denizturan14

26 Ekim 1967 tarihli TURAN ile bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemizde yorumlarımıza devam ediyoruz.

“Hazar Santrali İlave Tesisleri İkmal Edildi” manşet haberimizi oluşturuyor. Haberin içeriğinden öğrendiğimize göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından gelen bir heyet, santraldeki ilave tesislerin kontrolünü yaparak teslim almış. Geçen haftalardaki yazılarımda da belirttiğim gibi gerek kamu olsun gerekse özel sektörden olsun, yapılan işin kabul edilme noktası en hassas noktalarından birisidir. Yapılmakta olan ve yapılacak işlerde buna azami önemi göstermeliyiz.

***

“Cumhuriyet Bayramında Başlayacak olan Kızılay Haftası 4 Kasıma kadar Devam Edecek” gazetemizin yayınlandığı o tarihten (26 Ekim 1967) 3 gün sonra Cumhuriyetimizin 38. Yıldönümünü kutlanacak. Genç Cumhuriyetin eskiden daha bir şevk ve heyecanla kutlanan bayramlarını özlüyoruz.

Kızılay Haftasının da bu heyecanla kutlanması daha bir gurur verici.

***

“Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Kapalı Spor Salonunun En geç Cumhuriyet Bayramında Hizmete Gireceğini Açıkladı ” Haberimizi okuduğumda içeriğindeki bir ayrıntı dikkatimi çekti; Spor Salonunun kabulünü Ankara’dan gelecek bir heyetin gerçekleştireceğini yazıyordu… Kurumdaki bir müdürlüğün, hizmeti teslim alacak kabul kontrol memurları en önemli ve hassas noktasıdır. Yapılan yanlış veya eksik bir iş, bu heyet ya da kişi yol vermediği takdirde asla yürümez.

***

Bir diğer haberimizde Kızılay ile ilgili.

“Kızılay’ın yaptırdığı inşaat için Genel Merkez 150 Bin Lira yardımda bulundu” Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre ilimiz Hükümet Konağının karşısında Kızılay tarafından yaptırılan blok halindeki inşaatın tamamlanabilmesi için, Kızılay Genel Merkezine giden, Kızılay Şube Başkanı Zeki Özturhan, Genel Merkezden 150 bin liralık bir destek alarak ilimize dönmüş. Elazığ adına sevindirici bir gelişme. Günümüzde böyle bir işleyiş çok zor görünüyor. Herkeste bir “bana ne” zihniyeti yerleşmiş gözüküyor. Yardımı Elazığ’a değil de keseye yönlendirme derdindeler…

***

Resimli haberimizde dönemin ABD Başkanı Lyndon B. JOHNSON ve ailesi görünüyor. Amerikan tarzı kendini tanıtma ve reklamını yapma konusunda liderliği bırakacakmış gibi gözükmüyor. Düşünsenize on binlerce klişe hazırlayıp bütün dünyada Başkan ve ailesinin resmini dağıtıyor. Algı adamların işi.

***

“Kapı ve Dükkân önlerini temiz tutmayanlar cezalandırılacak” Ne güzel bir uygulama… Günümüzde de Belediyemiz tarafından, poşet ile çöp toplama sisteminin olduğu mahallelerimizde uygulanan; çöpünü zamansız çıkaran şahıslara ceza uygulaması güzel bir çalışma.

***

Asayiş haberlerimizde ilk sayfalarımızda kendine yine yer buluyor.

***

‘’Ekmek Gramajı Düşürüldü” Haberimiz şehrimizdeki ekmek ile ilgili önemli bir haberi oluşturuyor.

***

Başyazımız “Şehrimizden Çizgiler” Kemal Turan, (Bugün) köşe yazısında Mahmut Münip “Anlayamadıklarımızdan” başlıklı yazısı ile güncel konulara değinerek değerli görüşlerini okuyucularımıza ulaştırmışlar...

Selam ve Saygılarımla.