi bitirmek istedi ancak Beykan ‘ın enfes asistini hesaba katamadı. Haftalardır Beykan- Hasan ikilisi sol kanadı çok iyi kullanıyor. Hasan’ın yaptığı boş koşular Beykan’a alternatif düşünce üretince Beykan çok daha faydalı oynuyor. Son 7-8 haftadır izlediğimiz rakipler içerisinde dersine en iyi çalışmış takım Bulvarspor’du. Bence çok iyi mücadele ettiler. Kaleci Yiğit’in 2-0 iken kurtardığı penaltı, maçın seyrini değiştirdi. Yiğit büyük bir alkışı hak etti diye düşünüyorum. Zira skor 2-1 olsaydı çok daha zorlanabilirdik. Kaçan penaltıdan sonra zaafiyeti fark eden Bülent Hoca, Murat Torun ve Mehmet Albay’ı oyuna alarak takımın direncini arttırdı. Orta alana direnç gelince çok daha fazla pozisyon üretmeye başladık. Mehmet Eksik, Metin, Çağrı, Hasan ve Beykan müthiş oynadılar. Özellikle Çağrı ve Hasan’ın istekli ve diri oyunları sahada göze çarpan detaylardı. Kaleci Hakan ve Mikail’in sakatlıkları bizi üzen tek unsurdu. Özellikle Mikail’in sakatlığı takımı ciddi etkileyebilir. Umarım uzun sürecek bir sakatlığı yoktur. Zira takımda ikinci bir 6 numaranın olmayışı önemli bir eksik olacaktır.
    Son üç maçta, nispeten daha kolay maçlar oynayacağımızı düşünüyorum. Üç maçtan 9 puan alıp rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Takımımız 2. de olsa playoffların en iddialı takımı olacağına inanıyorum. Bu ligde bizim gibi oyunu domine eden başka bir takım yok, dolayısı ile “O SENE BU SENE” demeye çok az kaldı….