denizturan813 Ekim 1969 tarihli gazetemiz ile “Tarihten Bir Yaprak” köşemize devam ediyoruz.
12 Ekim 1969 tarihinde gerçekleştirilen Milletvekilliği Seçim sonuçlarına dair haberimiz, manşet

haberi olarak göze çarpıyor. Merkezde ve ilçelerde katılım oranının düşük olduğu seçimlerde, alınan ilk rakamlara göre ilimizde; AP-2 CHP-2 Bağımsız-1 milletvekilliği kazanıyor. 1965 Genel (Milletvekilliği)

seçimlerinde Meclise 3 vekil gönderen AP, bu seçimde (1969) 1 Milletvekilliğini bağımsız adaya kaptırmış olduğu görülüyor. Bir şehirde gerek iktidar ve gerekse muhalefet partilerinden Milletvekillerinin seçilmesi, o şehire gelecek olan hizmetin hem kalitesini hem de sayısını artıracağına inananlardanım. Millete ve memlekete aşkla hizmet edecek vekillerini Mecliste görme ümidi ile…

***

Diğer manşet haberimizde yine 12 Ekim 1969 Genel Seçimleri ile alakalı. Saat 7’ye kadar, sonuçları belli olan 12 ildeki oy dağılımına göre, AP-33 CHP-15 GP-2 ve MP-1 Milletvekilliği kazanmış. Gördüğümüz kadarıyla, ilk açıklanan sonuçlar genel olarak kesin sonuçlar ile ilgili aşağı yukarı bir tahmin yürütmemize bir ön veri oluyor. Daha sonra yapmış olduğum araştırmada, 1969 Genel Seçim sonucunda Adalet Partisi birinci parti

olurken, Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti, Güven Partisi üçüncü, Millet Partisi ise dördüncü parti olarak bu seçimi tamamlıyorlar. İktidarıyla, muhalefetiyle ve en önemlisi demokrasisi ile Türkiye kazanabilmeli… Başka Türkiye yok.

***

“Merkeze bağlı Köylerin Elektrik ve Telefona kavuşturulması için çalışmalar devam ediyor.” haberimiz

ise ana sayfamızdaki bir başka haberimiz. Medeniyetin simgesi olan elektrik günümüzde artık en ücra köylerimize kadar ulaştırıldı. Cep telefonları ise kablo ile telefon görüşmesi yapma olayını sonlandıran bir başka zamane nimeti.

Cepte taşınabilen Güneş Enerjisi Paneli ile yayladaki Çoban bile hem cep telefonunu şarj edip hem de

yine aynı cep telefonu ile görüşme yapabiliyor. 1969 yılında bir vatandaşa bunları söyleseydik “Deli”

damgası yiyeceğimiz kesin olarak söyleyebilirim.

***

“Belediye Meclisi Bugün Başkan Kacar’ın Konuşmasıyla Çalışmalarına başlıyor. ” Belediye

hizmetlerinde, Belediye Meclisinin Belediye Başkanıyla uyumlu çalışabilmesi son derece önemlidir.

Şehir sorunlarının ve yapılacak hizmetlerin, aklıselim bir çerçevede tartışılacağı Belediye Meclisinde;

Şehrin menfaati ön plana taşınmalı, yapılacak hizmetlerin kalitesi-verimliliği-gerekliliği karşılıklı diyaloglarla konuşarak, fikir alışverişinde bulunarak arttırılmalıdır. Bu kapsamda Belediye Meclisinin önemi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

***

“Pazar günleri Şehirde Ekmek sıkıntısı çekiliyor.” İlk sayfada yer bulan bu haberimizde şehrimizdeki

bir başka soruna değiniliyor. Bir kısım fırınların ise bozuk ekmek imal ettiği bilgisi ise daha alt satırda yer alırken, nimete verilen değer bir kez daha aklımıza geliyor.

Her nimette olduğu gibi ekmek nimetini de israf etmememiz lazım. Yokluğu sıkıntıya yer verecek olan ekmek, fazla üretildiğinde de israf olarak çöpe atılabiliyor. Rabbimin verdiği nimetlerin değerini bilelim.

***

“Et fiyatlarında halen bir düşme görülmüyor.” bu haberde ise daha önceki haftalarda da değindiğimiz

bir konu tekrar gündeme taşınıyor. Malum Elazığlı et ile yapılan yemekleri ayrı bir sever. Hayvancılığın desteklenmediği bir coğrafyada, et fiyatlarının düşmesini beklemek bir umuttan öteye gidemeyecektir.

***

İlk sayfamızda bulunan Asayiş haberlerimizde; Jandarma Ekiplerinin kontrolleri devam ediyor.

Trafik Ekiplerinin Trafik Kurallarını ihlal edenlerle mücadele halinde,

kayısı çekirdeği çalarken yakalandı,

gümrük kaçakçılığı yaptı… Başlıkları yer buluyor. Görevleri başında bulunan tüm kolluk kuvvetlerimize Rabbim yar ve yardımcı olsun.

Selam ve Saygılarımla.