GÜLE GÜLE 2021

“2020 sallana sallana geldin, sallana sallana gidisin” diye bir yazı yazmıştım 2021’e girerken...
O zaman temennimiz 2021’de depremler yaşamamaktı. Çok şükür ufak tefek sallanmaların haricinde büyük bir sarsıntı yaşamadık. Güzelim ülkemiz ve şehrimiz, yılı dolu dolu geçirdi. Birbirinden ilginç olaylar, akıllarda kalanlar ve kolay kolay unutamayıp yıllar sonra hatırladığımızda, kâh üzülüp, kâh güleceğimiz bir yıl geride kaldı. Aklımda kalanları ve önemlilerini bir hatırlatayım isterseniz.
Tabii en ilginçlerini; Ülkemizdeki en ilginç olayların başında gelen aşı oldu. Devletimiz, milletimizin hayrı için tuttuğunu aşıladı. Biz de aşıyı yedikçe, virüs yayıldıkça köylere kaçtık, ağaçlara yarma aşı, kalem aşısı yaptık. Zira başka aşı yapamidik... Hatta 3 çocuk hayallerini de bu yüzden erteledik. Maskeleri ise kimseye çaktırmadan ufak ufak indirdik. Vicdanımıza kaldığı için, cezalar azaldığı için, artık maske takanlar halk kahramanı oldu. Ekonomide ise yılın sonlarına doğru döviz ve altında büyük dalgalanmalar oldu. Eski senaryolar devreye girdi. Bir gecede kimileri battı, kimileri uçtu. Olan gene devlete, fakir fukaraya oldu. Marketlerin, üretici firmaların, döviz ve yakıtı bahane ederek yaptıkları zamlar insanları bıktırdı. Ürün fiyatları bir çıktı daha da inmedi. Bir gece içerisinde bulunan formülle dövizin ve altının ateşi söndü, ama mutfaktaki ateş bir türlü sönmi... Daha hayırlısı inşallah o da söner.
2021’de ilimizde olanlara da bir göz atalım; Hiç de yabancısı olmadığımız bir olay, bölgede vali değiştirme rekorunda ikinci olan ilimizde vali değişti. Yeni valimiz eskilerin aksine, karşılama merasimi yaptırmadan sessiz sedasız geldi ve makamına oturdu. Karşılama töreni için üç gün önceden hazırlıklar yapan protokol ve şehrin ileri gelenleri şok oldu.
İlimizde iki değerli şahsiyetin söylediği sözler ise Elazığ’ı değil ülkeyi sarstı. Birincisi bir oda başkanından geldi canlı yayın esnasında “Elazığ yarayı yedi” diyerek gündem oldu. İkincisi ise bir vekilimizden geldi “lokmalarınızı küçültün az yiyin” diyerek o da gündem oldu.Şehrin içi adeta boşaltılarak dağ yamaçlarına yeni evler yapıldı. Mahalleler yer değişti. Halbuki bir vekilimiz mahalleler yer değişmeyecek her mahalle bulunduğu yerde yapılacak demişti. Ne yazık ki dediği gibi olmadı. Şehir kenarlara ve dağ yamaçlarına kaydı.
Kanyonlarda yarım batan tekne, klarnet ve korna sesi ile bina yıkmalar, intiharlardaki artışlar, yoğun trafik kazaları, bir türlü önüne geçilmeyen silahlı kavgalar...                                                                          Kuraklık sebebiyle şehirde meydana gelen su sıkıntıları, vekillerin birbirleriyle olan polemikleri, ilimizi ziyaret eden açılışa gelen kişilere karşı yapılan tavırlar, gri pasaport skandalının ucunun şehrimize dokunması, kayıp atların izine şehrimizde rastlanması, festivaller ,Elazığspor’un kaderine terkedilip transfer tahtasının açılamaması...                                                                                                                       Özetle ilimizi ilgilendiren 2021’deki başlıca olaylar bunlar oldu. İlimiz için kısa bir özet devam etsem köşeme sığmaz, ne diyek artık 2021’e güle güle diyek.

***

HOŞGELDİN 2022

Gelen Yıl’a hoş geldin demekten başka bir şey diyemeyiz...                                                                              Sadece bekleyip göreceğiz ve şimdilik beklentilerimizi sıralayacağız; Yeni Yıl Ülkemize, milletimize, şehrimize sağlık, huzur, birlik ve beraberlik getirsin. Elazığ’lı olduğum için şehrim için bazı ayrıcalıklar da beklim. Şehrimizde yaşayan herkesin ortak sorunları ve istekleri var. Şimdi bu istekleri burada tek tek yazmaya gerek yok... Herkesin her gün dillendirdiği sorunlar. Yıllardır çözülmeyi bekleyen 20 yıllık, 40 yıllık sorunlarımız var. Yakın tarihte oluşan sorunlar ise cabası. 2022’de inşallah bu sorunlar ilgililer tarafından dikkate alınır ve çözülür. Yeni yıl bu sorunların çözüldüğü ya da çözülmeye başlandığı yıl olur. De haydi 2022 seni fazla tutmayam. Sen işen gücen bah, biz de kendi işimize gücümüze bahah. Senden çok ümitliyiz bizi mahcup etme. Nasip olur yıl sonunu görürsem, senin de notunu verip, değerlendirmeni yapacağım. İyi şeyler anlatmama vesile olursan sevinirim.

 

HAFTANIN FIKRASI:

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar...

-“Hocam yeni ay çıktığı zaman eskisini ne yaparlar?”

Hoca cevabı yapıştırır.

- ‘’Ne yapacaklar, kırpar kırpar, yıldız yaparlar.’’

 

HAFTANIN FOTOĞRAFI: