Rövanş maçında 3-0’ın avantajı ile Efeler takımını 4-0 yenen takımımız, kupanın bir ucundan tutmayı başardı. Klasik kadrosu ile maça başlayan Elazığspor, sakin oyun stratejisi ile topu ayağında tutarak, düşük tempoda yürüttüğü maçtan farklı galibiyetle ayrıldı.

    Efeler takımı, maça çok agresif ve istekli başladı. Bunu tahmin eden Bülent Hoca, tuzağa düşmeyerek sakin ve akıllı taktiği ile gol yemeden maçı götürmeyi planlarken, tecrübeli ayakları ile çok sayıda gol fırsatı yakaladı. Mehmet Eksik’in başlattığı ataklarla üç gol bulan takımımız, geriden oyun kurarak nasıl maç kazanılacağını ezberletti bizlere. Yağızcan’ın savunma ile orta alan bağlantısını, Beykan’ın da orta alan ile hücum arasındaki bağlantısını izlerken kendimizden geçiyoruz. İki bekinin sürekli hücuma çıkması, kenardayken bile oyun kurarak topa hükmetmesi bu ligde sadece Elazığspor’a özgü bir oyun anlayışı oldu. Bu ligin üstünde futbol oynayan takımımız, stadı dolduran taraftarını adeta mest ediyor. Atletik antrenman performansında son derece başarılı olan Bülent Hoca ve ekibi, taktik-teknik olarak da çok mantıklı işler yapıyor. İkinci yarının başında golü bulan Bülent Hoca, final maçını düşünerek sarı kart gören oyuncularını ve dinlendirmek istediği oyuncularını hemen oyundan aldı. Metin ve Beykan, olası ikinci sarı kartı görme ihtimali ile bizleri tedirgin ederken oyundan alınmaları çok mantıklıydı. Diri oyuncuların sahaya ağırlığını koymaları ile birlikte fark açıldı ve rahat bir galibiyet aldık.

FİNAL MAÇI NASIL MI OLACAK?

    Takımımız 2. Lige yükselme maçında 52 Orduspor FK ile karşılaşacak. Kadro kalitesi olarak daha iyi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Final maçlarına alışık olan takımımız ve bu süreci çok iyi yöneten teknik direktörümüz ile maçın net favorisi olduğumuzu söyleyebilirim. Elazığsporlu oyuncuların, bu maçta; üst lige yükselme maçından ziyade 2. Lig maçında nasıl bir performans sergileyeceklerinin provasını yapan bir oyun anlayışı ile oynayacaklarını düşünüyorum. Yine topu tutup, geriden oyun kurup ani ara toplarla sonuca gitmek en mantıklı oyun taktiğimiz olacaktır. Maçları net skorlarla kazanmamız rakibi ürküteceğinden, savunma ağırlıklı gardını alan bir Orduspor izlememize yol açacaktır. Savunma yapan rakibine saldırarak hücum yapmak hata olacaktır. Final maçında yenik duruma düşmemek son derece önemlidir. İlk golü bulan Elazığspor’u durdurmak çok zor olacaktır.

    Sezonu, altın vuruş ile tamamlayıp şampiyon olacağına inandığımız takımımıza gönülden başarılar diler, muhteşem taraftarımızın final maçında takımını yalnız bırakmamasını umuyorum. Taraftarı ile daha coşkulu oynayan oyuncularımızı muhteşem bir kupa finali bekliyor….