Tarihten Bir Yaprak Köşemize 15 Ekim 1974 tarihli Gazetemiz ile devam ediyoruz.

“Ecevit Bugün Demirel ile Görüşecek” “İki Lider Arasındaki Görüşmeye Büyük Bir Önem Veriliyor” Başlığı gazetemizde sol üst kısımda manşet haberi başlığı olarak ve büyük puntolarla ilk başta gözümüze çarpıyor.

Haberimizin yazıldığı günlerde, gelişen siyasi olayları ve gelişmeleri konu alan bu haberimiz bizi ortalama 50 sene geriye götürüyor. Memleketin gelişmesi için çaba sarf eden tüm eski siyasi aktörleri saygı ve rahmetle anıyoruz.

 ***

“İlimizde Mektupla Yüksek Öğrenim Kayıtların Başlandı” Başlığı orta kısımda küçük puntolarla kendine yer buluyor.

Mektup ile yüksek öğrenime kayıt, günümüz standartlarına göre demode, düşünülmesi ve uygulanabilirliği çok zor görünse de o tarihlerde böyle bir uygulama varmış ve aktif olarak kullanılıyormuş.  Teknolojiyi ve nimetlerini çok seviyorum.

***

“Yetim ve Fakir Çocukları Koruma Birliği Bir Bildiri Yayınladı” “Bildiride, Bayram Dolayısıyla Halkın ve Kuruluşların Yardım Elini Uzatmaları İsteniyor” Başlığı haberimiz, gazetemizin sağ kısmında, dikkatleri üzerinde topluyor.

Yardımlaşmaya ve bunun önemine çok değer veren toplumumuz; yaşamakta olduğu gündelik olaylar ile bu güzel huyunu, istemeyerek olsa da bazen unutabilmektedir. Gazetemizde yer alan bu haberde hem hatırlatma, hem de güzel bir iş yapabilme potansiyeli ile bizleri duygulandırıyor. Çorbada bir parça tuzu olana ne mutlu demek de bizlere düşüyor.

***

“Acı Bir Kayıp” Bilgisi ise gazetemizin orta kısmında bulunan, o günlerde yaşanan acı bir olayı bizlere tekrar hatırlatıyor. İlimizin tanınmış ve sevilen müteahhitlerinden Ramazan EMRE’nin evladı Hikmet EMRE’nin geçirmiş olduğu talihsiz bir trafik kazasından sonra vefat etmesini ve yaşanılan büyük acıyı bizlere bir kere daha hatırlatıyor. Rahmetle anıyoruz…

***

“Musiki Konservatuarı, Silahlı Kuvvetler Yararına Verdiği Konser Gelirini, Konser Kıyafetleriyle Komutanlara Götürüyor” Başlıklı haberimiz ise Gazeteniz TURAN’ın orta kısmında ve fotoğraflı olarak kendine yer buluyor.

Çok güzel bir hareketin, yıllar öncesinden günümüze kadar uzanan bu haberi bizleri derinden etkiliyor. Artık pek alışık olmadığımız ve bu tür faaliyetlerin yok denecek kadar azalması bir kayıp olarak nitelendirile bilinir.

***

“Bayramda Münavebe ile Açık Bulundurulacak Fırınlar Tespit Edildi” Başlığı gazetemizde sağ alt kısımda bulunuyor.

Münavebe kelimesinin anlamını internetten bulunca taşlar daha rahat yerine oturuyor. Münavebe sırasıyla, nöbetleşe anlamında olan bir kelime. Bayramda vatandaşların mağdur olmaması adına düşünülmüş güzel bir uygulamaymış...

***

“Elazığspor’un Başarısı Büyük Bir Memnuniyet Uyandırdı” “Elazığsporun Kongresi Pazar Günü Halk Eğitim Salonunda Yapılacak” Haberi ise gazetemizin alt kısmında dikkatleri üzerinde topluyor.

Haberimizin yayınlandığı tarihten birkaç gün önce oynanan karşılaşmada, başarılı bir futbol ortaya koyarak taraftarını ve Elazığ halkını memnun eden Elazığspor’un, yaklaşan kongre öncesinde de bu moral motivasyonu ile daha rahat bir kongre yapacağı belli oluyor. Elazığspor’umuzu bugün de iyi bir yerde görmek istiyoruz.

Selam ve Saygılarımla...