20 Eylül 1989 tarihli Gazetemiz ile bu haftaki Tarihten Bir Yaprak Köşemize devam ediyoruz.

“Şıvgın: Türkiye 2 Binli Yıllarda Balkanlar ve Ortadoğu’nun Tıp Merkezi Olacak” Başlığı gazetemizde sol üst kısımda ilk başta gözümüze çarpıyor.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimiz göre dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, yapılmakta olan sağlık yatırımlarının önümüzdeki on yıllarda ülkemizi bölgesinde sağlık merkezi konumuna getireceğini belirtmesi ile ilgili; yapılan yatırımların belirli bir noktaya gelmesi ile bu açıklama doğru olmakla birlikte, yetişmiş insan gücümüzü ülke dışına göç etmesini önleyemezsek bu konudaki liderlik pozisyonumuzu her an kaybedebiliriz.  Özellikle Elazığ’ımız bu konuda ileri bir noktadadır. Gerek ülke içerisinden gerekse de yurt dışından, Obezite Cerrahisi ve Göz kusurlarının tedavisi noktasında ciddi bir potansiyele sahiptir.

***

“Taburcu Olması İçin 50.000 TL Rüşvet İsteyen Doktor Tutuklandı” Başlığı ise yine gazetemizin üst kısmında ve sağ tarafta okuyucularımızla buluşuyor.

Pek de duymaya alışık olmadığımız bir haber ile karşılaşmak, bizleri biraz tebessüm ettirdi. Ne diyelim hastaneye yatmak veya rapor istemek için rüşveti duymuştum ama taburcu olmak için ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Günümüzde bu tarz olayların olabileceğine pek ihtimal vermiyorum ancak duysam da şaşırmayacağım gelişmeleri artık her gün yaşıyoruz. Ne dersiniz?

***

“Elektrik Bedeli Abonenin Banka Hesabından Alınabilecek” Başlığı haberimizin orta kısmında, kalın puntolarla yazılarak dikkatleri üzerinde topluyor.

Dijital Bankacılığın isminin geçmediği, birçok işlem için bankaların yolunu tuttuğumuz yıllarda, bankaya gitmeden verilebilecek bir talimatla, elektrik faturanızın hesabınızdan alınacağı haberi ileri bir hizmet anlayışının başlama sinyallerini veriyor.

Günümüzde artık bankaya gitmeye gerek kalmadığını ve birçok hizmeti bilgisayar veya cep telefonumuzdan halledebilme şansı gerçekten çok güzel.  Teknolojinin nimeti…

***

“Sebzecilerin Güz Zammı” “Antalya Bölgesinde Taze Fasulyenin Toptan Fiyatı 2500 Liraya Yükseldi” başlığı ise yine gazetemizin orta kısmında bulunan bir diğer haberimiz.

Sağ olsun milletçe hiçbir zam fırsatını kaçırmıyoruz. Bakın eskiden de bu böyleymiş, günümüzde de böyle…

Ne diyelim. Zamma alışmış olduğumuz geçmişte yaşadığımız tecrübelerden kaynaklanıyormuş.

***

“Yurtdışı Görevlilerinin Aylık Katsayısı 205 Oldu” Başlığı ise gazetemizin alt kısmında bulunan bir başka haberimiz.

Haberimizin içeriğinden öğrendiğimize göre yurt dışına görevli gidecek kamu personelin katsayısı yükseltilmiş. Yurt içinde alınan maaş ile yurt dışında geçim zor olunca Devlet büyüklerimiz böyle bir karar almışlar. Diyecek bir söz yok.

***

Gazetemizin sağ tarafında ise kıymetli yazarımız  “Bulgaristan’ın Uzlaşmaz Tutumu Devam Ediyor” başlıklı köşe yazısı ile değerli görüşlerini Elazığ halkına aktarıyor.

***

“Gülpınar’dan” başlığı ‘’Sonbahar” adlı şiirini siz değerli TURAN okuyucuları ile buluşturan şairimizi saygıyla anıyoruz.

Selam ve Saygılarımla.