deniz turan13

Tarihten bir yaprak köşemizde bu hafta 19 Ekim 1967 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

                “AP Merkez Mahalle Delege SeçimlerineBaşlıyor” manşet haberimizi oluşturan başlığımız geçen haftalarda da manşetlerimizi oluşturan AP Delege Seçim süreci ile ilgili. Sürecin bayağı sancılı geçtiği kesin. Demokrasiyi sindirmek bir toplum için zaman alabiliyor. Hele de eğitim düzeyinin belli bir seviyenin altında kaldığı bölgelerde bu sıkıntı daha da fazla hissediliyor. Demokrasi nimetinin kıymetini bilmeliyiz. Karşılıklı saygı ve görgü kuralları içerisinde bu süreci yönetebilirsek kazanan kesinlikle toplumumuz olacaktır.

***

                “Şeker Fabrikası Aralık Ayı Sonuna Kadar Kampanyaya Devam Edecek” Haberi bir diğer manşet haberimiz. Haberimizin alt başlığında ise “Müstahsilin Pancar Bedeli En Kısa Zamanda Ödenecek” bilgisine ulaşıyoruz. Üreticimiz bir toplum için olmazsa olmazımızdır. Günümüzde sulama sorunları yaşanan verimli tarım arazilerimiz ve sıkıntı içerisindeki üreticilerimiz için söylenecek o kadar fazla söz var ki…

***

                “Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Kapalı Spor Salonunun En geç Cumhuriyet Bayramında Hizmete Gireceğini Açıkladı ” Haberimizi okuduğumda içeriğindeki bir ayrıntı dikkatimi çekti; Spor Salonunun kabulünü Ankara’dan gelecek bir heyetin gerçekleştireceğini yazıyordu… Kurumdaki bir müdürlüğün, hizmeti teslim alacak kabul kontrol memurları en önemli ve hassas noktasıdır. Yapılan yanlış veya eksik bir iş, bu heyet ya da kişi yol vermediği takdirde asla yürümez.

***

                “Yeni Telefon Rehberleri Dağıtıldı” Ne kadar nostaljik ve de bizi eski günlere tebessüm ile götüren bir başka haber. Yeni nesil pek bilmez, eski telefon rehberleri genellikle sarı kâğıda baskılı, kalın, reklamları bol rehberlerdi… Alfabetik isim sırasına göre aradığınız telefon abonesinin numarasına ulaşabiliyordunuz. Meslekler grubu ise bir başka rahatlık sunuyordu bu rehber kullanıcılarına. Genellikle dört ya da beş haneli bu numaraları, çevirmeli telefonla arardınız… Büyük illerdeki telefon görüşmeleri için ise santrali arar, konuşmak istediğiniz numarayı yazdırırdınız, kısa bir süre sonra santral size döner ve telefonunuzu bağlardı…Z kuşağının hayal bile edemeyeceği bir hizmet ve hoşluktu…

***

                Resimli haberimizdeki “Koşu Bandı” o tarihlerde, Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen bir fuarda çekilmiş bir görüntü. Alman rekortmen sporcusunun test ettiği spor aleti, günümüzde oldukça yaygınlaşmış ve artık bazı evlerde de bulunabilen bir hale gelmiştir.  

***

                “Ehli Hayvan Sergisi Bugün Açılıyor” Haberimizde Veteriner Müdürlüğü tarafından düzenlenen serginin, ilimizde açılacağı bilgisine ulaşıyoruz.

***

                “Elazığspor Cuma veya Cumartesi Günü Hatay’a Otobüsle Gidecek” Elazığspor hepimizin, dün de bugün de yolu hep açık olsun.

***

                “Hayvancılık Konusunda Bir Heyet Şehrimize Geliyor” Devlet Planlama Teşkilatı tarafından ilimize gelecek olan heyet bir dizi inceleme yaptıktan sonra Ankara’ya geri dönecek. Ülkemizin potansiyellerini değerlendirmek ve bu yönde yatırım yapılması geçmişte de gelecekte de en büyük ihtiyacımızdır.

***

                “Halk Eğitimi Yıllık Genel Kurul Toplantısı Cumartesi Günü Yapılacak” “Hamedi ve Meşeli Köylerinde Tapulama İşlemi İkmal Edildi”  Haberleri de ilk sayfamızın alt kısmında bulunuyor.

***

Başyazımızda ise Kemal Turan, (Bugün) köşe yazısında Mahmut Münip, “İskan Sahası” başlıklı yazısı ile güncel konulara değinerek değerli görüşlerini okuyucularımıza ulaştırmışlar...

                Selam ve Saygılarımla.