deniz turan 17

Bu haftaki Tarihten Bir Yaprak köşemize 13 Kasım 1969 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Teknisyen Okuluna Girmek Mevzuunda, Sanat Okulu Öğrencileri Bugün Sessiz Yürüyüş Yapacak” manşet haberi dikkatimizi çekiyor. Yürüyüş yapma ve sesini topluma duyurabilme hakkı, Demokratik hakların başında gelen bir eylemdir. Topluma zarar vermeden gerçekleştirilebilen yürüyüş hadisesi, hakkını kullanan bu gençler için seslerini duyurma görevini başarıyla yerine getirebilir. Toplumdaki hak ve adalet gibi kutsal kavramları zedelememek; bunların herkesin bir gün ihtiyacı olabileceğini bilerek hareket etmek, toplumsal bazda en büyük duyarlılığımız olmalıdır.

                ***       

“Cumhurbaşkanı Sunay Dün Rusya’ya Gitti” bir diğer manşet haberimizde ise Cumhurbaşkanımızın ziyareti ile ilgili. Beraberindeki heyet ile bu ziyareti gerçekleştirecek olan Sunay, Rusya’daki sanayi bölgelerini ziyaret edeceğini öğreniyoruz. Devletimizin gelişmesi ve dünyadaki gelişmelere paralel olarak yapılan bu ziyaretlerin faydası olmuştur. İmkân dâhilinde ülkedeki tüm yönetici pozisyonundaki insanların kendi sektörleri ile alakalı olarak dünyayı gezip tanımaları ve bunları kendi bulunduğu alana taşımları medeniyet yolunda daha hızlı ilerlememize destek olacaktır.

                ***

 

“Belediye Yasaklarına Uymayan 24 Şahıs Cezalandırıldı” bir diğer haberimiz. Kural ve kaidelerin olmadığı yerlerde düzeni tesis edebilmek imkânsızlaşır.Haberimizden öğrendiğimize göre kaldırım işgali, sokağı kirletme vb. hareketlerden cezalandırılan şahıslar, Belediye Encümeninin aldığı karar ile cezalandırılmışlardır. -Geçmişten günümüze pek de bir şey değişmiyor ne diyelim… Tarih tekerrürden ibarettir.

                ***

 

 

“Şehrimize Çok Miktarda Kasaplık Hayvan Getirildi” haberi, içinde bulunduğumuz ay itibari ile kavurma yapmak isteyen yerel halkın bir umudu olmuş; tekrar sahneye çıkan hayvan cambazları yüzünden fiyatlarda da bir düşme olmadığı görülmüştür. Milletimizin ucuz gıda hayalleri hep bir şekilde sekteye uğramış…

                ***

 

“Sökülen Parke Taşları Nizami Şekilde Yerlerine Konmuyor” haberi ise yine göze çarpan haberlerimizden birisi. Arıza veyahut başka bir sebeple sökülen parke taşlarının yerlerine düzgün yerleştirilmemesi basit gibi gözükse de, ayağı takılan yaşlı bir insanın düşmesi sonucunda çok tatsız durumlara vesile olabileceği aşikârdır. Bir işi yaptığımız zaman onu düzgün yapmaya gayret etmeliyiz.

                ***

 

“Teknisyen Okuluna Alınmaları İçin Tunceli Yapı Enstitüsü Öğrencileri de Boykota Başladı” haberi ise bir diğer protesto haberimiz. Haberimizin başlığından da öğrendiğimize göre, Boykota başlayacak öğrencilerin alacağı sonuç merakla bekleniyor.

                ***

 

“Trafik Çalışmaları Sürdürülüyor” haberimiz ilimizdeki Trafik ile ilgili çalışmaları okuyucularımıza ulaştırıyor.

                ***

 

“Milli Eğitim Aylık Bülteni Çıktı”haberi ise İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gerçekleştirmiş olduğu faaliyet bilgilerini vatandaşlarımıza ulaştıran güzel bir hizmet olmuş.

Selam ve saygılarımla.