Ligin ilk yarısını 22 puanla 5. sırada bitirdik. Lider ile aramızdaki puan farkına bakınca ilk yarıyı başarılı geçirdiğimiz söylenemez ancak teknik direktör değişikliğinden sonraki grafik başarılı bir sürecin içine girdiğimizi net gösteriyor. Başarılı ve işini bilen bir hocaya sahibiz.
    Eğer Bülent hocaya istediği transferler verilirse hedefe ulaşmak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. 
Son Eynesil maçında; Berşan ve Hasan’ın cezası, Bahattin ve Burhan’ın da formsuzluğundan dolayı yeni isimlerin forma şansı bulduğunu gördük. Maalesef forma şansı bulan, Murat Torun-Mehmet Albay ve Hüseyin Turunç bu şanslarını iyi kullanamadılar.
    Rakip takımın çok zayıf olması belki de çok zorlanacağımız bir maçı daha az zorlanarak kazanmamıza sebep oldu. Rakibe göre daha iyi oynasak da, özellikle ilk yarıdaki tutuk futbol, pozisyon bulamamak, basit top kayıpları maçı izleyenleri strese soktu. Neyseki Mesut ve   Çağrı’nı golleri ile maçı kazandık ancak, sahadaki lakayt davranışlar, vurdumduymaz oyun mantığı Bülent hocayı bayağı sinirlendirdi. Maçı izleyen herkesi de formaya saygısızlıktan ciddi anlamda gerdi.
    Tarihi başarılarla dolu, çayda çıra armasıyla gönüllerde taht kurmuş bir formanın oyuncusu olmaktan gurur duymak varken, sahada gezinmek ve isteksiz futbol içimizi acıtmadı desek yalan olur. Metin’in, Mikail’in, Fatih’in,  Yağızcan’ın terinin son damlasına kadar savaştığını görüp bu mücadeleye kayıtsız kalmak takım arkadaşlarına resmen ihanettir.


OYUNCU PERFORMANSLARI
    Kaleci Hakan, sezonun ilk yarısını çok başarılı geçirdi. Hatalı gol yediğini hatırlamıyoruz. İlerlemiş yaşına rağmen kalede güven veren bir performans sergileri. Az süre alsa da Yiğit oynadığı maçlarda Hakan’ı aratmadı. Kalemiz emin ellerde diyebiliriz.
    Berşan, en istikrarlı oyuncularımızda biri. Bitmek bitmeyen enerjisi, özellikle savunmada bire bir mücadelesi, kazandığı top sayısı ile sınıfı geçen oyuncularımızdandı. Vasat oynadığı maç sayısı biri geçmedi. Hücumda daha verimli olabilirse gelecekte para kazanabileceğimiz bir oyuncu.
    Metin, savunmamızın vazgeçilmeziydi. Beyefendi kimliği, profesyonel oyun anlayışı ile örnek bir futbolcu olarak başarılı bir transfer olduğunu kanıtladı.
    Burak, Metin ile birlikte özellikle ilk beş maç çok başarılı maçlar çıkardı. Daha fazlasını yapmak isterken yaptığı basit hatalar ile gözden düşse de benim için çok iyi bir stoper. Düzeleceğini ve takıma çok faydalı olacağını düşünüyorum.
    Mehmet Eksik, Burak’ın formsuzluğunda formayı kaptı ve oynadığı maçlarda faydalı işler yaptı. Takım için her zaman hazır oynayacak bir şekilde çalışması en büyük artısı.
    Hasan, kontenjan olmasının avantajı ile takımın direk oyuncusu olsa da, beklenenin altında bir performans sergilediğini görüyoruz. Yeteneği ve fiziki özelliklerini maksimum kullanamaması en büyük sorunu. Öz güven problemi yaşayan Hasan, daha çok çalışmalı ve bu fırsatı iyi değerlendirmeli.
    Mikail, takımın en özverili ve çalışkan oyuncusu diyebiliriz. Oyunu iki yönlü de oynayabilen, savaşırken de oyun kurmaya çalışan banko oyuncularımızdan biri. Çok başarılı bir transfer olmuş. Hem 6, hem 8 oynayabilen tam bir takım oyuncusu.
    Fatih, takımın jokeri olarak verilen tüm görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan tam bir asker. Kendine çok iyi baktığını, temposundan anlayabiliyoruz. Bir çok mevkide oynayabilmesi takım için büyük bir şans.
    Burhan, çok yetenekli ve hızlı bir oyuncu. Kollektif oyun anlayışı yeterince gelişmediği için daha fazla faydalanamadık ancak Elazığspor forması ile uzun yıllar bu takımda kalmasını istediğim bir oyuncu. Toplu ve topsuz hızı nadir futbolculardan biri. Geleceğin yıldızı olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum.
    Çağrı, ligin ilk yarısının ilk çeyreğini boş geçirse de, Bülent hoca ile birlikte kendini buldu ve en faydalı oyuncularımızın başında geldi. Attığı kritik goller ile sıralamada yukarıda kalmamızdaki en büyük emek kendisinin.
    Beykan, yeteneği ve kapasitesi tartışılmaz bir oyuncu ancak verim anlamında çek geride kaldığını düşünüyorum. Maç içerisindeki temposunun düşüklüğü en göze batan eksiğiydi. Zaman zaman saman alevi gibi parlayıp faydalı oldu ancak daha da verimli olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle deplasmanlarda çok silik kalması kendisine hiç yakışmadı.
    Cengizhan, kendi yeteneklerine ihanet eden gördüğüm ender futbolcudan biri. Oyunu sadece tek yönüyle oynayan, kollektif takım oyunundan uzak, bireysel kendine oynayan bir oyuncu. Takım ruhuna ve oyun disiplinine uymayan bu tarz oyuncu profilleri uzun maratonda faydadan çok zara verir. Dolayısı ile gönderilmesi gereken oyunculardan biri olarak düşünüyorum.
    Bahattin, en büyük hayal kırıklığımız. Oyunculuğuna, kariyerine ve beyefendiliğine söz edemeyeceğimiz bir oyuncunun bu kadar kısır kalması gerçekten çok enteresan. İkinci yarıda yapılacak transferler ile çıkış yakalayacağını ve kendini affettireceğini düşünüyorum.

TRANSFER
    Bahattin kalacaksa bir tane direk oynayacak iyi bir santrafor ve yine bir forvet oyuncusu alınması olmazsa olmaz. Orta saha için mutlaka bir 6 numara alınmalı. Diri kuvvetli savunma yönü güçlü defansif bir orta saha oyuncusu alınmalı. Beykan 10 numara olarak kullanılmayacaksa iyi bir 10 numara alınmalı ama bu 10 numara iyi duran top kullanabilen bir oyuncu olmalı diye düşünüyorum.

    Sol bek transferi de ihtiyaç duyduğumuz bir mevki olarak en çok göze batan mevkiydi. İzlediğimiz 3 adet stoperimiz var, sakatlık ve ceza durumlarına karşın bir tane daha stoper olmalı takımda diye düşünüyorum. Bu transferler içinden mutlaka en az 1 kontenjan oyuncusu tercih edilmesi de stratejik olacaktır.
Devre arası transferleri bilindiği üzere çok zor ve risklidir.          
    En az 4 direkt oynayabilecek oyuncu transfer edilmesi sorunlarımız çözecektir diye düşünüyorum. Gidecek oyunculara göre sayı biraz daha artabilir ancak çok fazla oyuncu transfer etmek şu aşamada doğru değil diye düşünüyorum.