denizturan7

Tarihten Bir Yaprak köşemize bu hafta 06 Ekim 1969 tarihli gazetemiz ile devam ediyoruz.

-“Yüksel Menderes Bugün Uçakla Şehrimize geliyor” haberi, ilk sayfamızı oluşturan manşet haberlerimiz arasında yer alıyor. Haberimizde merhum Başbakan Adnan Menderesin büyük oğlu, Aydın Milletvekili Yüksel Menderes’in ilimize gelerek vatandaşlarımıza hitap edeceği bilgisine ulaşıyoruz. Yoğun bir kalabalığın ve coşkulu geçmesi beklenen halka açık konuşmanın bilgileri gazetemiz vasıtası ile halkımıza ulaştırılıyor.

 ***

12 Ekim 1969 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi, hareketlenen siyasi arenanın bir başka aktörüde ilimizde bir açık hava toplantısı düzenleyecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Bülent Ecevit.  7 Ekim 1969 tarihinde Elazığ’ımızı ziyaret edecek olan Sayın Ecevit için il teşkilatı olarak bütün hazırlıkların tamamlandığı bilgisine haberimizden ulaşıyoruz.
Siyasilerin sahada olması gerçekten mutluluk verici, temsilcilerimizin seçim sonrasında da seçmenlerinin aralarında olmaları gerektiğine inananlardanım. Rabbim halkın içinde olan siyasetçi kullarının sayısını arttırsın!

***

-Geçen haftaki yazımızda da değinmiş olduğumuz, şehir içerisindeki garajların kapatılarak, yeni şehir garajına nakledilmeyen garaj sahiplerinin açma ruhsatlarının verilmeyeceği haberi; devamı niteliğindeki haberimizde “Şehirdeki Garajlar Kapatıldı, Caddeler Garaj oldu” başlığı yer alıyor. Araç sayısı artan ilimizde park yeri sorunu devamlı olarak gündemdeki yerini koruyor.

-Belediyemiz tarafından şehrimizin bu sorununa büyük oranda bir çözüm sağlayacak olan iki projemiz günümüzde hızla devam etmektedir. Eski adı Postane Meydanı olan ve şehrin en merkezi noktasında bulunan alanda yer altına katlı otopark ile Ahmet Aytar Meydanı ve eski Mehmet Akif Ersoy Lisesinin bulunduğu alana inşa edilmekte olan katlı otoparklar orta vadede il merkezindeki otopark sorununu çözecek gibi görünüyor. Mevcut Valilik binası önündeki yer altı otoparkı da bunlara eklendiğinde ciddi bir garaj kapasitemiz olacaktır. Uygun fiyat ve şartlar dahilinde kullanıma açılacak bu otoparklar, cadde ve sokaklarda rasgele park edilmenin de engellenerek denetim ile teşvik edilmeli ve bu sorun halledilmelidir.    

***

-“Yüksek Okullara Kayıt ve Kabul İşlemine Bugün Şehrimizde başlanıyor” haberimiz göze çarpan bir diğer haberimiz. Bu maksatla İstanbul Üniversitesinden bir temsilci şehrimize geldi.

-Eğitim ve öğretime her zaman çok önem veren ilimizde geçmişte de böyle olması Elazığ’da yaşayan bir kişi olarak bizi mutlu ediyor. 

 ***

-Geçen hafta yapılan, Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisine giriş sınavında yaşanan çok büyük bir talep sonrasında, Gece Derslerinin başlatılması şart görülüyor haberimizde, üst satırlarda bahsettiğimiz Elazığ’ın ve Elazığlının okuma tutkusuyla örtüşüyor. Bir dönem ülke genelinde uygulanan ikili öğretim benzeri bu haberimizde Tarihten Bir Yaprak köşemizde tekrar gündeme geliyor. Ancak gece dersleriyle hem öğretim üyesi bulundurarak hem de fazla öğrenci yetiştirmek mümkün olabilecek. İlimiz için sevindirici gelişmeler yaşanmış. Günümüzde ek kontenjanları bile dolduramayan üniversiteleri düşündükçe insan hüzünleniyor.

 ***

-“Et ve Balık Kurumu Müdür Antep’e tayin edildi” Kurum henüz faaliyete geçmeden Kadro tamamlandı ve değişikliklerde başladı. O tarihlerde yaklaşık bir yıldır açılmış ama herhangi bir faaliyeti olmayan bu kurumun idarecilerinin tayin işlemi yaptırmaları düşündürücü ve üzücü.

-Devletimizin imkanları yapılan bu kurumun en verimli ve hızlı çalışması gereken bir döneminde, nedense üretime başlamaması ve atanan müdürün başka bir ile tayin edilmesi vicdanları yaralayan bir mesele olarak karşımıza çıkıyor.  

***

-Asayiş olayları da ilk sayfamızda yer bulan haberlerden bazıları; tabanca ile yaralama ve bıçak ile yaralama haberlerinden oluşmaktadır. Bu tarz üzücü olayların daha az olması dileği ile…

***

-“Amatör Spor Teşekkülü Yöneticileri bir Toplantı yaptı” ilimizde faaliyet gösteren amatör spor teşekkülü yöneticileri yaşamakta oldukları zorluklarla ilgili olarak, Beden Terbiyesi Teşkilatının kendilerine yardımcı olmaları hususunda destek istedikleri haberimizin içeriğinde yer almaktadır. Devletimizin her zaman spora ve sporcuya destek olması ve bu yönde adımlar atması çok sevindirici olmaktadır.

***

Selam ve Saygılarımla.